Európai Egyesült Államok Véleményetek?
Hátránya?
Előnye?
(személy szerint tiltakoznák ellene)
Ezt a kérdést hányszor írták már ki...
Hátránya: a szuverenitás elvesztése; a kultúra hanyatlását azért nem írnám ide, mert a kultúránk nagy részét úgyis a környező népektől (szlávok, németek) vettük át meg aztán a 21. században a globalizációnak köszönhetően Európában már elég homogén lett, persze ez nem azt jelenti, hogy egy és ugyanaz.
Előnye:gazdasági jólét, egy európai népként tekintene magára a következő generáció, európai hadsereg, USA-val egyenértékű hatalom a világpolitikában, ha nem nagyobb!!(ui. gazdaságilag az EU a legnagyobb a világon, úgy hogy még csak nem is egy ország; ezen analógia mentén, ha egyesült hadsereg lenne és nagyobb költségvetés hozzá, akkor birodalom méretű és szintű haderőnk lenne;
Amúgy meg nem a jogi integrációt kellene erősíteni, ez ami most az EU-ban van az USA-ban elképzelhetetlen lenne, ott a tagállamok bizonyos értelemben szuverénebbek. Ott elképzelhetetlen lenne a központi meghatározása az uborka méretének... Európában európai választások kellenének, leépítve a brüsszeli bürökráciát, és amely felelős lenne az európai polgárok előtt. Egységes gazdasági kormányzás sem ártana.
*tiltakoznék
Szerintem előnyös lenne ha az USA-hoz hasonló állam létrejönne, közös gazdaságpolitikával és külüggyel. Rendben, az első időkben nagy lenne a belső vándorlás a fejlettebb tagállamokba, ami lehet, hogy nem tetszene a nacionalistáknak, de ez most is így van, és szerintem amint kiegyenlítődne az életszínvonal a határokon belül ez megszűnne. Szóval én mindenképp támogatnám, és láthatólag az Unió is ezirányba halad, lásd a legutóbbi szerződést.
ma 20:12
Ez a kettő nem mond egymásnak ellent? Mellesleg más etnikumú területek már mi a fenéért kellenének nekünk? Az még okés, hogy a magyar területekről tárgyalunk, de annyira hiányoznak neked a románok, szlovákok egy határon belül? Meg aztán aki így érvel az nem pro-EU? Szóval ez a két vízió hogy jön össze? Én nem látok benne logikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!