Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha Nem egyezik bele Magyarorsz...

Ha Nem egyezik bele Magyarország, hogy elvegyék a területeket, mi lett volna?

Figyelt kérdés

Trianonra gondolok. Miért kellett azt "elfogadni"?

Ha azt mondják egyszerűen, hogy a nagy **** vehetitek el Magyarországtól azokat a területeket, akkor mit csináltak volna?

Össze terelik az összes magyart, és lelőnek mindenkit?

2011. okt. 26. 11:16
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
54%

"Leváltak volna maguktól"

Eloszor is, jóval kedvezobb volt akkor a lokssági eloszlás, mint ma. Másodszor, sok nemzetiség nem is igazán akarta az elszakadást, vagy legalábbis fogalmuk sem volt róla, hogy ez miért jó nekik. Volt néhány ezer elhulyített hangulatcsináló, de ez nem nyomott volna sokat a lattban.

2011. okt. 26. 17:13
 22/34 anonim ***** válasza:
lakossági"
2011. okt. 26. 17:20
 23/34 anonim ***** válasza:
A románok még több területet kaptak volna.
2011. okt. 26. 17:30
 24/34 Heckler ***** válasza:
72%
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, ha Magyarország olyan rossz volt szegény románoknak, akkor miért települtek befele folyamatosan? Csak nem azért, mert messze jobb volt a gazdasági helyzet, mint Olténiában és Havasalföldön? Csak de. Eszükben sem volt nekik csatlakozni azokhoz a lepratelepekhez.
2011. okt. 26. 17:32
 25/34 anonim ***** válasza:

17:32

"Csak nem azért, mert messze jobb volt a gazdasági helyzet, mint Olténiában és Havasalföldön? Csak de. Eszükben sem volt nekik csatlakozni azokhoz a lepratelepekhez."

Miért ne lett volna? A román nemzetállamhoz tartozás lehetősége többet ért az erdélyi románságnak, mint a Magyarországon maradás, akármiféle autonómia keretében. 1918-ban pedig hirtelen lehetőségük is nyílt erre.

Egyébként az első világháború előtti évtizedekben folyamatos volt a székelyföldi lakosság kivándorlása Romániába! :)

Csehszlovákiában is egyértelműen magasabb volt az életszínvonal a két világháború között ,mint Magyarországon, mégis a felvidéki magyarság egy emberként, eksztázisban üdvözölte az első bécsi döntéssel megvalósult visszatérést az anyaországhoz.

2011. okt. 26. 19:12
 26/34 Heckler ***** válasza:
0%

Olyan szuper a nemzetállamhoz csatlakozás lehetősége, hogy az ország lakosságából 4 millióan tartózkodnak jelenleg is más országokban, hogy ott dolgozhassanak, csak Spanyolországban 600 ezer román van.

Erdély jelenleg is Románia legfejlettebb régiója (naná, felépítték nekik "valakik", mert maguktól aztán...), ez egy fantasztikus lehetőség, hogy mindenki kiadózza a belét ott, hogy eltartsa az egész ország éhenkórászait. Azt már nem is taglalom, hogy az "egyesülés" után az első dolguk volt porrá rombolni a térséget. Hihetetlen boldog volt mindenki. Szóval hagyjuk a hülyeségeidet.

2011. okt. 26. 19:25
 27/34 anonim ***** válasza:
73%
Azért abba gondoljunk már bele, hogy milyen érzés lehetett azoknak akiknek azt mondták, hogy mától Román vagy. Én itt lakom a Román határ mellett, még Mo-on, de ne tudja meg senki, hogy azok mit éltek át éveken keresztül, és most is. Egy családdal pl. Horvátban találkoztam, magyarul beszéltek mire megkérdeztem - "honnan jöttek?" erre ők - - - "Kolozsvárról", ja mondom - "Románok", mire a nő megsértődve- "Nem MAGYAROK". Hiszem, hogy nagyobb magyarok mint mi vagyunk. Van valakinek elképzelése arról, hogy mennyit szenvedtek azért, hogy ők tényleg magyarok maradhassanak?, és nem tudom, hogy nekem/nekünk, vagy az itt élőknek lett volna e, ennyi erőnk, ahhoz, hogy fennmaradjunk és akartuk volna e.
2012. nov. 14. 21:21
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
és akartuk volna e ENNYIRE.
2012. nov. 14. 21:22
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom,hogy Horthy Miklós fogadta el. Nem lett volna annyira nagyon kötelező,de hogyha nem fogadja el,akkor elveszíti a hatalmát és ő fontosabb volt,mint az egész ország - úgy látszik.
2013. júl. 20. 18:36
 30/34 anonim válasza:
Mar akkor is mindenki csak a sajat boret mentette, mint most... Kinek dragabb rongy elete, mint a Haza becsulete... Tolvajok, es Istentelen emberek vezetik ezt az ostoba hitetlen nepet!!!
2016. máj. 16. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!