2011 Október 15. Békés Világforradalom a valódi Demokráciáért! Mit gondoltok róla? Eljöttök?
"A világ sokkal inkább halad a sírja felé a mai állapot szerint, mint előre! A szegénység és a nyomor mindenhol nő, ezt megcáfolni nemtudod!!! ez 100%! "
Helyesen: a világ halad előre, a sírja felé.
A nyomor nő:igen, ez a globalizáció elkerülhetetlen velejárója: aki gazdag(nagyon kis %-ról van szó a 7 milliárdból) a gazdagabb lesz,
aki szegény, az még szegényebb lesz.
Nem vagyok pesti sajnos, így csak a hírekben láttam a megmozdulást, de remélem akik benne voltak történelmet írtak azzal, hogy az első ilyen világméretű demonstráció részesei lehettek. Irigylem őket:-)
Egyébként a képek amiket a világ különböző tájáról bejátszottak pont olyan volt mint a Zeitgeis filmek elején, megható volt, hogy igen, valami elkezdődött.
Én szívesen tennék a valódi "Demokráciáért", ha lenne, legfőképpen, ha itt, Magyarországon lenne, vagy tenni lehetne érte, hogy legyen.
Úgy gondolom, demokrácia csak ott létezik, ahol a mindennapi jólét mellett, minden ember számít, aki embernek született.
Nálunk kétlem, hogy demokráciának lehetne nevezni egy olyan létformát, ahol hiába van tenni akarás és jóindulat, tehetetlen az ember, hogy változtasson.
Ahol gyerekek éheznek és a tisztességes emberek küzdelme nem ér el soha célt. Ahol az EU-tól eltérően minimálbér közeli pénzért dolgozik az ember több évtizedes múlttal, gyakorlattal, tanulmányokkal, és belefullad a fizetéséhez mérten irreálisan magas rezsi, törlesztési és megélhetési költségekbe, folytathatnám...
Ez nem demokrácia, és soha nem is lesz az. Én csak újkori, 21. századi rabszolgaságnak nevezném, ahol a pénz az úr. Álmodjuk csak, és higgyünk a csodákban, hátha valóra válnak.
ma 09:55
Demokrácia ott van, ahol közakarattal legális úton le lehet váltani a főhatalmat gyakorlókat. Ezt jelenti a demokrácia. Lehet, hogy hiányolsz valamit, de biztosan nem a demokráciát.
A demokrácia már megbukott párszor a torténelem során. Mindegyik "valamiben" más volt. A jelenlegi is pont bukni készul, minek a helyébe megint egy újabb, "valódi" demokráciát hozni? :D
A demokrácia xar, úgy ahogy volt/van. Az emberiséget nem úgy programozták a kezdetek kezdetén, hogy kivitelezheto legyen koztunk egy "valódi demokrácia". Alapból persze szépen hangzanak a kituzott célok, de úgysem lesz kivitelezheto, nevezzuk bármilyen demokráciának az adott rendszert. Az meg, hogy vérontás nélkul... na ne, itt átmegy vicckategóriába az egész.
ma 12:14
A demokrácia folyamatosan terjed. 1900-ban a világon talán ha egy tucat demokratikus állam volt, ma van vagy 100.
ma 12:59
Addig terjed majd, míg szét nem roppan. Elozo voltam.
ma 21:07
És mikor roppan? Mit mond a kristálygömböd?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!