Csak én érzek ebben némi ellentmondást? Mert szerintem paradoxon, amit állítanak.
Egy kérdés alá ezt írta itt egy válaszoló. Egyébként az interneten találkoztam már néhány hasonló véleménnyel: "Gyilkos niggerek, takarodjatok haza az összes magyar egyetemről, állatok vagytok és nem emberek."
Tény és való, hogy Afrikában a közbiztonság abszolút rossz. De! A feleségem afrikai (kenyai) és egy nagyon nagy paradoxont látok ebben a véleményben. Az apósom mérnök és európai egyetemen végzett (Párizsban). Hazament és diplomás emberként már nem adta bűnözésre a fejét. A sógorom orvos (Németországban diplomázott, belgyógyász), ő is hazament és természetes, hogy nem rabolja ki a turistákat, ha diplomás emberként magasan a kenyai átlag felett él. A feleségem is itt járt egyetemre, csak megismert engem és nem ment haza, aminek nagyon örülök...:-)
De visszatérve a témához, úgy látom (és a feleségem is, akinek talán, kenyaiként van beleszólása a témába), hogy Afrika EGYETLEN esélye, ha Európában (esetleg Amerikában) tanulnak a helyiek, akiknek így hazatérve több esélyük lesz kitörni, biztos életpályával ugyanis nem ránt fegyvert senki.
Számomra (számunkra) ellentmondásos a dolog, hogy valaki szidja afrikát és a lakóit, az ott uralkodó viszonyok miatt, de ugyanakkor nem engedné őket tanulni Európában. Ha nem lenne 60%-os az analfabétizmus az afrikaiak körében, nem is lenne ennyi bűncselekmény.
Vagy nem?
Itt egyébként olvasható, hogy nagyon emelkedik a középosztály aránya.
Köszönöm a válaszokat! Igen, leegyszerűsítettem, tény, hogy sok más tényező is van (pl. törzsi társadalom), de ez is benne vana pakliban, szerintem. Jártam már jó egy párszor Kenyában és mindig elgondolkodtam a bezárt autóban ülve, hogy az utcán mászkáló gyerekekből mi lehetne, ha tanulhatnának. Amúgy a kérdést leginkább arra hegyeztem ki (lehet kissé félreérthetően tettem fel), hogy Milyen jogon küldjük haza a nálunk tanuló (és ezért fizető) afrikai diákokat? Tanulni és nem bűnözni jönnek!
Amúgy a feleségemmel hét éve ismerjük egymást és hat éve jártam először Kenyában, látom a fejkődést a két szememmel (fél-egy év különbséggl menve elég feltűnő), egyre kevesebb a nyomornegyed, egyre több utcáról állapítom meg, hogy ami pár éve még földút volt, tele gyanús emberekkel, az ma szép, kultúrált környék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!