Te is szegény vagy?
Európai értelemben kérdezem. Mert egy EU-s felmérés szerint az számít szegénynek, akinek havi 270 ezer Ft-nak (940 EUR) megfelelő összegnél kevesebb áll a rendelkezésére.
Kérdésre válaszolva: nem :)
De ez a felmérés baromság. Egyszerűen értelmezhetetlen ez az adat. A szegénység/gazdagság relatív, nem egy konkrét összeghez kötött.
Pontosan, előző!
Ezért írtam, hogy ezzel az erővel a 2 kilót keresők is szegények, pedig, ha nincsennek káros szokásai az embernek és nem veri el a fizuját, 200 ezer/hó nem rossz pénz!
"Nem igazán kéne nyugathoz hasonlítani minket. Egyrészt itt általánosságban véve olcsóbb minden (igen, akármilyen meglepő, még a benzin is). "
akármilyen meglepő, nem...
tény, hogy mondjuk Bécs belvárosában megélni, ki sem mozdulva onnan, az drága
viszont AU-ban olcsóbb a benzin, nem sokkal, de az
No. ban csak egy kicsit drágább, nem 3x annyi, hanem mondjuk 5-10%-kal több, ott meg a gázolaj olcsóbb
a 40ezres határodra meg annyit mondanék, hogy akit te szegénynek nevezel az a létminimum alatt él
én a fölötte élőt is szegénynek nevezem, ha csak dolgozni enni és aludni tud
nem a 15. században élünk, hanem a 21-ben
Én 40 ezer/főről beszélek. Ez egy 5 fős családban havi 200 ezer bevétel. Ha egyedül élőről lenne szó akkor meg 80-90 ezer alatt mondanám szegénynek. Ebből már telik kocsi fenntartásra, netre, tv-re, miegymásra. Az ilyet nem nevezném szegénynek.
Benizinről meg ennyit: [link]
a benzinest kár volt belinkelni
ez pont annyit támaszt alá amennyit én írtam
Omg.. Es hol az a szaros 10 forint a tobb 100ezerhez kepest??
Amugymas dolgok sem jelentosen dragabbak.. Kaja nem sokkal dragabb hasznaltautot olcsobban kapni ruhazati dolgok pedig valtozo mert pl itthon is van a sportsdirect kint meg olcsobb es markas cuccok...tehat azt gondolom az unio nyugati reszen sokkal jobban meg lehet elni. De amugy egyaltalan nem vagyok szegenyszoval nem akarok panaszkodni de masok viszont hiaba dolgoznak sokat nagyon keves fizetest kapnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!