Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem becsülik meg az...

Miért nem becsülik meg az emberek a munkahelyüket?

Figyelt kérdés
Miért van az,hogy csak letöltik a munkaidőt nem törődve igazán semmivel(kivéve az ebédidő,kávé),aztán reklamálnak,ha ezt szóvá teszik.Nem hogy örülnének,hogy van jó állásuk.
2009. jún. 12. 21:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
8:28 Javítok: Szerencsére kevesebben vannak azok,akik NEM becsülik meg a munkahelyüket.
2009. jún. 13. 08:38
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó munkahelyem lenne, azt valószínűleg nagyon megbecsülném, és nagyon meg szeretném tartani, és ezért dolgoznék, mint a Kisangyal.

De én még soha az életemben nem találkoztam "Jó állással."

Valószínűleg azért nem becsülik meg az emberek a munkahelyüket, mert sz@r a fizetés, és még azért a kevés fizetésért is agyon dolgoztatják, szekálják egyfolytában.

Szerintem nagyon kevés olyan munkahely van, ami jónak számít, és az alkalmazott megbecsülve érzi magát, motiválva, nyilván ebben az esetben jókedvűen megy be dolgozni, és teljesíti a feladatát, talán még szereti is.

De azért nézzünk már körül mik a legelterjedtebb munkalehetőségek, azok között egyáltalán nincs megbecsülés, és kevés a fizetés is.

És mindenre ez a válasz, ha nem tetszik, el lehet menni.

Igen ám, én meg erre azt mondom, hogy ha lenne hová, akkor már rég elment volna a szerencsétlen.

És ezt bizony ki is használja a munkaadó!!!!

Na ez a szomorú.

2009. jún. 13. 09:53
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Valahol ott lenne az igazság, hogy adnának a legegyszerübb melosnak is -aki keményen, és becsületesen dolgozik- annyi fizetést, hogy TISZTESÉGESEN megtudjon élni, lehetösége legyen SZERÉNY gyarapodásra.

De...! Ilyenek a multik, vagy sok maszek?? (utobbi egy kicsitt más téma, mert ök jobban megvannak szorongatva, pl. adók) Nem! Ugyanmár aki azt irta örüljön, hogy van munkahelye... ez szép és jó, de FIZETÉST kénne adni és nem RABSZOLGABÉRT!! (Ugye kedves RABSZOLGA_KOMPLEXUSAL ellátot válaszolo)!

2009. jún. 13. 10:20
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Én megbecsültem a munkámat, sőt, szerettem is, pedig aztán nem volt az a haj de nagyon szuper munkahely sokak szemében, csak egy gyorsétteremben dolgoztam, de velem mindig nagyon meg voltak elégedve, mert általában - ha amúgy éppen nem volt semmi problémám - jókedvvel mentem be, mosolyogva, élveztem, hogy egyszerre több dologra kell figyelni és pörgés van. Csak azt viseltem nehezen, ha nem volt vendég és punnyadás volt, és akkor is persze elvárták, hogy csináljunk valamit, olyankor kínszenvedés volt, mert nagyon lassan telt az idő. De amikor jó nagy forgalom volt, akkor azt nagyon szerettem. Amióta itthon vagyok gyed-en (már lassan két éve) sokszor eszembe jut, hogy milyen jó lenne csak pár órára visszamenni kicsit tenni-venni.
2009. jún. 13. 10:59
 15/32 anonim ***** válasza:
98%

Két dolgot kevernek az előttem válaszolók.

Az egyik hogy rossz főnök mellet, nem megbecsülve a legjobb hozzáállású munkavállaló is lelombozódik, és hajlamos nem dolgozni úgy, ahogy tudna.

Szerintem a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy semleges vagy viszonylag jó lelki munkakörnyezet ellett is sokan nem dolgoznak megfelelően, egyesek látványosa nem, és ez miért van.

Sztem azért, mert az emberek egy része eredendően lusta természetű, és ha nncs mögötte hajcsár, nem tudja rávenni magát a munkára. Ez az igazság, én ezt tapasztaltam.

Megoldásnak azt tartom a munkáltató részéről, hogy miután önvizsgálatot tartott, rúgja ki gyorsan a nem jól teljesítő munkavállalókat, és keressen olyat, aki belülről motivált a munkára.

A munkanéklküli tömegek el sem tudják képzelni, hogy a munkáltatóknak az a lenagyobb problémájuk, hogy szerezzenek megfelelő gyakorlatú és hozzáállású munkavállalót!

2009. jún. 13. 11:28
 16/32 anonim ***** válasza:
98%
szerinted annyi pénzért amennyivel kiszúrják a szemed, kifog lelkesen dolgozni? hol élsz te? vagy vmi beépített ember vagy?:D fizessenek meg, és becsüljenek meg engem is, és majd akkor megbecsülöm énis a munkámat.
2009. jún. 13. 12:10
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Én főnökként államháztartásban nem tudtam magas bért adnia beosztottaimnak, csak a besorolás szerintit. Azt tapasztaltam, hogy ha elismerem, hogy az tényleg nem sok (mert nem az), és mellette megbecsülöm, dicsérem a munkavállalót, úgy issza, mint a tiszta vizet! Nekem nagyon jó csapatom volt, képesek voltak túlórázni hogy meglegyen a munka, pedig nem tudtam nekik a túlórát kifizetni!

Megköszöntem nekik a hozzáállást, hálás voltam nekik, volt aki azt mondta: neked megteszem, de csak miattad, hogy ne kerülj bajba, hogy nincs meg határidőre a munka.

Ehhez kell az, hogya mukavállalók érzelmi bizonságban érezzék magukat a munkahelyen, de az is kell, hogy belsőleg, nélkülem is motiváltak legyenek arra, hogy rendesen dolgozzanak.

2009. jún. 13. 12:49
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Az a racionális magatartás, ha valaki ugyanannyi pénzt minél kevesebb erőfeszítéssel keres meg. Tehát ha a munkáltatót ki lehet játszani, akkor racionális kijátszani. Ha a munkáltató tudja ellenőrizni a munkaintenzitást, akkor szükségessé válhat fokozni a munkaintenzitást a kirúgás megelőzésére, de egyébként nem. Ez teljesen észszerű.
2009. jún. 13. 15:10
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Korrekt fizetésére korrekt munka.

De ne várd el egy havi 70000-ért a szalag mellett robotolótól, hogy mindig vidáman nagy kedvvel dolgozzon.

Ha ő is vezető beosztásban lenne, 2-300.000 forintos fizuval valószínűleg nem így viselkedne.

2009. jún. 13. 17:33
 20/32 A kérdező kommentje:
Van egy pár "nem értem"dolog.Ha már csinál valamit az ember,nem úgy kellene azt csinálni,hogy jó is legyen?Mindegy mennyi pénzért,mert amikor elvállalta a munkát,tudta mire számítson.Nem állítottam,hogy az meg is van fizetve rendesen,az egy külön kérdést érdemel.És még mindig lóg a kérdés,mi szerint nem a többiekkel becstelen az,aki lógós,trehány?
2009. jún. 13. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!