Milyen lenne a világ, ha nem lennének országhatárok?
Kb. olyan, mint az Amerikai Egyesült Államok vagy Oroszország, Kína. Azok már elég nagyok, hogy bele tudjunk képzelni egy egész világot.
Üdv!
Leftlegged Player :)
pl Amerikában van, ahol van halálbüntetés, van. amelyik államban nincs.
Miért ne lennének határok ?!
Egyébként közigazgatást (persze, minek az), egészségügyi ellátást-járványügyet nehezebb szervezni.
"nem kéne vámot fizetni, nem kéne útlevélért fizetni."
Csak abba nem gondolsz bele, hogy úgysem utaznál és nem is importálnál, mert egy tíz kilóméteres buszjegyre sem lenne pénzed. Egyetlen országgá olvadnátok össze az összes afrikai éhezővel akinek biztosítani kellene ugyanazt az életszínvonalat mint állampolgárnak. Én mondjuk örülnék neki ilyen szempontból, mert az USA és Európa akkora pazarlást csinál, hogy az már fáj. Más szempontból viszont nem örülnék, mert minden külföldit utálok.
tegnap 23:01
Hibás a feltevésed. Te a mai viszonyokból indulsz ki. Egyébként tényleg elkerülhetetlen és amikorra ez megvalósul, addigra a különbségek mérséklődni fognak, nem csak gazdaságilag, de kulturálisan is. Ez nem egy-két nap. Szerintem 150-200 év.
Mellesleg Afrika jó pár állama egészen lendületes fejlődést produkált az utóbbi időben, nyilván ahogy megszűnik az ázsiai bér olcsósága, a tőke nyomatékosan benyomul a kontinensre és felhúzza őket, mint most Kínát.
Az előzőnek igaza van.
Sokat járok Kenyában, az elmúlt hat évben nem volt év, hogy legalább egyszer ne tettem volna kenyai földre a lábam (a feleségem kenyai és ha hazajár én is elmegyek vele).
Afrika fejlődik egyre több a biztonságos utca, egyre több az autó, egyre több az aszfaltos út, ezt tudom személyes tapasztalatból elmondani. Az átlag persze messze a magyar alatt van, de évről évre több utcában van közvilágítás, most az ünnepek alatt már fehér emberként kétenfogva, jegygyűrűvel sétáltam a feleségemmel fényes nappal egy olyan utcában, ahol pár éve még raboltak. Le lett aszfaltozva és egyre több a rendőr. Két éve egy olyan utcában vacsoráztunk éjszakába nyúlóan és mentünk onnan haza ketten, amire hat éve első alkalommal az apósom azt mondta fehér embernek esetleg nappal, de inkább vele, vagy a sógorommal és ne fogjam meg egy helyi nő (a feleségem) kezét ha jót akarok.
Általánosságban azt mondhatom félévente két-három utcával "hízik" a "biztonságos zóna".
A lányunk (4 hónapos) még úgy fog felnőni, hogy az anyja hazája szegényebb mint az apjáé, de az unokáink idején szerintem már utolérnek minket.
Persze fontos hozzátennem, hogy a város túlnyomó része továbbra is nagyon veszélyes, mind egyedül, mind a feleségemmel (vele még inkább, a helyi nőket nem "adják" szívesen). Pár olyan hely van ahová helyi férfival (apósom, sógorom) még elmerészkedek, de rengeteg helyre, gazdag helyiként, ők SEM mennek.
Csak ezek szorulnak vissza, lassan de biztosan és adják át a helyüket a civilizált Kenyának, a sok "civilizációra képtelen nigger"-ekről beszélő kopaszok legnagyobb bánatára (már ha tudnának róla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!