Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » 2,8 millió szegény Magyarorszá...

2,8 millió szegény Magyarországon nem túlzás egy kicsit?

Figyelt kérdés
Minden 3. gyerek..
2011. dec. 2. 19:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
A szegénységi küszöböt mi alapján definiáljuk?
2011. dec. 2. 19:46
 12/36 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem túlzás ez egy reális szám. Szerintem normális felmérés alapján készült.
2011. dec. 2. 19:50
 13/36 anonim ***** válasza:
71%

Nem! Nézz körül pl.: Baranya megyében. Ha csak 8 általánosod van mehetsz az urcára! Munkaügyibe tanfolyamnra kevesen jutnak be, hogy képzést nyerjenek. Rengeteg rokkannyugdíjas van Komlón azt hiszem klub is van azok nagyrészének csak az a 27 vagy 28 rongy van amit feldughatnak maguknak magyarul megmondva... Ha kapnak is munkát kihasználják Őket, és max fél év után azokat is utcára dobják...

(Anyukám rokkantnyugdíjas komlói).

Üdw!

23/N

2011. dec. 2. 19:55
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

És, hogy ne csak Komló és Baranyát mondjam, de az összes volt bányászvárost, szinte mind halott munkaügyileg! Várpalota is az volt ott se nagyon van munka.

EZ MAGYARORSZÁG!

2011. dec. 2. 19:57
 15/36 anonim ***** válasza:
Léccilécci, definiálja már nekem valaki a szegénységi küszöböt!
2011. dec. 2. 19:59
 16/36 anonim ***** válasza:
0%
Abszolút túlzás.
2011. dec. 2. 19:59
 17/36 anonim ***** válasza:

[link] : válasz a létminimumra.

És ebből a cikkből tudtam meg, hogy én is a létminimumból élek. Merthogy rám meg a páromra együtt jut maximum 1000 ft egy napra :P

Nah mindegy, ha elolvassátok szerintem rájöttök, hogy a 3 millió nem is sok. Én csodálkozom is, hogy csak ennyien.

Úgy látszik az én környezetemben mindenki szegény..nem jut egy emberre 60 ezer ft/hó...

2011. dec. 2. 20:20
 18/36 anonim ***** válasza:
76%

Ahol gyerek van, és anyuka GYED-en van, és apuka nem keres jól, akkor kapásból. Nem véletlen mondják, hogy minden 3. gyerek. A legtöbb helyen, ahol gyerek van, anyuka nem tud visszamenni dolgozni, mert nincs munka, illetve a nappali gyermekfelügyelet nem megoldható. (Kelet-Magyarországon a nők nem tudnak dolgozni menni, amíg a gyerekek iskolába nem járnak.) A dolgozók 80 %-a minimálbérre van bejelentve.

Mi is szegények vagyunk. A férjem minimálbért keres, én GYED-en, és 2 gyerek. Hónap végére elfogy a pénzünk. Szerintem nem 2,8 millió a szegény ebben az országban, hanem 8 millió.

2011. dec. 2. 20:47
 19/36 anonim ***** válasza:
24%
Ez túlzás! Ennyi biztos nincs! Nagyon sokan Magyarországon szegénynek akarják magukat látszatni, közben pedig messze nem szegények. Meg nem beszélve a rengeteg el titkolt jövedelemről. Biztos vannak szegények ezt kár tagadni, de messze nem annyian, mint amennyien el akarják hitetni.
2011. dec. 2. 20:53
 20/36 anonim ***** válasza:
30%

"dolgozók 80 %-a minimálbérre van bejelentve" - Igen? És ezen felül mennyi megy a zsebbe? Kétszer annyi? (Néhány tízezer, esetleg százezer embertől eltekintve a többiek a zsebbe kapják a fizetésük nagyobb részét.)

"Szerintem nem 2,8 millió a szegény ebben az országban, hanem 8 millió."

Hát ezen jót kacagtam! 8 millió? Te melyik országban élsz? Ne akard velem elhitetni hogy ennyi szegény van. Bár lehet hogy igazad van, mert nekem is van ismerősöm, akinek csak egy lcd tv-je van és mégis panaszkodik, közben meg 35 milliós, tehermentes háza van.

2011. dec. 2. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!