Vajon hány magyar lehet akinek negatív értéket mutat a vagyon összesítés? Én sokat ismerek, volt aki tíz év havi milliós bér mellet is a hitel válság miatt mínuszba került.
A lakosság pénzügyi helyzete bizony egyenes arányosságban áll a pénzügyi ismeretekkel. Akkor kellett volna a keményebb törvényi szabályozás, amikor a bankok boldog-boldogtalannak szórták a hiteleket.
Én a bankokat nem hibáztatom, piaci szereplők, a profitra törekszenek. Törvényileg kellett volna megszabni, hogy mekkora fizetés mellé mekkora hitel vehető fel.
De igazából nem is a lakáshitelek a legnagyobb probléma. Sokkal inkább a 40% körüli személyi kölcsönök, hitelkártyák és egyéb rémségek. A hitelkártya egyetlen előnyét abban látom, ha a saját fizetésem rövid távon jól be tudom fektetni addig, amíg ingyenesen használhatom a bank pénzét. De ez itthon a magas jutalékok miatt nonszensz.
Minden másra használni pénzügyi öngyilkosság.
21:51
"Voltak országok óvva intették az embereket , főleg a svájci frank alapú hitelektől"
A PSZÁF Magyarországon is közleményt adott ki erről. Persze akkoriban (2004-2005) épp az volt menő duma Magyarországon, hogy én tőzsdecápa vagyok, én forexezek, én korszerű vagyok, én merek bonyolult pénzügyi spekulációkba bocsátkozni stb. Az állami szervezetek a maguk részéről figyelmeztették a lakosságot, a hülye sajtó pedig beleheccelte a lakosságot a hitelfelvételbe. Az olyan újságok, mint az Index.
Rossz érzés vagy sem, ha nincs pénzed lakásra, akkor kénytelen leszel bérelni. Ez nem érv, ne haragudj.
Tudom, nincs pénzem, de jó érzést adna egy kocsi, egy jacht, egy tengerparti nyaraló.... Elvégre én is érek annyit, amennyit az, akinek viszont telik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!