Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti helyeslitek azt, hogy a 18...

Ti helyeslitek azt, hogy a 18 éven aluliak este 8 után nem mehetnek ki az utcára, közterületekre stb?

Figyelt kérdés

... remélem normálisan fogalmaztam meg :D

Igen igen... tudom sokan ellenzik, hogy mi ez már? De tényleg a szülőnek az a feladata, hogy védje a gyermekét. És sokan azért vannak elnevelődve, mert hogy haverokkal lógnak kint az utcán, leisszák magukat, drogoznak. Arról nem is beszélve, hogy kiskorúakat este kint az utcán megtámadhatja egy pedofil, vagy kirabolhatják, elrabolhatják stb. Én most 14 éves lány vagyok, és én helyeslem ezt a döntést.

2012. jan. 2. 17:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Erről beszélek: Látszik, hogy ki az akinek itt nagy a pofája..

Fel sem fogja, hogy ebben a kérdésben miről van szó.

2012. jan. 4. 22:16
 12/21 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon fura és nem túl szerencsés. Pl a színházak mozik többsége is tovább tart és valahogy haza kell jutniuk..:/
2012. febr. 19. 22:31
 13/21 A kérdező kommentje:
#10esnek igazat adok... mármint a kamaszok kb 30%a ilyen... lehet most keveset írtam. a 12esenk is igaza van, habár akkor max megkéri a szülőket, hogy jöjjenek már el érte.
2012. febr. 19. 22:35
 14/21 anonim ***** válasza:

22 éves vagyok, és egyetértek a kérdezővel meg a törvénnyel is(azt nem tudom, hogy életben van e már...)!!!

18 éven aluliaknak szerintem biztonságosabb, ha nem rossz alakokkal bandáznak együtt!(tisztelet a kivételnek) Én legalábbis azt tapasztalom, hogy összegyűlnek este, éjfélkor, hajnalig elvannak, és isznak, cigiznek, vagy füveznek, majd a rosszabbik eset, hogy belekötnek az ott sétáló felnőttekben!

2012. júl. 2. 21:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

És még azt hozzátenném, hogy ha nem lenne ilyen fiatalságunk(tisztelet a kivételnek!!!, akkor nem kéne ilyen törvényeket hozni....!!!

Na lehet , hogy most kiváltottam pár emberből az ellenszenvet, de hát ez a véleményem!

Üdv

2012. júl. 2. 21:25
 16/21 anonim ***** válasza:

Húú, de keverjük a fogalmakat...

1, Nyáron olyankor még bőven világos van...nem vagyok drogos, de kb 10 évesen még kint voltam kb fél kilencig, de a szüleim ott voltak a közelben.

2, Ebben formában egy röhej lenne ez a korlátozás.

3, ha ettől azt reméled, hogy megoldódik a kábítószer, meg alkohol probléma, akkor nézz kicsit jobban körül... Ez biztosan nem old meg semmit.

Ja, és honnan veszed, hogy nappal, elhagyatott részen nem tudnak bevágni egy kocsiba az emberrablók? Sajnos felnőtt férfit is el lehet rabolni nappal is... Persze éjjel kicsit könnyebb, de naív dolog azt hinni, hogy nappal nem lehet.

2012. aug. 16. 04:47
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

Ne haragudj meg, de had kérdezzek valamit...

Te tapasztalod, látod, hogy tizenévesek, 11,éjfél, meg éjfél után kint ülnek egy csoportban egy parkba, és cigiznek iszogatnak???? 12,13 évesen is akár...!

Nekem senki ne mondja, hogy ahogy a fiatalok viselkednek(egy része) az helyén való.... Pontosan, hogy a legtöbbjük, késő ,,éjszakázni,, szeret, mert akkor vagány.... Az én unokatesóm, még nagyon fiatal, de már iszik, cigizik stb...És a szülei szabad kezet adnak neki, oda megy ahová akar...Akár hajnali 2kor is hazajöhet....

2012. aug. 16. 09:17
 18/21 anonim ***** válasza:

Nézzük már a számokat... 18 év alatt 8 óra előtt: ami azt jelenti, hogy egy 17 éves fiú nem jöhet haza este 9 kor az edzésről?? RÖHEJ. Nevetséges stb...

12-13 évesek éjfélkor az másképp hangzik. Értelmesebb lenne a törvény pl 16 éven aluliakkal és 10-11 órás határidővel. Az alkohol-drog problémát ez nem oldaná meg...

2012. aug. 16. 12:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Amúgy, 17-es, kimondtad a varázsszót: "a szülei szabad kezet adtak neki", akkor miről is beszélünk? Kinek is a felelőssége? Jah, vagy ha a szülő nemtörődöm, akkor oldja meg az állam? Hogyan, így?
2012. aug. 16. 12:16
 20/21 anonim ***** válasza:
46%

Sok igazságot írsz, elismerem!

De azért az edzések vagy programok többsége napközbe van, meg ha netán este lenne, akkor kísérje el egy rokon..., vagy nem hinném, hogy ez esetben megbüntetnék őket...

Ez a törvény nem arra játszik, hogy ne menjenek a gyerekek pl: edzésre, hanem arra, hogy ne iszogassanak, bagózannak, akár randalírozzanak késő este, mert pl: egy 12 évesnek éjfélkor nem az utcán a helye...!

A mai szülők egy része meg sajnos ilyen...! 16 alatt???

Megkockáztatom, hogy a mai világban egy 17 évesnek sincs a helye éjfél után a tereken....! És nem azért , mert csak beszélgetnek, tudjuk jól, hogy nem sakkozni járnak ki........! Mondom én 22 éves vagyok, de ha nekem lenne gyerekem, én késő este, pl: 10 után nem engedném ki az utcára....

2012. aug. 16. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!