2011 Október 15. Békés Világforradalom a valódi Demokráciáért! Mit gondoltok róla? Eljöttök?
Világ forradalom napja???Hisz még mindig tart!!Most van csak igazán!!Ami a demokráciáról nem mondható!!FŐLEG MINÁLUNK!!!!Mivel ITT nincs!!!Tehát ez megint egy etetés!!
Én már ilyen fellángolásokban nem hiszek!!Ilyen politikai felfordulást oedig az MSZP mindig kihasznál!!!Karöltve az LMP-vel!!! Tehát ÉN NEM VESZEK részt!!!
08:47
"Nos a piacgazdaság lényege hogy csak az marad fent aki versenyképes, gyerekek, szegények, stb kimaradnak belőle."
Nem. A piacgazdaság lényege, hogy a domináns koordinációs mechanizmus a piac. Abból, hogy piacgazdaság van, semmi sem következik arra nézve, hogy mi lesz a gyerekekkel vagy a szegényekkel.
09:14
Kapisgálsz valamit, de nem pontos a megfogalmazásod.
"Ezen rendszerek legnagyobb hátránya hogy nem lehet megállapítani hogy mennyit ér a munkád. Ezt legjobban a piacgazdaság szabályozza mert azt megtudod a piacon menyit is ér"
Az érték a piacgazdaságban a piaci érték, ezért a piacgazdaság a dolgok értékét a piacon méri. Stimmt. Ha valami más koordinációs mechanizmus van, pl. nem piac, hanem hagyományok vagy tervek, akkor meg azok fogják meghatározni az értéket.
A munka vagy bármi más "értéke" nem olyasmi, ami objektív, és meg kellene "találni" vagy meg kellene "mérni". A piac sem "megméri" vagy "megtalálja" a dolgok értékét, hanem meghatározza.
Akik a piacgazdaságot igenlik, azok nem azt mondják, hogy a piacgazdaság tudja megmérni a dolgok értékét, hanem azt mondják, hogy általában abban a gazdaságban lesz a legtöbb az összes hasznosság, ahol az értékviszonyokat a piac állapítja meg, mert ez a gazdaság lesz a leghatékonyabb.
"Ennek köze nincs a demagógiához"
Ez tuti?
Én elmennék ha tudnám ki rendezi, meg hol lesz?
Kedves kérdező!
És ki lesz a főnökség? Mert kell aki szervezzen, kell aki beszedje a manit
"Abból, hogy piacgazdaság van, semmi sem következik arra nézve, hogy mi lesz a gyerekekkel vagy a szegényekkel."
Most piac gazdaság van még is azok szenvedik el akik nem piac(verseny) képesek nincs kompenzáció. Lásd: gyerek,szegény, mert azért ezek léteznek vagy szerinted nem?? Szerintem nem mindenkit kéne versenyeztetni csak azokat akik tudnak is. Csak az a gond ma már nem a tiszta versenyről szól(lásd Magyarország korrupciós lista helyezés, bankok kártelezése) Szóval nálunk úgy néz ki ez a verseny hogy aki tudna versenyezni nem versenyzik mert korruptak(kárteleznek büntetés milliárdoknál csak milliós, és nem jár a megszüntetésükkel), aki meg szegény azt meg jól megversenyeztetik, vagy megsanyargatják.
Tudom a piacgazdaság lényege ha az ember venni akar lakást és azt sokan akarnak akkor jó magasan tartjuk az árát hogy azok nyerjenek rajta akik befektetnek. Vagy is kb:35 év alatt fizetel ki egy 15millás házat ami papiron 20 millás, a minimálbér 423ft/óra gyorsan el is osztom menyi óra munkát vásárolsz. 47281 óra egy átlag melósnak kb: 6000 munka nap(8 óra) szerintem ennyi idő alatt kifaragom egy barlangból is.
Nos Kedves kommentelők :) igazán örülök neki hogy ilyen szép kis párbeszéd (vita) alakult ki. Én is hozzáfűzném a gondolataimat.
Kedves 23:40!
BÉKÉS lesz, ez teljesen biztos, persze hülyék mindenhol vannak de nem kell velük törődni. Szavazni még soha nem voltam, jelen állás szerint a munkámmal akaratlanul is segítem a mostani rendszert mivel adózom nem is keveset, de azért nem szeretnék sittre kerülni adócsalás és egyebek miatt.
Kedves 22:57!
Anyagi támogatásomon kívül (bár néha az is összejön) mindennel próbálom jobbá tenni a világot! Átadom a helyem segítek ahol kell önzetlenül, kedves aranyos vagyok:) mosolygok mindenkire :D
Kedves 08:47!
A világ sokkal inkább halad a sírja felé a mai állapot szerint, mint előre! A szegénység és a nyomor mindenhol nő, ezt megcáfolni nemtudod!!! ez 100%!
Kedves 09:14,17:09!
Az alkató, teremtő és értelmes munkának mindig lesz értéke!!! Attól függetlenül, hogy a piacot irányító tőkés milliárdosok hogyan látják, és mennyire akarnak keresztbe tenni egész országoknak, kontinenseknek!
Kedves 23:18!
első oldalon van egy link nézd meg! amugy meg ma lesz 15:00-tól a Deák téren!
Kedves 23:21!
Főnökség nincs, persze van aki szervezi és vannak hangsúlyosabb emberek, de itt mindenki szabad szót kap!
pénz meg természetesen nem kell! max ha szeretnél sörözni vagy chips-el tömni magad!
Kedves 06:34!
XD a barlangosan jót nevettem :D
ÉS VÉGEZETÜL EGY KIS TÖRTÉNET AMIN ÉRDEMES ELGONDOLKODNI!
"Svájcba emigrált magyar tanárnő fia szájából hallottam, hogy,amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges eszközök beszerzését.
Persze bizonyítani akart, és összeállította a listát, amit
izgatottan vitt a bemutatásra. Az igazgató vetett rá egy pillantást, majd elmondta, az úgy rossz, ahogy van, lehet újraírni.Az értetlen arcot látva, jóindulatúan elmagyarázta:
Először meg kell nézni, hogy a városban gyártják-e ezt a
cikket?
Ha igen, meg kell venni, mert az a legolcsóbb, hiszen a város
lakóinak munkát biztosítunk és a későbbi minőségi problémák kizártak.
Ha nem, meg kell nézni, hogy a tartományban készítenek-e
ilyesmit, mert ez a második legolcsóbb, minőség vitára itt sem kell számítani.
Amennyiben a tartományban nem készül, megnézzük, hogy
Svájc területén előállítják-e a terméket.
Ha igen, jöhet. Végül felmerül a kérdés: mi a teendő akkor, ha nem gyártják Svájcban?
Ekkor hátra kell dőlni és behunyt szemmel, (esetleg egy rövid szunyókálás után)pihent állapotban azon lehet elgondolkodni, hogy egyáltalán,kell nekünk ez a sz*r?"
Figyelem, magyarok, pedagógusok, és figyelem szülők és nem
utolsó sorban kedves politikusok!
Ezt a hozzáállást tanítsátok minden családban, óvodában,
iskolában, egyetemen!!!
Ennyi kell ahhoz, hogy örökre kilábaljunk mindenféle gazdasági
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!