Ha kéne képesek lennétek életeteket adni a hazáért?
ma 20:08 A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.ú
Tudod is te ki mit tenne a sajátjaiért. Kicsit fel lettél húzva mi, talán talált a mondanivalóm? Na húzzál vissza az izraeli hadseregbe harcolni
ma 20:11
El se hinnéd hogy hányan nem tudják!
Szakközépiskolában dolgoztam a titkárságon. Tavaly amikor nyílt nap volt,és jöttek az általános diákok a suliba,volt pár tanár aki csak úgy érdeklődött a tudásuk felőle.Elhangzott ez a kérdés is: "Kicsoda Petőfi Sándor?Mit tudtok róla mondani?" Csak lestem,mert jó páran csak pislogtak,és nem tudták..Még én is szégyelltem magam,hogy ilyen diákok is vannak..
"Tudod is te ki mit tenne a sajátjaiért. Kicsit fel lettél húzva mi, talán talált a mondanivalóm? Na húzzál vissza az izraeli hadseregbe harcolni
"
Nem, nem talált. Csak kicsit elegem van a sok nagyszájú tinirambóból, aki lőfegyvert egyedül a filmekben és a játékokban látott, tehát megtölteni sem tudja rendesen és ennek ellenére eljátssza az elit honvédő harcost persze kizárólag az interneten. Persze mindezt úgy, hogy halvány fogalma sincs a politikáról. Ha felnősz majd megérted.
Ja és én is zárom: Húzzál vissza kalofdatizni a kis barátaiddal.
ma 20:23 A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad
És az hogy nem fogtam még légpuskán meg gázpisztolyon kívül komolyabb fegyvert a kezemben miért jelenti azt hogy nem harcolnék a hazámért? A világháborúban sem elitkatonák harcoltak mindenhol, valaki akkor látott először fegyvert. Az én hszemből lehet hogy nem lehet leszűrni hogy tényleg harcolnék-e vagy nem, de akik azt mondják hogy nem, azokéból igen, és ez elég szomorú. Ezek az emberek azok, akik inkább sunnyogva nyalnák az ellenség fenekét, hogy aztán ők legyenek a másik rendszerben a főnökök csicskásai
". Az én hszemből lehet hogy nem lehet leszűrni hogy tényleg harcolnék-e vagy nem,"
Persze, mivel ezt még te magad sem tudod. Lehet, hogy most úgy gondolod, hogy igen, de egy bevetésen éjszaka az erdőben már a halálba kívánnád az egészet. Amúgy azt, hogy harcolnál nem te döntenéd el, hanem az illetékes szerv. Lehet, hogy irodai melót kapnál egy háborúban.
"Én IGEN!"
Nosza.
Bár dolgozni a hazáért kicsit nehezebb.
Értelmező szótár:
"haza (főnév)
A saját élettér, ahová a személy született, vagy ahol jelenleg él.
Minden ember EGY ORSZÁGOT TEKINT hazájának. A haza akkor változhat, ha végleg elhagyja azt a földet, ahol született. A vándorló népek hazája folyamatosan változik.
Eredet [haza < ómagyar: haza < ősmagyar: háza (otthona) < dravida: átt, áttu (ház)]
További részletezés
1. Ország és EMBERI KÖZÖSSÉG, ahová egy személy tartozik; a szülőföld és az ott élő NEMZET; társadalmi, érzelmi közösség, ahol a személy OTTHON érzi magát.
>A távol lévőket is visszavárja a haza. Haza nélkül sokkal gyengébb az ember.<
2. Nagy földterület, amit egy ember vagy nép az ÉLETE TERÉNEK, lakóhelyének tekint.
>Amikor pusztító támadás érkezett, a magyar nép elindult az új haza felé. A hegyvidék az én hazám.<
3. Eredeti lakóhely, SZÜLŐHELY, termőhely, ahonnan egy személy, élőlény, termék, termény, dolog máshová került.
>Bár Budapesten élek, a hazám mégis Erdély. A tea őshazája Kína. A fóka hazája a sarkvidék.<"
Én meghalnék a hazámért.
Mondjuk nekem ez munkaköri kötelességem is, de nem ok nélkül csinálom ezt a hivatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!