Miért kell minden romát egy kalap alá venni?
Szerintem itt egy személy nagyon szépen leírta a választ. 10-ből 9 cigány kirabol míg magyar esetén csak 10-ből 3. Ezt a tapasztalat mondja. És ha a média nem is, szerintem kárpótlásul a törvény eléggé védi a kisebbséget. Túlságosan is. Másrészt folyton csak hisztiznek a cigányok, hogy a magyarok milyen szemetek, s nem veszik észre, hogy a magyarok tiszta rendesek. Eltartják a cigányokat. Emlékszem, egy időben nagyon sok roma család kiutazott Svédországba, mert ott nagyon klassz a szociális rendszer, s elképzelték, hogy milyen jó életük lesz. Svédországban kaptak állást, s itt döbbentek le. S mind visszajöttek. Amúgy tudnék mondani közelebbi példát is, hogy ne csak a médiáról legyen szó. Ez egy tisztább családról szól, akiknek volt egy marha jó vállalkozási ötletük. Anyagi támogatást is kaptak hozzá, ott volt a lehetőség, hogy gazdagok legyenek, s nem lettek, mert nem lehetett bennük megbízni. Nem végezték el az ehhez kellő munkát, hol azt mondták beteg a férj, jahj most látogatni jött a nem tudom ki,s az egész végül csődöt mondott. S Miért? Mert baromi lusták voltak. Elhiszem, kérdező, hogy te a 10-ből az az egy cigány vagy, akire ez nem igaz. De eddigi tapasztalataim során, a dolgos, tiszta cigányokat senki sem szólta meg a magyarok közül, s ők ezért nem is hisztiztek. Sőt! Páran még ki is fejtették, hogy teljesen megértik a magyarokat, ha nem szimpatizálnak velük első látásra, mert ugyan honnan tudhatnák, hogy nem fogja őket kirabolni, bántani. Cigányok mondták ezt. S nem hisztiztek az előítéletekről, mert felfogták, hogy nagyon sok előítélet tapasztalat útján születik.
Kissé össze-vissza, szedetlen az írásom, sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!