Hogyan legyek témába a politikával?
Mivel a negyedik hozzászóló semmi értelmeset nem ír, csak légbőlkapottan gyanusítgat, én harmadikként alátámasztanám állításom:
Jajj, nehogymár egy önjelölt polihisztor előadásait vedd alapul! Posta Imre nem elismert se országos, se nemzetközi viszonylatban, mint szakértő. Remélem a következő forrás nem a kuruc.info lesz.
Ha magyar szakembert akarsz olvasni kedves kérdező akkor érdemes elolvasni Dr. Mészáros József matematikus-szociológus írásait, sok hasznos információval szolgálhatnak, bár kétségtelenül nem olyan hatásvadász a stílusa, mint a korábban említett személynek.
Ajánlott olvasmány: Max Weber - A politika, mint hivatás
Pont pár hete vettem meg Szabó Ervinben 200 forintért, leselejtezték:)
Amúgy:
Figyelj töri órákon, olvass utána az akkori "politikai háttereknek" (pl mik voltak bizonyos egyezmények hátterében), ideológiákat ismerd meg, kövesd a fejlődésüket (pl anno más volt a liberalizmus mint ma)
Államjogi alapismeretek - pl olvasd el és értelmezd az alkotmányt, bizonyos alap jogágakat (alkotmányjog alapjai, gazdaság jog alapjai)
Gazdasági alapismeretek (költségvetés, a nemzeti jövedelem nagy vonalakbeli eloszlása, közgazdaság alapösszefüggései)
Politika történet, főképp rendszerváltás óta
Elemzések, blogok.(ezeket fenntartással kell kezelni, mert a blogok elfogultak, pl www.torokgaborelemez.blog.hu )
Ami kell hozzá:
széleslátókör
A példát nem az elfogultságra írtam, hanem a blogra amit érdemes olvasni:)
Amúgy meg, politikában nincs olyan aki teljesen független. Mindenki húz az egyik irányban, csak van aki igyekszik a publikálásaiban független maradni, van aki meg se próbálja ezt kendőzni. A blogok főképp ezért "veszélyesek". Ne csak egyet olvasson az ember. De híroldalakra is ez igaz. Nem lehet csak indexen, vagy csak kuruc infon szocializálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!