Miért kell minden romát egy kalap alá venni?
Egy kis faluban élünk. Voltak itt romák régen is (a Kádár rendszerben) Pár család. Nem volt velük semmi baj. Volt 6-9 gyerekük, jártak iskolába, dolgoztak. Mára már felnőttek, gyerekeik vannak; most sincs velük semmi baj.
Viszont kb 6-7 éve betepült egy roma család. Aztán a rokonsága. Meg a rokonság rokonsága. A gyerek pár hétig járt iskolába, aztán ellopott egy bakancsot az osztálytársától, és nem járt tovább suliba egy darabig. Elkezdtek eltűnni a kertből a termények, a tyúkok. Volt akinek a kerti bútorát lopták el, másnak a biciklijét. Betörtek a házakba,megpróbáltak betörni a postára. Volt akinek az erdejéből kivágták a fákat, amikor megmutatta a rendőröknek, hogy van a fája (jelöltek voltak) másnapra a fiatal telepítésű erdőrészét derékban eltörték. Értett belőle, nem tett feljelentést.
Régen nyitott ajtó melett aludtak az emberek a falunkban. Ma már hiába van kutya az udvaron, nappalra is csukják az ajtókat, de még az ablakokat is.
Félünk. Nem azoktól a romáktól, akiket "mindig is ismertünk", hanem az idegenektől.
Nem túlságosan messze van Olaszliszka, ahol halálra verték a tanárt, akinek az autójának nekiszaladt a roma kislány az árokból; a múlt héten pedig ugyanott kihívták a rendőröket egy "családi" perpatvarhoz, és elvették a rendőr pisztolyát.
És miből gondolod, hogy mindenki egy kalap alá veszi őket.
Ezzel te is egy kalap alá veszel minden nem romát.
Pedig mindkét oldalon vannak ilyenek is, meg olyanok is.
Én úgy gondolom, hogy emberek vannak, és azon belül bűnözők és tisztességesek, romák és más származásúak között egyaránt, és szerintem ugyanolyan arányban, csak nem mindenkit csuknak le.
A roma bűnözők főleg aktívan bűnöznek (értem ezalatt a lopást, zsebeseket, verekedést... stb. tehát amit fizikálisan közvetlenül érzünk), a "magyar" (nem roma származású) bűnözők pedig inkább az íróasztal mögül bűnöznek (adócsalás, fekete munka, minimálbéren foglalkoztatás, közben pedig főnöknek milliárdos lakás és sokmilliós autó...), na, ez utóbbiakat ritkábban kapják el, pedig sok tisztességes állampolgárnak ők is legalább annyit ártanak, mint az aktív bűnözők. Én pl. egy ilyen cég miatt váltam munkanélkülivé, de úgy, hogy nem kapok ellátást, de még egészségügyit se, mert bár én úgy tudtam, bejelentettek, le lett adva, alá lett írva minden, de kiderült, hogy semmit nem intéztek el, csak részben. Úgyhogy most eljárás indul ellenük, remélem, őket legalább elkapják, de rajtuk kívül rengeteg még a csaló.
Hát, kedves kérdező, hiába értünk egyet, mégis lepontoztak, de sebaj, te maradj tisztességes.
A médiával pedig ne foglalkozz, mert a média a szenzációból, a hírből, a pletykából, a rombolásból, a bolhából elefánt műfajból él meg, ezt tudják eladni. Én egy népszerű kórusban énekelek, de hála Istennek, hogy a bulvár még nem tudott ránk lecsapni, mert akkor nekünk se lenne nyugtunk, és tudod, részvétem azoknak a hírességeknek, akiknek az életében vájkál a kedves média. Tisztelet a kivételnek, de abból kevés van, és ha elegünk is van belőle, akkor is a szemetet fogják leadni, ami jó, ami példa értékű, az csak akkor érdekes, ha valami (amúgy szemét, mocsok, rabló életű) politikus teszi, de ha hétköznapi ember teszi a jót, az nem érdekes.
A roma bűnözők főleg aktívan bűnöznek (értem ezalatt a lopást, zsebeseket, verekedést... stb. tehát amit fizikálisan közvetlenül érzünk), a "magyar" (nem roma származású) bűnözők pedig inkább az íróasztal mögül bűnöznek (adócsalás, fekete munka, minimálbéren foglalkoztatás, közben pedig főnöknek milliárdos lakás és sokmilliós autó...), na, ez utóbbiakat ritkábban kapják el, pedig sok tisztességes állampolgárnak ők is legalább annyit ártanak, mint az aktív bűnözők.
Igen politikai bűbözés vs romacriminal.
Ehhez nézzük meg Maslow szükséglethierarchia rendszerét:
szükségletek piramisa, hierarchiája: csúcstól lefelé
1)esztétikai szükségletek
2)tudás és megértési szükségletek
3)önmegvalósítási szükségletek
4)elismerés szükséglete
5)hovatartozási és szeretet szükségletek
6)biztonsági szükségletek
7)fiziológiai szükségletek
Szóval a fiziológiai szükségleteket a biztonsági szükséglet követi. Azaz elviekben hiába van politikai bűnözés, prioritást élvez a saját biztonságod.
Például: amíg félsz az utcán végigmenni, tartasz a romáktól addig ne érdekeljen a politikai bűnözés.
Ők minden probléma gyökere. Szüntessük meg... [ Szó szerint ].
Nem minden roma rosz de találkoztam olyannal akiről az úgynevezet előitélet.Későb pontos véleménnyé alakult de ő büszke volt rá ,hogy olyan amilyen mert ő roma és mivel öszevesztem vele azon,hogy az ő munkályát nem fogom elvégezni mig ő lófrál erre megfenyegettett idegbeteg módon,hogy elkap a család és lagalább 25 emberre számitsak és ez nem ritka eset szerintem az egész családja ilyen volt mert ezt látták kis korukban ezt tanulták és ezt adják tovább és nem sokan akarnak ebből kitörni és ez nem helyi incidens hanem elterjedt dolog,hozzá jön ehhez a lopás meg a rablás is amelyek forrása a sok nyomoronc aki ezt a nézetet kiváltja emiatt megbélyegeznek sok ártatlant ezért utálják a romákat.
A rendszerrel van baj régen nem volt enyi jog és ha probléma volt a rendőrök simán elverték a bűnözőket ha a romák rendőrt láttak menekültem mert tudták,hogy nincs irgalom aki rendes volt azt persze befogadta a közösség és nem bántotta senki a túlfejlesztett jogrendszer az oka amit egyesek kihasználnak mert minek dolgozni ha lehet élősködni.Ha jóltudom régen voltak mesterségek amelyeket romák üztek és itt tisztessége s dolgokra gondolok de akkor is voltak vándor tolvaj hordák akiket monarchia szerte köröztek fosztogatásért és gyilkosságért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!