Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon hány magyar lehet...

Vajon hány magyar lehet akinek negatív értéket mutat a vagyon összesítés? Én sokat ismerek, volt aki tíz év havi milliós bér mellet is a hitel válság miatt mínuszba került.

Figyelt kérdés
És ő még ráadásul eurós hitel és euróban kaport fizetés mellet. - csak hát a multi cég megsínylette a válságot, és kitették a szűrét, egyik napról a másikra kivonultak Kelet-Közép-Európából. - ezt csak ezért írtam ide, hogy ez sokszor nem felelőtlenség, mert rengetegszer csak korsajátosságok összjátéka.
2012. máj. 17. 17:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A lakosság pénzügyi helyzete bizony egyenes arányosságban áll a pénzügyi ismeretekkel. Akkor kellett volna a keményebb törvényi szabályozás, amikor a bankok boldog-boldogtalannak szórták a hiteleket.

Én a bankokat nem hibáztatom, piaci szereplők, a profitra törekszenek. Törvényileg kellett volna megszabni, hogy mekkora fizetés mellé mekkora hitel vehető fel.

De igazából nem is a lakáshitelek a legnagyobb probléma. Sokkal inkább a 40% körüli személyi kölcsönök, hitelkártyák és egyéb rémségek. A hitelkártya egyetlen előnyét abban látom, ha a saját fizetésem rövid távon jól be tudom fektetni addig, amíg ingyenesen használhatom a bank pénzét. De ez itthon a magas jutalékok miatt nonszensz.

Minden másra használni pénzügyi öngyilkosság.

2012. máj. 23. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:

21:51

"Voltak országok óvva intették az embereket , főleg a svájci frank alapú hitelektől"

A PSZÁF Magyarországon is közleményt adott ki erről. Persze akkoriban (2004-2005) épp az volt menő duma Magyarországon, hogy én tőzsdecápa vagyok, én forexezek, én korszerű vagyok, én merek bonyolult pénzügyi spekulációkba bocsátkozni stb. Az állami szervezetek a maguk részéről figyelmeztették a lakosságot, a hülye sajtó pedig beleheccelte a lakosságot a hitelfelvételbe. Az olyan újságok, mint az Index.

2012. máj. 23. 12:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Én a bankokat nem hibáztatom, csak lelocsolnám őket gázolajjal és felgyújtanám mind az összeset alkalmazottaikkal együtt.
2012. máj. 23. 21:14
 14/16 anonim ***** válasza:
De akinek nincs lakása inkább fizessen a főbérlőnek élete végéig minden hónapban? Az sem megoldás és nagyon rossz érzés úgy élni, hogy tudom, hogy soha nem lesz az enyém a lakás csak ölöm bele a pénzt egy idegen család kasszájába évekig. Hogyan máshogyan szerezhetnének az emberek lakást ilyen fizetések mellett? A legtöbb ember 100 éves koráig sem tudna összegyűjteni egy lakásra.
2012. máj. 23. 21:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Rossz érzés vagy sem, ha nincs pénzed lakásra, akkor kénytelen leszel bérelni. Ez nem érv, ne haragudj.

Tudom, nincs pénzem, de jó érzést adna egy kocsi, egy jacht, egy tengerparti nyaraló.... Elvégre én is érek annyit, amennyit az, akinek viszont telik rá.

2012. máj. 23. 22:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Magyarországon, nem ugyan az bérelni mint mondjuk Németországban, mert ha ott valami okból kifolyólag nincs pénzed bérelni, az állam vagy a tartomány teszi meg helyetted, hogy állja a lakbért.
2012. máj. 23. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!