2,8 millió szegény Magyarországon nem túlzás egy kicsit?
Nem! Nézz körül pl.: Baranya megyében. Ha csak 8 általánosod van mehetsz az urcára! Munkaügyibe tanfolyamnra kevesen jutnak be, hogy képzést nyerjenek. Rengeteg rokkannyugdíjas van Komlón azt hiszem klub is van azok nagyrészének csak az a 27 vagy 28 rongy van amit feldughatnak maguknak magyarul megmondva... Ha kapnak is munkát kihasználják Őket, és max fél év után azokat is utcára dobják...
(Anyukám rokkantnyugdíjas komlói).
Üdw!
23/N
És, hogy ne csak Komló és Baranyát mondjam, de az összes volt bányászvárost, szinte mind halott munkaügyileg! Várpalota is az volt ott se nagyon van munka.
EZ MAGYARORSZÁG!
[link] : válasz a létminimumra.
És ebből a cikkből tudtam meg, hogy én is a létminimumból élek. Merthogy rám meg a páromra együtt jut maximum 1000 ft egy napra :P
Nah mindegy, ha elolvassátok szerintem rájöttök, hogy a 3 millió nem is sok. Én csodálkozom is, hogy csak ennyien.
Úgy látszik az én környezetemben mindenki szegény..nem jut egy emberre 60 ezer ft/hó...
Ahol gyerek van, és anyuka GYED-en van, és apuka nem keres jól, akkor kapásból. Nem véletlen mondják, hogy minden 3. gyerek. A legtöbb helyen, ahol gyerek van, anyuka nem tud visszamenni dolgozni, mert nincs munka, illetve a nappali gyermekfelügyelet nem megoldható. (Kelet-Magyarországon a nők nem tudnak dolgozni menni, amíg a gyerekek iskolába nem járnak.) A dolgozók 80 %-a minimálbérre van bejelentve.
Mi is szegények vagyunk. A férjem minimálbért keres, én GYED-en, és 2 gyerek. Hónap végére elfogy a pénzünk. Szerintem nem 2,8 millió a szegény ebben az országban, hanem 8 millió.
"dolgozók 80 %-a minimálbérre van bejelentve" - Igen? És ezen felül mennyi megy a zsebbe? Kétszer annyi? (Néhány tízezer, esetleg százezer embertől eltekintve a többiek a zsebbe kapják a fizetésük nagyobb részét.)
"Szerintem nem 2,8 millió a szegény ebben az országban, hanem 8 millió."
Hát ezen jót kacagtam! 8 millió? Te melyik országban élsz? Ne akard velem elhitetni hogy ennyi szegény van. Bár lehet hogy igazad van, mert nekem is van ismerősöm, akinek csak egy lcd tv-je van és mégis panaszkodik, közben meg 35 milliós, tehermentes háza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!