Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért vagy szegény? Miért...

Miért vagy szegény? Miért élsz rossz körülmények között?

Figyelt kérdés

2012. márc. 11. 21:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Azért ne hasonlítsuk össze az itthoni lehetőségeket az USA-beliekkel.

Hány világcég nőtte ki magát itthon, és hány ott? Ugye hogy ugye...

2012. márc. 12. 01:14
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként szerintem elég elb@szott ez az amerikai mentalitás, ott tényleg mindenben a pénzt látják. Nyugat-Európában viszont sokan megelégszenek azzal, hogy magas színvonalon fenn tudják magukat tartani és még félre is tudnak egy kicsit tenni.
2012. márc. 12. 09:04
 13/21 bumbi02 ***** válasza:
72%

Ritka eset, de egyetértek Kolopelével. És Bill Gates kijelentésével is.

Az a baj hogy ti a gazdagságot úgy nézitek hogy milliomos legyen az ember. Szerintem a gazdagság más.

Ha az embernek saját lakása, saját autója van, nincs rendezetlen hiteltartozása, a számlák befizetése után, úgy megy el bevásárolni hónap elején hogy nem számolgat fejben hogy most tartok 9 800-nál még egy 200 forintos zsebkendő fér bele.. És hónap eleji bevásárlás után még van pénze arra is hogy hetente ha rájön, valami szórakozást beiktasson (mozi, színház, étteremben vacsorázni) + tudjon venni könyveket, ruhákat, használati tárgyakat ami éppen szükséges...

Én ezt tartom gazdagságnak, hiszen az embernek mindene meg van ami szükséges, és még szórakozást is bőven tudja fizetni..

Nem egy elérhetetlen cél Magyarországon se. Persze aki több millió forint felett akar üldögélni, villában lakni, meg BMW-vel járni annak jobban össze kell szednie magát, de elérhető az is.

Ha az ember úgy áll neki a dolognak hogy Magyarországon semmit se lehet csinálni stb.. akkor kb úgy is fog maradni. Mai fiatalok elég sokan így látják...

Pedig fiatalok vagyunk, előttünk van 30-40-50 év még legalább, az alatt elég sok mindent el lehet érni...

2012. márc. 12. 14:43
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Kár hogy ritkán értesz velem egyet Bumbi02, én mindezek ellenére is az egyik legintelligensebb, legértelmesebb fórumozónak tartalak, szinte minden esetben igazságokat írsz, és még egyszer sem olvastam tőled sirámokat. Nem tudom hány éves vagy, de nagyon sok sikert kívánok neked, mert megérdemled.
2012. márc. 12. 14:48
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Mi az hogy szegénység?--Nagyon gazdagnak születtem, az államosítás azonban mindenünket elvitt. Mint háborús kárhelyreállítóknak, szüleimnek 120ft-os kegydíj és szérum kivont főtt hús járt havi 2kg, és még sem éreztük szegénynek magunkat. Havat lapátoltunk, kőbányai ládagyárban szöget "mentettünk" a rossz ládákból és mégsem éreztük magunkat szegénynek. Nem siránkoztunk a múlton, minden munkát megragadtunk, hogy emberként éljünk. Nem tudom miért, de még 70 évesen is üldöz a munka, és soha nem panaszkodom.Nagyon sok barátom van akikkel úgy érezzük, hogy nem a pénz jelenti a gazdagságot. Mindent itt hagyunk a földön.Megszoktuk azt hogy egymást segítve minden kis dolognak örüljünk. Egyébként lassan sok munkával anyagilag is összeszedtük magunkat. Soha semmit nem szabad feladni!
2012. márc. 12. 16:15
 16/21 anonim ***** válasza:
86%
Mert a szüleim nem voltak párttagok, ezért nem tudtak lopni a rendszerváltáskor és nem váltak "válllalkozókká".
2012. márc. 12. 21:04
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
Szomorú hogy ilyen a gondolkodásmódod, bár részben igazad van, sok akkori párttitkárból, tsz elnökből lett jómódú ember a rendszerváltást követően. Az én szüleim sem voltak gazdagok, ráadásul éppen egy párttitkár volt az aki miatt nem tudtam előbbre jutni a Kádár rendszerben, mert hiába voltak ötleteim, egyedülálló technológiáim, nem volt rá akkoriban lehetőség hogy ezt kamatoztathassam is. A rendszerváltás után ez megváltozott, felesleges ez a nagy általánosítás állandóan, hogy akinek jól megy az csakis csaló, tolvaj, stb. Az a baj hogy egy segédmunkás vagy munkanélküli csak így tud gondolkodni. Ezért sem jut ez az ország előre többek között.
2012. márc. 12. 22:08
 18/21 anonim ***** válasza:
Elmégy te a halál f*szára, Kolo! Magyarázd el ugyanezt a már 23 éve halott apámnak, aki, mert politikailag megbízhatatlannak számított (nagyapámat '56-ban börtönbe zárták), nem mehetett ki pénzt összeszedni Kelet-Németországba, hogy itthon tudja fejleszteni az akkori kis vállalkozását (villany- és liftszerelő volt).
2012. márc. 13. 15:16
 19/21 anonim ***** válasza:

"Az a baj hogy egy segédmunkás vagy munkanélküli csak így tud gondolkodni."

A tapasztalatok azt igazolják, hogy 10 mai sikeres vállalkozóból 9 a párt segítségével jutott előbbre, nem az esze és a tudása miatt! A poén, pedig az, hogy ez '89 ősze UTÁn is így van! Szóval, tehetsz egy szívességet, Münchausen-szindrómás bértollnok!

2012. márc. 13. 15:21
 20/21 anonim ***** válasza:
64%
Tízből kilenc, te magad mondtad. Akkor mindig marad egy aki nem. Akkor vagyunk azért néhányan akik a tudásunkkal értük el azt amit. Ezt a bértollnok marhaságot meg el lehetne már felejteni, vagy küldjek neked bizonyságot priviben? Csak ugye azt is vagy elhiszed, vagy nem. Ezért volt jó az a vállalkozói fórum amit én működtettem még valamikor, csak oda is befurakodtak a hiénák, a kötözködők. Sajnos ez Magyarország, nem tud az ember senkivel jóformán normális hangnemben beszélgetni.
2012. márc. 13. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!