Miért nem becsülik meg az emberek a munkahelyüket?
Ha jó munkahelyem lenne, azt valószínűleg nagyon megbecsülném, és nagyon meg szeretném tartani, és ezért dolgoznék, mint a Kisangyal.
De én még soha az életemben nem találkoztam "Jó állással."
Valószínűleg azért nem becsülik meg az emberek a munkahelyüket, mert sz@r a fizetés, és még azért a kevés fizetésért is agyon dolgoztatják, szekálják egyfolytában.
Szerintem nagyon kevés olyan munkahely van, ami jónak számít, és az alkalmazott megbecsülve érzi magát, motiválva, nyilván ebben az esetben jókedvűen megy be dolgozni, és teljesíti a feladatát, talán még szereti is.
De azért nézzünk már körül mik a legelterjedtebb munkalehetőségek, azok között egyáltalán nincs megbecsülés, és kevés a fizetés is.
És mindenre ez a válasz, ha nem tetszik, el lehet menni.
Igen ám, én meg erre azt mondom, hogy ha lenne hová, akkor már rég elment volna a szerencsétlen.
És ezt bizony ki is használja a munkaadó!!!!
Na ez a szomorú.
Valahol ott lenne az igazság, hogy adnának a legegyszerübb melosnak is -aki keményen, és becsületesen dolgozik- annyi fizetést, hogy TISZTESÉGESEN megtudjon élni, lehetösége legyen SZERÉNY gyarapodásra.
De...! Ilyenek a multik, vagy sok maszek?? (utobbi egy kicsitt más téma, mert ök jobban megvannak szorongatva, pl. adók) Nem! Ugyanmár aki azt irta örüljön, hogy van munkahelye... ez szép és jó, de FIZETÉST kénne adni és nem RABSZOLGABÉRT!! (Ugye kedves RABSZOLGA_KOMPLEXUSAL ellátot válaszolo)!
Két dolgot kevernek az előttem válaszolók.
Az egyik hogy rossz főnök mellet, nem megbecsülve a legjobb hozzáállású munkavállaló is lelombozódik, és hajlamos nem dolgozni úgy, ahogy tudna.
Szerintem a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy semleges vagy viszonylag jó lelki munkakörnyezet ellett is sokan nem dolgoznak megfelelően, egyesek látványosa nem, és ez miért van.
Sztem azért, mert az emberek egy része eredendően lusta természetű, és ha nncs mögötte hajcsár, nem tudja rávenni magát a munkára. Ez az igazság, én ezt tapasztaltam.
Megoldásnak azt tartom a munkáltató részéről, hogy miután önvizsgálatot tartott, rúgja ki gyorsan a nem jól teljesítő munkavállalókat, és keressen olyat, aki belülről motivált a munkára.
A munkanéklküli tömegek el sem tudják képzelni, hogy a munkáltatóknak az a lenagyobb problémájuk, hogy szerezzenek megfelelő gyakorlatú és hozzáállású munkavállalót!
Én főnökként államháztartásban nem tudtam magas bért adnia beosztottaimnak, csak a besorolás szerintit. Azt tapasztaltam, hogy ha elismerem, hogy az tényleg nem sok (mert nem az), és mellette megbecsülöm, dicsérem a munkavállalót, úgy issza, mint a tiszta vizet! Nekem nagyon jó csapatom volt, képesek voltak túlórázni hogy meglegyen a munka, pedig nem tudtam nekik a túlórát kifizetni!
Megköszöntem nekik a hozzáállást, hálás voltam nekik, volt aki azt mondta: neked megteszem, de csak miattad, hogy ne kerülj bajba, hogy nincs meg határidőre a munka.
Ehhez kell az, hogya mukavállalók érzelmi bizonságban érezzék magukat a munkahelyen, de az is kell, hogy belsőleg, nélkülem is motiváltak legyenek arra, hogy rendesen dolgozzanak.
Korrekt fizetésére korrekt munka.
De ne várd el egy havi 70000-ért a szalag mellett robotolótól, hogy mindig vidáman nagy kedvvel dolgozzon.
Ha ő is vezető beosztásban lenne, 2-300.000 forintos fizuval valószínűleg nem így viselkedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!