Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » 36 éves vagyok! Ennyire nincs...

36 éves vagyok! Ennyire nincs munka M. o. -on?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok

18 éves munkaviszony

10 éves kereskedelmi

4 éves irodai

+ egyéb középfokú végzettségi épp csak diplomám meg nyelvvizsgám nincs!!!

független egyedülálló gyerekem sincs

nem vesznek fel sehova dolgozni!!!!

operátor, eladó pénztáros, adatrögzítő, takaritónő

és nem tudok elhelyezkedni!

hova jutottunk? mit csináltatok ezzel az országgal?

18 évig tudtam dolgozni!!! most miért nem tudok???

Éhen kell halni M.o.-on?

menjek kukázni miután kiraktak a lakásból???

felnőtt független egészséges egyedülálló nő nem tudja eltartani magát??

szégyen!!!

mindent megprobáltam mindent!!!

győr-moson kom-egom pest megye és budapest

akár költöznék is és semmi?????

menjek a lánchidra úgy észrevesznek? meg a többi embert is akik sajnos vannak ilyen helyzetben mint én????

2012. ápr. 17. 17:04
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

a fő probléma hogy azt gondoltam majd kitartó maximális munkával valamit elérek M.o-on valahol megbecszülnek.

Nem tudtam helyezkedni sajnos :(

Ezzel szemben azt akinek nagy a nyelve meg egy cégen belül lefekszik mindenkivel annak van jövője

Hurrá ez a mi országunk!!!

és nem 2 honap múlva várta hasznot hanem elmondhatom 18 év munka után csak annyi hogy megbecsüljenek!!!

Ezt sem kaptam meg ebben az országban

2012. ápr. 18. 14:33
 32/40 anonim ***** válasza:

„a péknek, utcaseprőnek is meg kell élnie

a szakmunkásokra is szükség van„

Ezzel egyetértek, nem is vitatom ezt.

„az ország a felelős mindenért

a szakmunkásnak is a z érettségizettnek is és a diplomásnak is el kéne tudnia helyezkedni

mindenki meg akar éélni, rezsi kajas stb.... „

„nem mindenki akar tanulni vaalaki csak egy szakmát választ...”

De személyes felelőssége, hogy olyan szakmát válasszon, és olyan tudással, amivel el lehet helyezkedni.

Kicsit sarkítva a helyzetet, vegyünk egy kitalált történetet. Sokan mondhatják, hogy ők szeretnének utcaseprők lenni. De Magyarországon szükség van kb. (ex has) 30e utcaseprőre. De ha hatmillió azt mondja, hogy ő utcaseprő akar lenni, mert ő csak sepregetni akar, akkor ki a hibás? Az állam? Az ország? Mert nem tud munkát adni 6 milliónak? Ha azt mondja pl. a közterületfentartó, hogy:

„- Szükségem csak sepregetőkből 20e-re van, viszont kéne még olyan 5e, aki képes kukásautót vezetni, meg 5-re, aki a kis takarítóautókat is tudja vezetni. Kinek van jogosítványa ezekre a járművekre?”

Válaszol a 6 millió:

„- Nekünk nincsen, mi csak ennyit tudunk! De tessék nekünk munkát adni!

- Hát, van még egy csomó nem utcaseprő állásunk. Nem jut mind a 6 milliónak, de még 500e-nek tudunk adni.

- Nem, mi csak sepregetni tudunk. Ezzel is meg kell tudni élni! Ha nem adnak nekünk munkát, maguk a hibásak!”

Remélem, megérted, hogy mire akarok kilyukadni.

Nem azt mondom, hogy az államnak nincsen szerepe abban, hogy az emberek milyen képzést szereznek (az általános képzés minél alaposabb legyen), de legnagyobb beleszólása igenis az egyénnek van.

„és akinek nincs nyelvérzéke???”

Az nem 3 év alatt jut el a középfokra, hanem 5 év alatt. De a nyelv megtanulható. Kéttannyelvűbe jártam, egy év alatt szinte mindenkit felhoztak középfok fölé, olyanokat is, akik soha nem tanultak nyelvet előtte.

„van egy érzésem ha lenne egy középfokú angol nyelvvizsgám nem hiszem, hogy könnyebbg helyzetben lennék talán ugyanígy 80 ember van egy munkahelyre..... és azt is tudom hogy kinnt semm könnyebb most már :(„

Tévedsz, akkor már csak 20-szal kéne megküzdened. Szerinted melyiknél van nagyobb esélyed? A diploma, a nyelvtudás, a képzettség nem 100% biztosítás, de az esélyeidet növeli.

És igazad van, kint se könnyű már, viszont nyelvtudás nélkül szinte esélytelen.

A többi személyeskedésre csak annyit válaszolnék, hogy igen, a szüleim nyomtak, hogy tanuljak, mindig törekedjek a legjobbra, dolgozzak. Nevükben is elnézésedet kérem.

