Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondjátok, hogy külföldö...

Miért mondjátok, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés?

Figyelt kérdés

Már 1 hónapja Olaszországban élek, itt a minimálbér 800 euro ez 240 ezer forint körül van, egy átlagos rezidens 1800 eurot kap, míg Magyarországon 300 euro-t.

Az adóterhek lényegesen alacsonyabbak, a kórházak, az utcák tisztábbak, nincs kedvezmény a tömegközlekedésre, de normális fizetésből ki lehet fizetni a magasabb díjat is.

A megélhetési költségek nagyjából azonosak a Magyarországival, itt például aki elmúlt 18 éves megteheti, hogy saját autóval járjon, nem kell gondolkozni, hogy a 20-30 kilométerre lakó ismerőst meglátogassuk-e, mert teljesen természetes, ha menni szeretnénk, akkor megyünk, mert nem kiadás a benzin ilyen távolságra.

Természetes, hogy az emberek fodrászhoz járnak, 80-100 euroért vesznek kabátot, cipőt, és eljárnak kirándulni, nyaralni, telelni 3-4 alkalommal egy évben. A nőknek többnyire nem kell dolgozni, mert a férj fizetéséből meg lehet élni.

Bevallom, itt is vannak problémák, de itt aki dolgozik, az meg tud élni, ellenben Magyarországgal, pedig itt sem dolgoznak többet az emberek, sőt...

És Olaszország az az ország, ahol kormányt kellett váltani, mert nem működtek a dolgok, milyen lehet az élet Németországban, vagy Svájcban?

És honvágyam például abszolút nincs, a családom, és a barátaim hiányoznak, de ha valaki elszánta magát arra, hogy elhagyja Magyarországot, akkor arra valószínűleg jó oka volt, és új életet akar kezdeni valahol, ahol új barátokat szerezhet, és családot alapíthat.

Szerintem rövid időn belül mindenki, aki tud nyelveket beszélni ott fogja hagyni az országot, és kimegy valahova, ahol élhet, és nem az éhenhalás ellen dolgozik, hanem azért dolgozik, mert tudja, hogy a munkával előrébb juthat.

2011. dec. 3. 17:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Aki mosogatásról beszél az valószínűleg itthon sem csinál mást. Le lehet vonni egy két válaszadóból, hogy befásult fatökű, aki nem mer elindulni mer háá nem úgy van aaz! Én meg azt mondom mindenhol jó, kivéve Magyarországon. "

Már ne haragudj, de azt be kell látni, hogy aki kimegy valamely nyugati országba, azoknak a nagy többsége(85-90%-a) csak alap munkákat kap!(mosogatás, takarítás, mcdonalds, gyári munka, pincér, konyhai kisegítő). Én magam is külföldön élek, de messze nem a minimálbért keresem, mert a saját szakmámban tudok dolgozni.(Informatika). Van sok ismerősöm, akik csak minimálbéres melókat találtak, mert vagy nyelvtudásuk vagy szakmájuk nincsen! És azt is látom, hogy a minimálbérből nyugaton sem lehet rendesen kijönni.

2011. dec. 4. 09:41
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"Én inkább választanám, hogy az országomban az államadósság legyen a GDP 120%-a, és az országom ne legyen bóvli, meg tudjak élni, mint azt, hogy az országom bóvli legyen, és az életben maradásért is küzdenem kelljen."

Már kifejtettem: mivel nagy pénzekben nehezen számolnak az emberek, fordítsuk le érthetőre.

Minimálbér 60600Ft. 12x60600=727200Ft. 1,2x727200=872000Ft. Vagyen fel egy minimálbéres ennyi hitelt, mondjuk 10 évre. Törlesztő kb havi 12000Ft.

Átlagbér 140000Ft. 12x140000=1680000Ft. 1,2x1680000Ft=2000000Ft. vagyen fel ennyi hitelt 10 évre. Törlesztő kb havi 300000.

A minimálbéres elég nehezen fogja kiköhögni a 12000-et, az átlagbéres ha nem is röhögve, de könnyebben fizeti ki a 140-ből a 30-at. Pedig arányaiban ugyanúgy 20% körüli részét teszi ki a fizetnivaló... Magyarország (sajnos) minimálbéres ilyen szempontból. Olaszország valószinűleg átlag feletti.

2011. dec. 4. 11:03
 23/30 anonim ***** válasza:
80%

"Miért mondjátok, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés?"

Mert általában fából, műanyagból, betonból, vagy téglából van.

2011. dec. 4. 13:31
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy Olaszországban most megeszitek a kerítést...

