Miért van ennyi problémátok a határon túl élő magyarokkal? Miért utáljátok őket?
"Azt azért be kell látni, hogy a kormánynak sem ér el a keze mindenhova, főleg nem szólhat bele más államok politikájába."
Persze, de nagyon nem mindegy, hogy milyen stílusban adja elő magát a diplomáciai küldöttség. Mert azt, hogy úgy bánnak veletek, ahogy, az vastagon köszönhető a kormány rátarti viselkedésének.
"Annak ellenére, hogy reklámfogás vagy nem, a határon túliak ezzel csak nyertek."
A többséget meg zavarja, és jogosan, - mert nem ide fizetitek a közterheket, többek között, és azt se fogjátok fel, hogya ti kis ikszetek a papíron hogyan fogja befolyásolni az itteniek életét - és fogalmatok sincs arról, hogy napi szinten a sorozatos politikai kakaskodások hogyan nehezítik meg milliók életét, ergo az itteniek meg veszítenek vele, de ti is valójában.
Meg vagy vezetve, de durván, kérdező. Mi változott, ami miatt nektek ténylegesen jobb? Semmi, amióta propagandacélra vagytok felhasználva, de semmi tényleges érdekképviseletek nincsen, sőt, egyre többet piszkálnak titeket, és zsarolnak is, pl. állampolgárság megvonással (Szlovákia). Nem látod, de kőkemény árat fogtok fizetni azért, amiért hagyjátok magatokat megvezetni.
Mikor álltok ki magatokért, mikor tesztek már le arról, hogy majd valaki más kivívja a nektek járó dolgokat?
Kedves Kérdező! Én sem utálak beneteket, sőt csodállak benneteket, bárcsak itt is úgy gondolkoznának az emberek mint ti a hazátokról.
Melyik részről vagy?
És ti kintről hogy látjátok ezt a nagy ország leigázását, csődbetételét, eladósítását?
"A többséget meg zavarja, és jogosan, - mert nem ide fizetitek a közterheket, többek között, és azt se fogjátok fel, hogya ti kis ikszetek a papíron hogyan fogja befolyásolni az itteniek életét - és fogalmatok sincs arról, hogy napi szinten a sorozatos politikai kakaskodások hogyan nehezítik meg milliók életét"
Nem tudom van-e fogalmad arról, hogy ingyenes egészségügyi ellátást és a magyar állampolgárokat megillető jogokat csak akkor kapunk, ha magyarországi lakcímmel rendelkezünk és ott fizetjük be a különböző közterheket. Sőt személyigazolványt és útlevelet is csak akkor lehet igényelni, ha magyarországon lakcímmel rendelkezel. Így ilyen alapon semmilyen, de semmilyen előnnyel nem rendelkezünk veletek szemben. Ha me valaki letelepedik Magyarországon, ott dolgozik, adót fizet és még szavazhat is, akkor nem igazán értem miért lenne probléma, ha szavaz is, mivel állampolgára az országnak, ott él. Az meg, hogy ki hova teszi az X-et, az mindenkinek szubjektív véleménye és joga.
Tudod szerintem inkább te vagy félrevezetve és ahogy látom, bár bocs, ha tévedek, akkor nem igazán vagy kormánypárti. De ez nem is neked szól, hanem a másik oldalnak, hogy nekik is megvolt a lehetőségük, hogy szavazatokat gyűjtsenek és megadják a szavazati jogot a határon túl élőknek, így duzzasztva a szavazataik számát. Ők azonban nem tették meg, sőt kijelentették, hogy mi nme is létezünk. Ahhoz képest mi itt vagyok élünk, lélegzünk és ennek ellenére is bennünk van a nemzeti öntudat, magyarul beszélünk és az elnyomás ellenére is ápoljuk és fenttartjuk mindezt.
Arra nem gondolsz, hogy amikor népszavazásra volt bocsájtva a kérdés és ti oda raktátok az X-et ahova, az hogyan befolyásolta, nehezítette meg milliók életét? :) Amint mondtam a ténylegesen szavazójogot kapó személyek száma elenyésző lesz, mivel kis százaléka akar vagy fog letelepedni Magyarországon. Igy szerintem nem oszt, nem szoroz, főleg kétharmados többség esetén. :)
Az egy másik dolog, hogy meg akarják adni a szavazójogot, attól még nem biztos, hogy lesz belőle valami, úgy tudom még alkotmány is kellene hozzá módosítani és sok mindenen múlik, úgyhogy nem kell kézpénznek venni. Ha mégis megtörténik akkor majd ráérünk akkor foglalkozni a kérdéssel mennyire etikus vagy nem. De addig ez csak riogatás az ellenzék részéről.
"Melyik részről vagy?
És ti kintről hogy látjátok ezt a nagy ország leigázását, csődbetételét, eladósítását?"
A Magyar határtól 10km-re születtem, így nekem még fájóbb, mert szinte egy karnyújtásnyin múlt, hogy ne tudjanak lerománozni, Trianon után fél évszázaddal. :)
A gazdasági helyzet sehol sem mesés, nálunk sem. Nálunk sincs másképp, talán egy kicsivel jobb helyzetben vagyunk, de ezt sem mondanám. Én ahogy látom innen kívülről, akárhogy volt sehogy sem volt jó, problémák mindig adódnak, nehéz idők nehéz helyzetek, bár az nem túl szimpatikus, hogy mindenhol (még itt is) a legszegényebbeket ostorozza a kormány. De ez mindig is így volt. Sajnos. Mindenki adósságban ül, szóval sehol sem jobb a helyzet. :)
Nem vagyok kormánypárti. És akkor mi van? Te se lennél az, ha bérből élnél.
Én Magyarország párti vagyok, és ez a kormány k*rvára kereztbetesz az országnak, csakúgy, mint az előtte lévő.
Mondom, ha ideköltözöl, és ide fizeted a közterheket, felőlem arra ikszelsz, akire akarsz, de amennyiben nem, addig ne te/ti döntsetek az itt élők sorsáról (ugyanilyen unfair dolog volt, mikor azt szavaztatták meg velünk először, hogy kapjatok-e állampolgárságot, vagy sem. Uszításra jó, semmi másra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!