Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A közös képviselő az, aki...

A közös képviselő az, aki megkeseríti a lakók életét. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Négy emeletes házban élünk.

Az alagsorban van a közös képviselői iroda.

Minden nap benn vannak hétköznap reggeltől estig.

A probléma az, hogy akinek erre az oldalra nyílik az ablaka, amerre az ő bejáratuk van nem lehet egyszerűen kinyitni az ablakot szellőztetni, mivel folyton a bejárat mellett dohányoznak.

Egész a harmadikig felszáll a füst, bejön a lakásba a bűz, mert nem képesek arrébb menni pár lépést a bejárattól..

A ráadás, hogy a csikkeket szanaszét dobálják, a lépcsőház eleje hihetetlenül gusztustalan látványt nyújt!

Eszük ágában sincs még csak egy dobozba sem összegyűjteni.

Ismétlem: ez a közös képviselői iroda!

Mit tudunk ilyenkor tenni?

Kihez kell fordulnom, vagy mit tehetnénk?

2012. márc. 12. 08:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

drága ,én ezt speciel el sem hiszem :

"a csikkeket szanaszét dobálják, a lépcsőház eleje hihetetlenül gusztustalan látványt nyújt"

2012. márc. 12. 09:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"drága ,én ezt speciel el sem hiszem : "

Ne hidd el. Én 4 lépcsőházas 10 emeletesben lakom, hasonló haramia közösképviselővel, tudnék mesélni én is...

2012. márc. 12. 09:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj az alattad-fölötted lakókkal is, őket mennyire zavarja. Ha vagytok többen, talán rá tudjátok venni a közös képviselőt valami olyan megoldásra, ami mindenkinek megfelelő. Arra minimum, hogy takarítsák el maguk után a szemetet, mert nem "disznó-olban" kívántok lakni.

Másrészt fel lehet vetni, hogy vannak olyan emberek is, akik nem dohányoznak, tehát esetleg egy lakógyűlés, és új képviselő-választás.

2012. márc. 12. 09:41
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy kérdező maximálisan megértelek, de okosat mondani nem tudok.

Nekem hasonló a helyzet csak annyi a különbség, hogy a 8.-on lakom és az erkély felől a 7.-en alattunk lakók bagóznak, a másik oldalon meg a 6.-on 2-vel alattunk lévők ontják azt a szart az ablakból :(

Gyakorlatilag már előre félek, amikor "ablaknyitvatartós" idő lesz, megint lehet szagolni. Amikor emgérzem, már vágom is be az ablakot, de sokra megyek vele.

Többen szóltunk már nekik, az volt a válasz, hogy az ő lakásában azt csinál amit akar. A cigit a panel oldalán oltja el, már lentről látszik a nagy fekete csík. A közös képviselőt meg nem érdekli, mosolyog jajj majd szólok nekik, jujj. Elmegyek már el is felejti mit kértem.

Ráadásul most lesz szigetelve és festve a ház, el tudom képzelni, hogy azon is így oltja majd el a cigit. Aztán majd egyszer benne leszünk a hírekbe mint a miskolci panel, hogy égett a szigetelés mit a Reichtag.

Amit te vázolsz az a szituáció nekem a kollégiumban volt. Full modern pár éve épített koli, 5. emelet és érezni letről azt a bűzt. Gyakorlatilag 0-24-ben volt aki dohányzott. És jött fel. Annyira, hogy egyszer a szobaellenőrzéskor azt hitték bent dohányzunk a szobában. Mondtam hajoljon ki az ablakon... Meggyőztem. Mégsem tettek semmit. Pedig kértük, hogy annyit tegyenek, hogy kicsit arrélbb jelölik ki a dohányzóhelyet. 3 évig semmi.

Most viszont az új törvény miatt megoldódik a helyzet, mert a bejárattól 5 méteres körzetben tilos a dohányzás, alamint a dohányzásra kijelölt hely sem a koli elé, hanem mögé kialakított kis fedett dohányzóba került át.

Ott meg hagy füstöljék egymást ügyesen...

2012. márc. 12. 09:42
 5/13 anonim ***** válasza:
67%

Lakógyűlést kell összehívni és le kell őket váltani. Felbontani a helyiségbérleti szerződést és kitenni őket.

