Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha kéne képesek lennétek...

Hama8 kérdése:

Ha kéne képesek lennétek életeteket adni a hazáért?

Figyelt kérdés
Én IGEN!
2012. márc. 15. 19:20
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
6%

ma 20:08 A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.ú

Tudod is te ki mit tenne a sajátjaiért. Kicsit fel lettél húzva mi, talán talált a mondanivalóm? Na húzzál vissza az izraeli hadseregbe harcolni

2012. márc. 15. 20:17
 22/39 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül olvasom ezt az oldalt. Az egyik válaszadó lecseszi a balosokat, hogy csak az lehet jó szerintük, amit ők gondolnak, aztán a kommentje többi részében acsarog mindenkire, aki máshogy gondolkodik, mint ő. Azt is szeretem, aki szerint a mai fiatalok már nem is tudják ki volt Petőfi. Nos de, tudják. Csak tudnám, hogy honnan veszik ezeket a mai felnőttek.(hallottam már ezt Szent Istvánnal, Mátyás királlyal stb.)
2012. márc. 15. 20:19
 23/39 anonim ***** válasza:
62%

ma 20:11

El se hinnéd hogy hányan nem tudják!

Szakközépiskolában dolgoztam a titkárságon. Tavaly amikor nyílt nap volt,és jöttek az általános diákok a suliba,volt pár tanár aki csak úgy érdeklődött a tudásuk felőle.Elhangzott ez a kérdés is: "Kicsoda Petőfi Sándor?Mit tudtok róla mondani?" Csak lestem,mert jó páran csak pislogtak,és nem tudták..Még én is szégyelltem magam,hogy ilyen diákok is vannak..

2012. márc. 15. 20:20
 24/39 anonim ***** válasza:
94%

"Tudod is te ki mit tenne a sajátjaiért. Kicsit fel lettél húzva mi, talán talált a mondanivalóm? Na húzzál vissza az izraeli hadseregbe harcolni

"

Nem, nem talált. Csak kicsit elegem van a sok nagyszájú tinirambóból, aki lőfegyvert egyedül a filmekben és a játékokban látott, tehát megtölteni sem tudja rendesen és ennek ellenére eljátssza az elit honvédő harcost persze kizárólag az interneten. Persze mindezt úgy, hogy halvány fogalma sincs a politikáról. Ha felnősz majd megérted.

Ja és én is zárom: Húzzál vissza kalofdatizni a kis barátaiddal.

2012. márc. 15. 20:23
 25/39 anonim ***** válasza:
9%

ma 20:23 A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad

És az hogy nem fogtam még légpuskán meg gázpisztolyon kívül komolyabb fegyvert a kezemben miért jelenti azt hogy nem harcolnék a hazámért? A világháborúban sem elitkatonák harcoltak mindenhol, valaki akkor látott először fegyvert. Az én hszemből lehet hogy nem lehet leszűrni hogy tényleg harcolnék-e vagy nem, de akik azt mondják hogy nem, azokéból igen, és ez elég szomorú. Ezek az emberek azok, akik inkább sunnyogva nyalnák az ellenség fenekét, hogy aztán ők legyenek a másik rendszerben a főnökök csicskásai

2012. márc. 15. 20:30
 26/39 anonim ***** válasza:

". Az én hszemből lehet hogy nem lehet leszűrni hogy tényleg harcolnék-e vagy nem,"

Persze, mivel ezt még te magad sem tudod. Lehet, hogy most úgy gondolod, hogy igen, de egy bevetésen éjszaka az erdőben már a halálba kívánnád az egészet. Amúgy azt, hogy harcolnál nem te döntenéd el, hanem az illetékes szerv. Lehet, hogy irodai melót kapnál egy háborúban.

2012. márc. 15. 20:33
 27/39 cathilina ***** válasza:
88%
Érdekes megfigyelni, hogy bármilyen politikai jellegű kérdéshez milyen hamar odatalálnak az antiszemiták. Ez az, Magyarország, büszke vagyok rád! (erős irónia, csak nincs ilyen betűtípus)
2012. márc. 15. 20:37
 28/39 hollófernyiges ***** válasza:
94%

"Én IGEN!"

Nosza.

Bár dolgozni a hazáért kicsit nehezebb.

2012. márc. 15. 20:42
 29/39 anonim ***** válasza:
Én tudom hogy én mit tennék, arra írtam hogy talán más nem hiszi el, lehet hogy nem azért harcolnék mert szeretem, hanem tudnám hogy az a dolgom. Az hogy hova osztanak be megint más dolog, nem erről volt szó. Ha nem engednék hogy bárki harcoljon, csak a hivatásosok nyilván nem harcolnék, de ha ezt semmi nem gátolná akkor igen. Tudom hogy ez neked furcsa, de van ilyen
2012. márc. 15. 20:44
 30/39 anonim ***** válasza:

Értelmező szótár:

"haza (főnév)

A saját élettér, ahová a személy született, vagy ahol jelenleg él.

Minden ember EGY ORSZÁGOT TEKINT hazájának. A haza akkor változhat, ha végleg elhagyja azt a földet, ahol született. A vándorló népek hazája folyamatosan változik.

Eredet [haza < ómagyar: haza < ősmagyar: háza (otthona) < dravida: átt, áttu (ház)]

További részletezés

1. Ország és EMBERI KÖZÖSSÉG, ahová egy személy tartozik; a szülőföld és az ott élő NEMZET; társadalmi, érzelmi közösség, ahol a személy OTTHON érzi magát.

>A távol lévőket is visszavárja a haza. Haza nélkül sokkal gyengébb az ember.<

2. Nagy földterület, amit egy ember vagy nép az ÉLETE TERÉNEK, lakóhelyének tekint.

>Amikor pusztító támadás érkezett, a magyar nép elindult az új haza felé. A hegyvidék az én hazám.<

3. Eredeti lakóhely, SZÜLŐHELY, termőhely, ahonnan egy személy, élőlény, termék, termény, dolog máshová került.

>Bár Budapesten élek, a hazám mégis Erdély. A tea őshazája Kína. A fóka hazája a sarkvidék.<"

Én meghalnék a hazámért.

Mondjuk nekem ez munkaköri kötelességem is, de nem ok nélkül csinálom ezt a hivatást.

2012. márc. 15. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!