Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Igaz, hogy az Erdélyben élő...

Igaz, hogy az Erdélyben élő magyaroknak románosított nevet kell használniuk?

Figyelt kérdés
Tehát a Szabó Krisztián nevű egyént ott Cristianu Sabonescu-nak hívják? A többi környező államra is igaz lehet? Pl.: a rácoknál Sabovic-ot csinálnak a nevéből.
2011. dec. 27. 22:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
30%
Te sportot űzöl abból, hogy hülyének tetteted magad, de az is lehet, hogy belülről fakad. Értem.
2011. dec. 27. 23:24
 12/38 anonim ***** válasza:
80%
nem
2011. dec. 27. 23:25
 13/38 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy az Ildikónak nincs latin megfelelője, az Andrea meg románul is Andrea.

Persze nem is vártam tőled, hogy trollkodás előtt esetleg nekiállj tájékozódni. Minek azt.

2011. dec. 27. 23:26
 14/38 bumbi02 ***** válasza:
49%

akkor nézzünk más neveket: Tőkés László? (romániai református lelkész, EP egyik alelnöke)

Sándor Krisztina? (EMNT ügyvezető elnöke)

Boros Zoltán? Szilágyi Ferenc? (EMNT alelnökei)

Borboly Csaba, Kovács Péter?Antal István?Édler András?Faragó Péter?Kelemen Attila? Farkas Anna?Kerekes Károly? (parlamenti képviselők RMDSZ)

Most többet nem sorolok.. mert úgyis csak trollkodás..

2011. dec. 27. 23:54
 15/38 anonim ***** válasza:
50%
Ezzel mit támasztottál alá? Hogy nem létezik magyar nevek elrománosítása Erdélyben? Ahhoz kevés lesz ennyi név.
2011. dec. 27. 23:56
 16/38 A kérdező kommentje:
Én láttam választási plakátot plakátot Belu Marcoi néven. Tehát ennek a politikusnak ez a román neve?
2011. dec. 27. 23:58
 17/38 bumbi02 ***** válasza:
76%

Ezzel mit támasztottál alá? Hogy nem létezik magyar nevek elrománosítása Erdélyben? Ahhoz kevés lesz ennyi név

Akkor olvasd el megint hogy mi a kérdés: Igaz, hogy az Erdélyben élő magyaroknak románosított nevet KELL !!!! használniuk?

Azzal hogy kb 3 perc alatt felsoroltam 20 teljesen magyar nevet, szerintem ezzel megválaszoltam a kérdést hogy: NEM!

2011. dec. 28. 00:00
 18/38 anonim ***** válasza:
93%

Egy magyar jegyző nem fogja elrománosítani a nevet, ez magától értetődő.

Viszont ha valakinek Catalina Covaci a neve, akkor a komcsi románnak így KELLETT bejegyezni a nevét, mert magától ki az, aki azt mondaná, hogy a gyermekem ne Katalin legyen, hanem Catalina, és a vezetékneve se tetszik, legyen Kovács helyett Covaci?

2011. dec. 28. 00:03
 19/38 bumbi02 ***** válasza:
66%

akkor még egyszer:

Ma 2011.december 28-án Romániában kötelező a magyaroknak románosítani a nevüket, vagy sem?

nem bonyolult, menni fog. Az hogy a kommunizmus idejében mi volt ott, az nem kapcsolódik szerintem a kérdéshez (hiszen akkor múlt időbe tették volna fel a kérdést)

2011. dec. 28. 00:07
 20/38 anonim ***** válasza:
51%
Akkor még egyszer: akinek románul jegyzik be a nevét, az szerinted szándékosan úgy diktálja be, mert románnak szeretne tűnni, vagy úgy jegyzik be, ha tetszik neki, ha nem?
2011. dec. 28. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!