Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a baloldal...

Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?

Figyelt kérdés
Mivel a baloldaliak a magukat kevésbé értékesnek tartók, viszont ugyanennek a csoportnak az erkölcsi gátjai gyengébbek.

2012. máj. 20. 17:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

12:42

Az tény, hogy van egy olyan magatartás, hogy ha valaki nagyon lúzernek érzi magát meg általában nem találja a helyét a világban, akkor keres nála is szerencsétlenebbeket és őket kezdi el babusgatni. Így elmondhatja magáról, hogy "hős", meg erősnek is érezheti magát, és persze valami értelmet is talál az életének.

Ez egy ismert jelenség, és jelen van a baloldali mozgalmakban, de a baloldal annál sokkal tágabb fogalom, mint hogy egészében erre lehetne visszavezetni.

2012. máj. 26. 22:20
 22/34 anonim ***** válasza:
60%

"Utolsó, szerintem ez köztudott, hogy a baloldaliak maguk is "elesettek" valamilyen szempontból, és ezért váltak baloldalivá."

Hát, engem már fél évszázada hord hátán a Föld, de ilyet még nem hallottam :)

Gyerekkoromban taknyoltam párat görkorival meg bringával, de ezektől eltekintve nem érzem magam elesettnek, köszönöm szépen.

"És az is, hogy ezek a rétegek sokkal gátlástalanabbak, amit a pszichológia is oszt."

Nahát, ez is kimaradt nekem. A pszicho szigorlatom csak négyesre sikerült; lehet, hogy ezért?

" Nem hiszem, hogy te nem látod a két világnézet közti szakadékot."

Ha eddig nem láttam volna, soraidat olvasván akkor is napnál fényesebben tündökölne.

2012. máj. 26. 22:48
 23/34 bumbi02 ***** válasza:
57%

Bumbi, úgy, hogy nincs elég pozitív önértékelésük. Ezért állnak ki társaik mellett, bizonyos kisebbségek, melegek, stb. Ők is hasonlóak általában.

Aki engem ismer, az tudja hogy rólam sok mindent el lehet mondani, de azt hogy ne lenne elég pozitív önértékelésem azt nem. Szóval a teóriádat alapból buktatom. De erről tényleg mutathatnál egy felmérést, mert elég hiteltelen, és ha csak a környezetemet végig gondolom, egyik ismerősömre se illik rá az amit írtál.

2012. máj. 26. 23:20
 24/34 anonim ***** válasza:

"Nahát, ez is kimaradt nekem. "

Sose késő pótolni, ami kimaradt.

Gustave Le Bon : A szocializmus pszichológiája

2012. máj. 26. 23:21
 25/34 anonim ***** válasza:

Gustave Le Bon : A szocializmus pszichológiája

Valóban nem ismerem ezt a művet, ha lennél szíves valami forrást adni, elolvasnám. Le Bonnak tömeglélektani műveit ismerem, de azok is már csak történeti jelentőséggel bírnak, tekintve, hogy vagy hetven évesek.

2012. máj. 27. 01:35
 26/34 anonim ***** válasza:

"nincs elég pozitív önértékelésük. Ezért állnak ki társaik mellett"

És te ezt tartod erkölcstelennek?

Tudod, mit? Ha a szerencsétlenek melletti kiállás, a gyengébbek "babusgatása" a jobboldali értékrend szerint erkölcstelennek minősül, akkor igen: a jobboldali értékrend szerint a baloldaliak erkölcstelenek.

Remélem.

2012. máj. 27. 01:42
 27/34 anonim ***** válasza:

"azok is már csak történeti jelentőséggel bírnak, tekintve, hogy vagy hetven évesek"

Tipikus hülyebaloldali gondolkodásmód :))) Ami nem tegnapi, az már rossz :)))

(Mondjuk érdekes kérdés, hogy ez a baloldal és a liberalizmus szentjeinek írásaival is így van?)

A mű online elérhető vagy 100 különböző helyen.

2012. máj. 27. 13:18
 28/34 anonim ***** válasza:

01:42

Bocs, de pont olyan ütődötten viselkedsz, mint egy tipikus baloldali. Izgágáskodsz, hisztizel, eljátszod a sértett igazságbajnokot, ágálsz, moralizálsz. És árnyékbokszolsz.

Pl.:

"Ha a szerencsétlenek melletti kiállá...a jobboldali értékrend szerint erkölcstelennek minősül"

Ki írta, hogy ez erkölcstelennek minősül?

Na, kicsit vívj még a szélmalmokkal, baloldalicska :)))

2012. máj. 27. 13:20
 29/34 bumbi02 ***** válasza:
72%
Ezt a jelenséget valaki magyarázza már el, hogy a jobb oldalon sokan miért nem képesek elfogadni ha a másik baloldali, és miért írnak ilyeneket, hogy olyan ütődötten viselkedsz mint egy tipikus balos?
2012. máj. 27. 17:16
 30/34 anonim ***** válasza:

17:16

Ha valaki ütődötten viselkedik, (mint egy balos), akkor minek is szépíteni a tényeken? Te is viselkedtél eleget ütődötten, mondjuk amikor körmöd szakadtáig védted Kadhafit :))))

2012. máj. 27. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!