Ki lesz a második? Jobbik vagy MSZP?
Véleményem szerint a Jobbik. (bár nem őket támogatom)
Választás óta mostanra elérték a közel holtversenyt. Ennek az oka az idő. Mivel a támogatóinak a többsége fiatal, így az idő múlásával egyre több lesz köztük az aki szavazati jogú lesz. TEhát a köv. választásra a mostani 16-17 évesek is szavazhatnak.
Viszont az MSZP nagyobbik része az öreg, akiknek a száma nem nő, sőt csökken.
Jobbik tábora szerintem nem csökken a bzi törvények miatt, meg a Tiszaeszlári ügy miatt.
Tiszaeszlár már sok év óta jelen van a köztudatban. Aki egy kicsit is foglalkozott a zsidó vallás hátterével, ideológiájával, annak ez a történet egyáltalán nem tűnik akkora kitalációnak, de ebbe nem megyek bele.
Tény, hogy a komcsik táborát 40-70 évesek alkotják, és folyamatosan halnak meg, de azért minimális utánpótlás érkezik a bizonytalan választók felől.
Én azt mondom, a Fidesz hatatlom bizotsított még 2014ben is, valószínűleg a 2/3duk is. A kérdés, hogy a Jobbik és a MaSZoP mennyit fog bezsebelni. Pláne a módosított választási szabályok között.
Akárki nyer, mi veszítünk.
Nem tudom. Az mszp már volt kormányon, ezt ne felejtsük el, és egyre több embernek jut eszébe, hogy mondjuk Gyurcsány alatt mint ha kisebb lett volna a hitel törlesztőrészlete, meg hasonló dolgok.
A Jobbik viszont sikeresen megszólította azt a Magyarországon mindig is jelen lévő nyilas réteget, akikről hajlamosak vagyunk úgy tenni a közbeszédben, mint ha nem léteznének. A nyilaskeresztes pártnak háromszázezer tagja volt anno, botorság azt hinni, hogy ezek az emberek, illetve a leszármazottjaik megváltoztak. Szóval nem tudom, az idő majd eldönti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!