Az európai országok miért nem olyan erősek katonailag, mint az Egyesült Államok?
"Akkor Oroszországnak kellene lennie a legnagyobb katonai hatalomnak, mert az is nagy területű (jóval nagyobb az USA-nál) és nyersanyagokban gazdag ország."
Na igen, itt az ellenpélda. És mondok egyet én is: Kína. Ha a gazdagságon a területen vagy a lélekszámon múlna akkor az Usának esélye sem lenne.
"Ha a gazdagságon a területen vagy a lélekszámon múlna akkor az Usának esélye sem lenne."
Miért is? Az USA nagy területileg (9 millió nkm), a lakossága nagy (300 akárhány millió, első ötben van!), és a gazdasága is jó. A világ legnagyobb gazdasága!
"Az európai országok miért nem olyan erősek katonailag, mint az Egyesült Államok?"
Mert kisebb a gazdaságuk, a lakosságuk és a területük, és nem játszanak szuperhatalmi szerepet.
"Ha csak a repülőgép-anyahajók számát nézzük, akkor is több van belőle az USA-nak, mint az európaiaknak együttvéve. "
Lehet, de mondjuk mire kellene Franciaországnak 2 vagy 3 repülőgép-anyahajó, hogy méretarányos legyen? Spanyolországnál még viszonylag érthető Észak-Afrika miatt, de Fro.-nak bőven elég 1 arra, amire használja.
ma 00:44
Csak kérdeztem. Amúgy azt mondod tulajdonképpen, hogy "természetükből" adódóan sosem lennének, akkora hatalmak, mint az USA? - Jól értem?
Azért is jó kérdés szerintem, mert hiába nincs szüksége most Franciaországnak annyi anyahajóra, de elméletileg, ha az USA nem lenne szövetséges, akkor már elkelne, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!