Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kapitalizmusnak mi értelme van?

A kapitalizmusnak mi értelme van?

Figyelt kérdés

2012. jan. 1. 09:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Hozzáteszem, hogy amennyiben igény van rá államosítjuk a tulajdonaidat a cocializmus nevében és a tulajdonod nem lesz egy szűk csoport (te) kezében."

Épp erről van szó. A magántulajdont esetleg személyes használati tárgyakban lenne szabad engedélyezni és azok számát is az élethez feltétlen szükséges mértékre kellene korlátozni, a felhalmozást pedig büntetni.

2012. jan. 1. 11:20
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Pedig a számítógépes példa nagyon jó volt tisztelt kérdező! A szovjetunió is úgy lemaradt mint a borravaló, hiszen nem volt verseny, ami egyre fejlettebb technológiákat hívott volna életre - többek között a számítógépet és a miniatűrizálást. A kommunizmus illetve a szocializmus csak egyetlen dologra jó, stagnálásra. És egyébként nem igaz, hogy a középosztály, meg az ún. szűk rétegen mindenki csak a létfeltételeket kapja meg munkabérként, ez csak Magyarországon és más lepukkant helyeken van így. Amúgy szerint a létfenntartás is nagy eredmény, tekintve, hogy a múlt század elején még ennyi sem volt.
2012. jan. 1. 11:28
 13/18 anonim ***** válasza:
*szűk rétegen kívül
2012. jan. 1. 11:29
 14/18 anonim ***** válasza:

A kapitalizmusnak az az értelme, hogy a javak 99%-át 1%-nyi ember tudja birtokolni. Övék minden, a többségnek pedig csönd van. A többség nehezen tud felkelni e rendszer ellen, mert egyrészt hülyítve van a sok pénzből, amit a nagytőkések birtokolnak, másrészt az állami erőszakszervek leverik őket.

A többi kommentre: a kapitalizmusnak NINCS jó formája, minden kapitalizmus kizsákmányoló! Tőke, profit nem keletkezhet a munkások kizsákmányolása nélkül, csak úgy önmagában!! A kapitalizmusnak ez az alapja. Nem elég csupán a terméket drágábban eladni az előállítási árnál, a dolgozót ki kell zsákmányolniuk. Ha esetleg meg sem próbálnák a munkást kizsákmányolni, akkor pillanatok alatt bebukna az egész, mert nem lenne exraprofit.

2012. jan. 1. 12:48
 15/18 anonim ***** válasza:
A számítógépekre: Ha megnézed a számítógéped összetevőit, 99%-os eséllyel made in Kínai Népköztársaság. Ma nem azért van mindenkinek számítógépe Magyarországon, mert kapitalizmus van. Lehet, hogy a szocializmusban nehezebb volt számítógéphez jutni, de ez azért volt, mert nem volt megfelelő a technikai fejlettség. Elárulom, ha ma szocializmus lenne, akkor sokkal könnyebben és olcsóbban juthatnál számítógéphez, mint a mai kapitalizmusban.
2012. jan. 1. 12:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nagyon tudom sajnálni az embereket, főleg azokat, akik ájfónnyolccal szaladgálnak és van pénzük dohányra, szórakozásra sokaknak márkás ruhára. Borzasztóan ki lehetnek zsákmányolva. Amikor munkanélküli lettem, szinte könyörögtem érte, hogy valaki zsákmányoljon ki. Ha nem zsákmányolna ki senki, akkor foghatnám a kis sámlimat és kitehetném a kapu elé, naphosszat ücsöröghetnék rajta.
2012. jan. 1. 14:29
 17/18 anonim ***** válasza:

ma 12:51

Látom nem érted az egészet. Lehet, hogy a szocializmusban könnyebb lenne számítógéphez jutni - amit egyébként kétlek, ha akarod ki is fejtem - de, hogy magát a technológiát nem fejlesztették volna ki az tuti, vagy marad azon a szinten. Az a baj, hogy verseny nélkül nincs küzdelem az elsőbbségért, nincs innováció, ami új technológiákat hívna életre. Ott (SZU) központilag ment a kutatás-fejlesztés és jelölték ki, hogy mibe milyen kutatásba menjen pénz. Meg is lett az eredménye, a számítástechnikát egy baromságnak tartották és el is veszítették a hidegháborút - olvastam, hogy a ballisztikus rakéták számítógépes (?) irányításával az USA behozhatatlan előnyre tett szert. Ezzel szemben a kapitalizmusban mindig a kereslet, az ígények szerint megy pénz a kutatásokba és mindig a legjobbat, legújabbat fejlesztik ki.

2012. jan. 1. 15:37
 18/18 anonim ***** válasza:

ma 12:48

Még te beszélsz néphülyítésről! A "kommunizmus" alatt rákosi (ge-ci) elvtársat szinte isteníteni kellett... Hallottam, olyanról, aki überkommunista volt és megadatott neki az a "szerencse", hogy ellátogasson a kommunizmus fellegvárába, a nagy SZU-ba! Ott aztán volt, amikor húst sem kapott, akkora volt a hiány! Még akkor is HITHŰ kommunista volt. Ennél nagyobb agymosás nem kell! Ezzel szemben ma nem kötelező hülyének lenned, művelheted magad. De akkor kötelztek az ilyen komcsi rohad.ékok imádatára!

2012. jan. 1. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!