(Nálunk már elfogyott)

[link]

2011. dec. 4. 22:30
 25/30 A kérdező kommentje:

45 milliárd euros megszorítás, ami:

45*300=13500 milliárd forint. Ez 60 millió emberre fejenként

225000 forintos éves megszorítás, ami semmi, ha azt nézed, hogy ez kevesebb, mint negyed havi itteni átlagbér 1700 euro környékén mozog. 1700*300 = 510000 * 12 = 6120000 HUF éves fizetés. Ez a megszorítás olyan, mintha Magyarországon ahol az átlag fizetés 600 euro alatt van, de számoljunk 600-zal 600*300 = 180000 * 12 = 2160000 tehát fejenként éves szinten 79411 forintot veszítenénk, ami 794 milliárd forintos Magyarországi kiigazításnak felel meg.

Tavaly 3000 milliárd forintot lopott el az Orbán kormány a nyugdíjakból, most újabb megszorításokra van szükség, de Olaszország viszont ezzel a csomaggal kimászik a gödörből, ez a különbség a két ország között, és itt lemondani havi 21 ezer forintról a 600 ezres fizetés mellett (és megtakarítások mellett) kevésbé fájdalmas, mint Magyarországon lemondani 7-8000 forintról 180 ezres fizetés mellett, megtakarítások nélkül, de ez csak az én magánvéleményem...

2011. dec. 5. 14:58
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Te jó ég, itt néhányan annyi ökörséget összehordanak, hogy az hihetetlen.. "aki itthon élhetetlen, az külföldön is az lesz". Mi van?:D .Aki úgy megy külföldre, hogy van rendes szakmája/ végzettsége és megfelelő nyelvtudása, az igenis meg tud élni. Érdekes, az utcánkban két lány is lakott, diplomával kimentek külföldre (Dánia, Anglia), azóta is ott élnek, nem mosogatnak, és nyugodtan megélnek. Szerintem ez egyszerűen irigység. Fáj nekik, hogy sokan kimentek, és meg tudnak élni, és sokkal jobban élnek, mint ők.Ennyi. Ja, igen, sokaknak nem jön össze külföldön, azoknak, akik érettségivel 0 nyelvtudással kimennek, és azt várják, hogy majd meggazdagodnak gyorsan. Gyakorivalasz2, neked muszáj kérdésre baromságokat írnod? Milyen Uganda, te géniusz ?:) Szted aki kiemgy külföldre dolgozni, az Ugandába megy, vagy mi? Attól, hogy fikázod külföldet minden kérdésnél, és ökörségeket írsz, még nem lesz könnyebb a megélhetés Magyarországon, és nem is lesz jobb hely.
2011. dec. 12. 07:35
 27/30 anonim ***** válasza:
Na kerítés az van Magyarországon. Svájcban, Németországban nem nagy divat. Vajon miért? Kedves mosogatásmániás honfitársunknak megsúgom én otthon is csak mosogatógéppel mosogattam. Az orvos sem felmosni megy ki. A mérnök nem söprögetni. Az ács az ácsol. stb, stb. Ezt a butaságot nem tudom miből gondolja?
2012. márc. 18. 13:08
 28/30 anonim válasza:
én erdélyi vagyok. mondanom sem kell, itt még rosszabb mint Mo.n, DE azért fogunk ki menni mert itt is bérben lakunk, egyikünk sincs alkalmazva, ill. férjem alkalmi munkával keres, épp hogy nem halunk éhen. 2 nap múlva kimegy, mert ott élő barátja talált neki munkát a cégnél ahol dolgozik, egy hónap múlva követem (addig amit lehet eladok itt) és munkát kapo, nem érdekel ha 500 euróért is, de legalább dolgozom valamit. mert itt még minimálbérért sincs szükség rám! (férjem sofőr, én titkárnő voltam egy évig, de a cég bebukott)
2012. ápr. 10. 18:53
 29/30 anonim ***** válasza:

Erdélyben rosszabb, mint Magyarországon?

Magyarország nem csak Budapest. Hallottál már Borsod megyéről, vagy Szabolcsról, vagy Somogyról, Vagy Baranyáról.... vagy a magyar vidékről? Amúgy nézd meg Bukarestet. Ott is jobban élnek, mint Erdélyben. Erdélyben úgy élnek, mint a magyar vidéken. Bukarestben, meg úgy, mint Budapesten. Csak sokan Románia legszegényebb régióit Magyarország leggazdagabb régióihoz hasonlítják. DE ha a vidéket- vidékkel. fővárost- fővárossal hasonlítasz, akkor ugyanazt a képet kapod.

2012. júl. 23. 14:07
 30/30 anonim válasza:
de azert kulfoldon kolbaszbol van a kerites... en lattam!
2012. júl. 23. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!