Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan legyek témába a politik...

Hogyan legyek témába a politikával?

Figyelt kérdés
Nem nagyon szerettem a politikát, de elkezdtem mostanában egyre jobban érdeklődni... Sajnos a közvetítések, beszélgetések, minden eléggé kínaiul hangzik s ezen szeretnék változtatni... Mit lehet tenni? Hogyan legyek témába?

2012. máj. 7. 16:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Olvass, tanulj. A középiskolában ha figyelsz töriórán, akkor már fogod is érteni.
2012. máj. 7. 16:12
 2/26 anonim ***** válasza:
Ajánlott olvasmány: Max Weber - A politika, mint hivatás
2012. máj. 7. 16:17
 3/26 anonim ***** válasza:
38%
Nézd, egyetlen dolgot jó ha tudsz. Magyarországon politika nem létezik. Az egészet úgy képzeld el mintha lenne egy kéz és annak ujjai a pártok. Az idegi központ pedig aki az ujjakat irányítja az a City Of Londonban van. Tehát te itt hiába erőlködsz, szavazol bárkire, nem számít. Egy azon kéz ujjai közt választhatsz, de az agy ami mozgatja nem változik.
2012. máj. 7. 17:17
 4/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, a harmadik válaszoló feleletét felejtsd el nyugodtan. Az ilyenfajta leegyszerűsítéssel azok élnek, akik nem látnak bele mélyebben és úgy vonnak le következtetéseket. Te pont ezt akarod elkerülni.
2012. máj. 7. 17:40
 5/26 anonim ***** válasza:
22%

Mivel a negyedik hozzászóló semmi értelmeset nem ír, csak légbőlkapottan gyanusítgat, én harmadikként alátámasztanám állításom:

http://www.youtube.com/watch?v=FOBl-wDm0xg

2012. máj. 7. 18:36
 6/26 anonim ***** válasza:

Jajj, nehogymár egy önjelölt polihisztor előadásait vedd alapul! Posta Imre nem elismert se országos, se nemzetközi viszonylatban, mint szakértő. Remélem a következő forrás nem a kuruc.info lesz.

Ha magyar szakembert akarsz olvasni kedves kérdező akkor érdemes elolvasni Dr. Mészáros József matematikus-szociológus írásait, sok hasznos információval szolgálhatnak, bár kétségtelenül nem olyan hatásvadász a stílusa, mint a korábban említett személynek.

2012. máj. 7. 19:37
 7/26 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm a válaszokat! Bár még mindig nem jutottam sokkal előrébb a tudásszomjammal. További válaszoknak örülnék
2012. máj. 7. 20:09
 8/26 bumbi02 ***** válasza:

Ajánlott olvasmány: Max Weber - A politika, mint hivatás

Pont pár hete vettem meg Szabó Ervinben 200 forintért, leselejtezték:)

Amúgy:

Figyelj töri órákon, olvass utána az akkori "politikai háttereknek" (pl mik voltak bizonyos egyezmények hátterében), ideológiákat ismerd meg, kövesd a fejlődésüket (pl anno más volt a liberalizmus mint ma)

Államjogi alapismeretek - pl olvasd el és értelmezd az alkotmányt, bizonyos alap jogágakat (alkotmányjog alapjai, gazdaság jog alapjai)

Gazdasági alapismeretek (költségvetés, a nemzeti jövedelem nagy vonalakbeli eloszlása, közgazdaság alapösszefüggései)

Politika történet, főképp rendszerváltás óta

Elemzések, blogok.(ezeket fenntartással kell kezelni, mert a blogok elfogultak, pl www.torokgaborelemez.blog.hu )

Ami kell hozzá:

széleslátókör

2012. máj. 7. 21:33
 9/26 anonim ***** válasza:
Török Gábor pont nem is mondható elfogultnak.
2012. máj. 7. 22:46
 10/26 bumbi02 ***** válasza:

A példát nem az elfogultságra írtam, hanem a blogra amit érdemes olvasni:)

Amúgy meg, politikában nincs olyan aki teljesen független. Mindenki húz az egyik irányban, csak van aki igyekszik a publikálásaiban független maradni, van aki meg se próbálja ezt kendőzni. A blogok főképp ezért "veszélyesek". Ne csak egyet olvasson az ember. De híroldalakra is ez igaz. Nem lehet csak indexen, vagy csak kuruc infon szocializálódni.

2012. máj. 8. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!