Hova sorolják a vegyes házasságot és az ebből származó félvér gyerekeket?
Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 15:29
11/16 anonim válasza:
A kérdésre felelve(és nem ideológiai marhaságokat szajkózva):A félvéreket pl: Dél-Amerikai országokban külön faji csoportba sorolják(pl a mulattok a fekete-fehér kapcsolatból valók,külön faji csoportnak számítanak stb.).USA-ban a félvéreket vegyes címmel látják el és se fehér se feketébe se a többi faji csoportba nem sorolják hanem külön csoportot alkotnak.Magyarországon hogy példának felhozzam:a magyar-cigány kapcsolatból származó félvéreket vagy negyedvérűeket a büntetésvégrehajtási intézetek "roma asszimiláns" jelzővel látják el,megkülönböztetve őket mind a magyaroktól mind a cigányoktól...Ezeket onnan tudom hogy egy ideig jogi tanulmányokat folytattam és hasonló dolgokkal foglalkoztam(Csak azért írom,mielőtt még valaki kételkedne vagy kétségbe vonná állításomat)
12/16 anonim válasza:
Hogyhogy hova sorolják be?! Az "ember kategóriába"....
13/16 A kérdező kommentje:
"roma asszimiláns" Tehát akkor nem ismerik el bennük a fehér, vagyis magyar vért? inkább a roma nevet használják rájuk is?
2009. jún. 23. 13:42
14/16 anonim válasza:
22:02-es vagyok.A kérdező utolsó kérdésére felelve:A jogalkotók illetve fogalmazók nem idealisták hanem realisták.A "roma asszimiláns" szót vagy bélyeget úgy alkották meg hogy a félvérnek vagy negyedvérűnek volt olyan felmenője aki cigány volt és a magyarságba beépült(magyarral házasodott lett gyereke stb)tehát asszimilálódott.És ennek az asszimilálódott romának lett gyereke,akit egyértelműen se magyarnak se romának nem lehet etnikai szempontból nevezni,tehát ő roma asszimilánsnak számít(asszimilálódott roma leszármazottja).
15/16 anonim válasza:
22:02 vagyok még mindig.De a magyar törvények nem tesznek faji,etnikai különbséget az állampolgárok között.Csak a kutatásokban,hivatalos elemzésekben,jelentésekben stb a "roma asszimiláns" a hivatalos megnevezésük a cigány-magyar vegyes kapcsolatból származóknak.
16/16 anonim válasza:
Valami olyasmi besorolásra gondolsz, mint mikor voltak a nagy felfedezések, és elnevezték a vegyes kapcsolatokból származó embereket meszticnek, kreolnak, mulattnak, meg zambonak? Mert ha igen, akkor az előző hozzászóló jogi kifejezésmagyarázata alapján létezik besorolás, de nagy jelentőséget nem tulajdonítanak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!