Vagy: elbeszélgetni velük a titeket zavaró dolgokról.

2012. márc. 12. 09:42
 6/13 anonim ***** válasza:

"tehát esetleg egy lakógyűlés, és új képviselő-választás."

Hahh... Mert az úgy megy :)

Ha az van mint nálunk akkor... A miénket még halála után bebalzsamozva is képviselővé szavazzák majd a birkák.

Közben meg annyit lop amennyit nem szégyell. Rendőrségi ügye volt sikkasztásért mégis képviselő...

1-1 okosabb lakó úgy meg tudja akasztani a folyamatot a magyarázkodásában, mégsem történik semmi.

Mi is észrevettük, hogy melegvízkészítésre 2x annyi hődíjat számol el, mint kellene. (Ugyanis a főtávot csak az érdekli, hogy neki a teljes 100% ki legyen fizetve a lakók közötti szétosztás a közös képviseló feladata!) Lementünk szólni neki, elkezdett hablatyolni össze-vissza, ilyen olyan arányokról. Mondtuk neki, ok, akkor megyünk a főtávhoz. Jajj neee arra nincsesn szükség majd ő intáézi bla-bla. Másnap a főtávnál voltunk. Kiszámolta az ügyintéző, hogy gyakorlatilag velünk havonta 2x-es melegvízkészítést számol el, de mivel csak 2 havonta olvassák le, így gyakorlatilag 2x2=4 havi melegvíz készítéséhez szükséges hőenergiát számláz nekünk 7 éve amióta itt lakunk! Egy év alatt 4x annyit fizettünk.

Visszamentünk hebegett-habogott, mosolygott, "ő nem is tudta hogy ez így van". Amikor már vörös volt a fejem látta, hogy jobb ha kussban marad.

Azóta nem fizetünk melegvízkészítést. Megmondtam neki, amíg vissza nem jön a 4x-esen befizetett díjunknak megfelelő köbméter addig egy fillért sem jelenthet le a főtávnak... w

2012. márc. 12. 09:47
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Brrrr.....panellakók,sajnálni sem tudlak benneteket!
2012. márc. 12. 09:55
 8/13 anonim ***** válasza:
26%

Én dohányos vagyok, ezért talán más lesz a reakcióm mint amit Te hallani akarsz.

Mindenhonnan ki vagyunk tiltva, gondolom szerinted teljesen jogosan. /erről órákig lehetne vitatkozni gondolom, jobb nem belemenni/

Szóval már ne is haragudj, de had legyen már annyi szabadsága egy dohányosnak, hogy szabad levegőn elszívjon egy nyomorult szál cigarettát.

Ne mond már nekem,hogy a szabad levegőn a harmadik emeletre az összes füst elviselhetetlen koncentrációba áramlik be a lakásodba. Hagyjad már!!!

Tehát a válaszom arra, hogy mit lehetne tenni annyi,

viseld el! A hamutartó használatára azonban fel lehet hívni a figyelmet. Bár nem gondolom, hogy tényleg annyira rossz a helyzet mint ahogy írod. Gondolom a látvány leírása épp olyan erős túlzás, mint a hozzád beáramló füst.

2012. márc. 12. 09:58
 9/13 anonim ***** válasza:
26%

ma 09:58

Ezt én sem írhattam volna le szebben!Bolhából elefánt,szegény ártatlan áldozatként tálalva!

2012. márc. 12. 10:05
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

09:58

Ne haragudj, de nekem van egy káros szenvedélyem.

Szeretek jó kövéreket és büdöseket fingani mások orra alá.

De sajnos ezt neked el kell viselned, mert hisz neked is vane gy káros szenvedélyed.

Sőt, mindezt az ablakod alatt teszem, hogy minél több menjen be a szobádba és szagolhasd a fingszagot.

Akkor is légy ilyen megértő.

Sajnos csököttagyú dohányosként nehéz felfognod, de igen, aki hányingert kap a dohányszagtól annak kis koncentrációban is undorító a dohányszagotok.

Mindenkinek joga megölni magát: otthon. Engem ne mérgezzél a szaroddal. Remélem az összes többi jelenleg legális helyről is kitiltanak még. Mint egy civilizált nyugati társadalomban.

2012. márc. 12. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!