Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A muzulmánok miért nem szereti...

A muzulmánok miért nem szeretik a keresztényeket?

Figyelt kérdés
a két vallás között van valami vagy csak a történelemben történt valami ami miatt nem fér össze a két vallás?
2011. dec. 2. 10:23
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

#30:

De én, a rabbinista zsidóság, előfutáráról beszéltem. Az ám há árec-et is, fel lehet hozni, de ők, valamiért, teljesen más utat vettek.

#Bumbi02:

Így, már tisztább a dolog.

Sajnos, a kereszténység, rég áttért a mennyiségre.

Én sem békülök ki a papsággal, illetve elítélem, a gyóntatói széket (nem az összeesküvés elméleteket miatt), de mégsem vagyok ateista. Nem térítek embereket, de furán találom azt, hogy ha, a katolikusokról beszélnek, akkor mindig is, előjön az, hogy az Egyházra gondolnak. Azért megvallom, az egyháznak is, nagy szerepe van ebben, hogy az emberek, igazából csak ezt lássák meg benne.

Az őskeresztényeknél, nincs semmi, földhöz ragadt szabály, illetve még, a reinkarnációt sem vetjük el. Érdekes módon, ha nincs, reinkarnáció, akkor miért létezik az a szó, hogy újszülött. Ezzel, kapcsolatban, az egyház, mindig is, térit.

Nade, nem azt mondom, hogy hagyjuk a következő életünkre, mert azért vagyunk az élők sorában, hogy itt tegyük meg, a szükséges lépéseket. Erre, az a mondás ad igazat, hogy amit, ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

2011. dec. 4. 14:21
 32/36 Andizsuzsi ***** válasza:

# 28 "Az őskereszténységhez, az amerikai indiánok és a krisnások is sokkal közelebb állnak, mint a Katolikus Egyház."

A katolikus egyház eredetét Jézustól és a 12 apostoltól számitja. Következésképpen az őskereszténység nem régebbi az egyháznál.

# 26/ Legkevésbé sem vontam párhuzamot a zsidó és a katolikus vallás között, csak azt irtam le, miből lehet a Szentirás alapján arra következtetni, hogy Jézus zsidó származású lehetett.

"A zsidóknál mi a helyzet, a 10 parancsolattal kapcsolatban? Az a zsidóké, elismerem. Mégis, betartsák azt? Persze, itt is, a legősibb zsidó vallás hívőkről beszélek."

A zsidó vallásról elég keveset tudok, de azt igen, hogy számukra a kiválasztottság azt is jelenti, hogy tökéletesebben kell Isten parancsait megtartaniuk bárki másnál. Legősibb zsidó vallású hivőt pedig velem együtt szerintem te sem ismersz, igy nem is tudjuk eldönteni, mennyire tartják be a parancsokat.

2011. dec. 4. 14:22
 33/36 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi :

"2. Jézus az Ószövetségben szereplő nagy zsidó vezető, Józsué után kapta nevét "

Ez nem igaz a J-S-V Jézus neve egy rövidítés : azt jelenti héberül "legyen átkozott a neve mindörökre".

A zsidók gyűlölik ugyanis Jézust.

Ami pedig a "nagy zsidó vezetőt" illeti :

Mózes utóda volt Józsué, akinek a vezetésével kegyetlenül legyilkoltak sok tízezer-százezer kánaánitát, miután odaértek és elfoglalták országukat. Ez azt jelenti, hogy Józsué is ugyanolyan tömeggyilkos volt mint Sztálin és Hitler.

Vagy talán szerinted a tömeggyilkosságok között különbséget kell tenni ?

- az jó, ha zsidók követik el nem zsidókkal szemben, és

- rossz ha zsidók ellen követik el nem zsidók ?

2011. dec. 4. 14:26
 34/36 anonim ***** válasza:

,,Ez nem igaz a J-S-V Jézus neve egy rövidítés : azt jelenti héberül "legyen átkozott a neve mindörökre".

A zsidók gyűlölik ugyanis Jézust. "

Honnan veszed ezt a marhaságot?

2011. dec. 4. 14:40
 35/36 anonim ***** válasza:

# 32:

Annyit tudsz, az őskeresztényekről, mint a zsidókról. Amúgy te, az Apostoli Egyházról beszélsz?

Nézz utána, az őskeresztényeknek és megláthatod, hogy nem csak, ez az, ami létezik.

2011. dec. 4. 15:28
 36/36 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem, mint irtam a katolikus egyházra gondoltam. De elolvasom a te gondolataidat is az őskereszténységgel kapcsolatosan is szivesen. Egy kérésem lenne, a vessző billentyű használatát légyszives minimalizáld.
2011. dec. 4. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!