2012. ápr. 18. 14:58
 33/40 anonim ***** válasza:

de épp ez az hogy _tudjuk_ hogy nem tudnak jó döntéseket hozni az emberek, + megváltozik a munkaerőpiac, és ezzel rengeteg embernek vége... tehát épp ezért lenne arra is szükség, hogy még a takarítók is képezve legyenek, hogy ne 50 évesen kirúgva az utcán bolyongva jöjjenek rá, hogy ja iskolába is kellett volna járni munka után...

még feljebb pedig a gazdasági rendszert kell erre tervezni _előre_, hogy olyan a m.piac mint a hullámzó tenger, pl bejön egy új technológia, akkor egy csomó munkahely megszűnik, míg valamennyi új keletkezik stbstb.

(álomvilág tudom :)

gondolkodni/olvasnivaló:

[link]

[link]

[link]

2012. ápr. 18. 15:34
 34/40 $ € Ž ***** válasza:

A 72%-os tökéletesen leírta azt, ahogy én is gondolom a 14:58-as válaszában.

Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy mindegy mi a végzettséged, ha birtokában vagy olyan tudásnak, információnak, amit kevesen tudnak, de hasznos, ezáltal értékes, akkor bármilyen területen elérhetsz sikereket.

Persze ilyen tudás megszerzésére felsőoktatásban nagyobb az esély, de nem feltétlenül így van ez. Gondoljunk csak a CNC esztergályosokra.

2012. ápr. 18. 16:55
 35/40 A kérdező kommentje:

KEDVES 14:58-AS

Nem kell elnézést kérned a szüleid miatt!

Ők nyomtak megtehették az enyémek sajnos nem!!!

És nem bántom őket sem téged hogy neked megvolt a támogatás.

Mindössze csak annyi nem ítélkezz olyan ember felett akinek a ciőjében nem jártál.

Még jó hogy sokan leszóltak! Többségnek ez a véleménye ami nekem ez megnyugtató.

Kicsit szánalmas vagy !!

2012. ápr. 18. 18:58
 36/40 A kérdező kommentje:

és tök mindegy mit csinálsz milyen szakmád van a fő probléma a munkanélküliség a nagy munkanélküliség hogy sokan vagyunk a piacon diplomás vagy nem szakmunkás vagy 8 osztályos

akkor nem az állam a hibás,???

2012. ápr. 18. 19:01
 37/40 $ € Ž ***** válasza:

"és tök mindegy mit csinálsz milyen szakmád van a fő probléma a munkanélküliség a nagy munkanélküliség hogy sokan vagyunk a piacon diplomás vagy nem szakmunkás vagy 8 osztályos

akkor nem az állam a hibás,???"

A diplomás munkanélküliség 4%, a 8 osztályos harminc akárhány, az érettségizett meg a kettő között.

2012. ápr. 18. 19:16
 38/40 anonim ***** válasza:

Kérdező! Látom, nem értetted meg. Az állam nem kényszeríthet téged arra, hogy nyelvórákat vegyél. Az állam nem kényszeríthet arra, hogy diplomázz le. Az állam nem kényszeríthet arra, hogy tanulj munka mellett. Ezt csak te magad kényszerítheted ki magadból. És ahogy írta $€Ž is, ha diplomád van (ami általában nagyobb tudást jelent), sokkal könnyebben találsz munkát. Így nagyon is a te felelőséged az, hogy képezd magadat, folyamatosan.

Az államnak az a szerepe, hogy minél jobban felpörgesse a gazdaságot, ezáltal a foglalkoztatást. De nem az, hogy személy szerint neked munkát teremtsen. Tudod, a hegy nem megy Mohamedhez. Nézd meg a közmunkásokat, milyen munkát tud nekik az állam teremteni. Ha a gazdaság felpörög, akkor sokféle állás lesz, nem feltétlenül olyan, amire te jó vagy. Ha több a tudásod, több féle pozícióban is szerepet vállalhatsz, azaz nagyobb az esélyed elhelyezkedni. De ahogy mondtam, nem az állam feladata az, hogy ezt a tudást te megszerezd.

(És azt meg külön sajnálom, hogy a többség -köztük te is- az állambácsitól várja el a személyes boldogulását - azt meg még inkább, hogy teneked ez megnyugtató)

2012. ápr. 18. 20:23
 39/40 A kérdező kommentje:

Legyen igazad :):) (megértettem de úgy látszik te nem amit én mondtam)

Nem vitázok szép estét

2012. ápr. 18. 20:28
 40/40 anonim ***** válasza:
Én a magam környezetét tudom csak példának felhozni.Diplomás,nyelvet beszélő ember ugyanúgy nem talál munkahelyet,ugyanúgy naponta böngészi az állás hírdetést.Hiába.Arra hivatkoznak a munkáltatók,és a munkaügyi központok,hogy ennyi diplomásnak képtelenség munkát adni.Egyszerűen nincs megüresedett állás.
2012. ápr. 19. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!