Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hova sorolják a vegyes házassá...

Hova sorolják a vegyes házasságot és az ebből származó félvér gyerekeket?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 15:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
A kérdésre felelve(és nem ideológiai marhaságokat szajkózva):A félvéreket pl: Dél-Amerikai országokban külön faji csoportba sorolják(pl a mulattok a fekete-fehér kapcsolatból valók,külön faji csoportnak számítanak stb.).USA-ban a félvéreket vegyes címmel látják el és se fehér se feketébe se a többi faji csoportba nem sorolják hanem külön csoportot alkotnak.Magyarországon hogy példának felhozzam:a magyar-cigány kapcsolatból származó félvéreket vagy negyedvérűeket a büntetésvégrehajtási intézetek "roma asszimiláns" jelzővel látják el,megkülönböztetve őket mind a magyaroktól mind a cigányoktól...Ezeket onnan tudom hogy egy ideig jogi tanulmányokat folytattam és hasonló dolgokkal foglalkoztam(Csak azért írom,mielőtt még valaki kételkedne vagy kétségbe vonná állításomat)
2009. jún. 22. 22:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Hogyhogy hova sorolják be?! Az "ember kategóriába"....
2009. jún. 23. 12:52
 13/16 A kérdező kommentje:
"roma asszimiláns" Tehát akkor nem ismerik el bennük a fehér, vagyis magyar vért? inkább a roma nevet használják rájuk is?
2009. jún. 23. 13:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
22:02-es vagyok.A kérdező utolsó kérdésére felelve:A jogalkotók illetve fogalmazók nem idealisták hanem realisták.A "roma asszimiláns" szót vagy bélyeget úgy alkották meg hogy a félvérnek vagy negyedvérűnek volt olyan felmenője aki cigány volt és a magyarságba beépült(magyarral házasodott lett gyereke stb)tehát asszimilálódott.És ennek az asszimilálódott romának lett gyereke,akit egyértelműen se magyarnak se romának nem lehet etnikai szempontból nevezni,tehát ő roma asszimilánsnak számít(asszimilálódott roma leszármazottja).
2009. jún. 23. 21:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
22:02 vagyok még mindig.De a magyar törvények nem tesznek faji,etnikai különbséget az állampolgárok között.Csak a kutatásokban,hivatalos elemzésekben,jelentésekben stb a "roma asszimiláns" a hivatalos megnevezésük a cigány-magyar vegyes kapcsolatból származóknak.
2009. jún. 23. 21:30
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Valami olyasmi besorolásra gondolsz, mint mikor voltak a nagy felfedezések, és elnevezték a vegyes kapcsolatokból származó embereket meszticnek, kreolnak, mulattnak, meg zambonak? Mert ha igen, akkor az előző hozzászóló jogi kifejezésmagyarázata alapján létezik besorolás, de nagy jelentőséget nem tulajdonítanak neki.
2009. jún. 23. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!