Miért játszanak angol nyelven reklámokat magyaroknak? Hogy lehetnek ekkora szerencsétlenek?
Mert feltételezik, hogy tudsz angolul. Ez talán nem bűn.
Ja és nem kötelező nézni! Utálom a reklámokat.
Reklámokat nem nézem, de kb. ez a két műsor amit nézek összvissz tv-ben, és csak azért, mert kis része idegesít nem hagyom ki az egész műsort (illetve, ha én ki is hagynám a párom nem, ami a lakás mérete miatt azt jelenti, hogy én is nézem).
Az meg, hogy feltételezik, hogy a célközönség nagy része tud angolul, még nem jelenti, azt hogy "ja jó, ha ezért csináljátok akkor semmi gond".
Ha indokoltan használják azzal nincs bajom (nincs magyar megfelelő, van de 3 mondat hosszú stb.), de egyre többször látom indokolatlannak, ami zavaró annak fényében, hogy a legtöbb fiatalon, azt látom, hogy nem tudnak rendesen még magyarul se, de teletömik a fejüket hangzatos külföldi kifejezésekkel, amivel szintén nem lenne gondom, ha emellett rendesen megtanítanák őket az adott nyelven.
Így jelenleg azt látom, hogy sok fiatal teletűzdeli a beszédét angollal, de közben se az angol se a magyar nem megy nekik.
Összefoglalva: nincs bajom a nyelvekkel, éjt nappallá téve természetes és mesterséges nyelveket tanulok, a móddal és a következményekkel van bajom, merthogy ez arra nem elég, hogy megtanulj egy nyelvet (az iskolai oktatás meg sulifüggő, hogy mennyire jó és mennyit segít abban, hogy nyelveket tanulj, a legtöbb ember meg lusta, hogy plusz energiát öljön bele), arra viszont elég, hogy azt hidd, hogy király, ha telerakod nem magyar kifejezésekkel a beszéded, hiszen a televízióban is csinálják, tehát menő (gondolja sok ember)
szerintem ez így azért sokkal hitelesebb, mintha az indiai(?) szakértő folyékonyan magyarul szólalna meg.
már ha egy reklám lehet valamennyire is hiteles...
Az izraeli vagyok
Ez neha nalunk is elofordul, es szerintem a hirdetok vasarlokkal szembeni arroganciajat jelenti. Azt hiszik, hogy
Pardon
Szoval azt hiszik, hogy
- az angol "elokelobb" nyelv mint a hazai
- azt hiszik, hogy a nep sznob, "elokeloseg"-re vagyik, a termeket "elokelonek" fogja hinni az angol hirdetes miatt - es megveszi.
(Az is igaz, hogy nalunk kolnit hirdettek csak idegen nyelven. Valami ferfi kolnit angolul, es noit franciaul. Nyilvan nem volt tul sikeres, mert eleg gyorsan abbahagytak.)
'Angolul mindenkinek illene tudnia minimum felsőfokon.'
Na, túlzásokba ne essünk. Akkor ezek szerint a teljes lakosságnak perfekt angoltudással kellene rendelkeznie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!