Vannak még olyanok akik azt hiszik, hogy egy érettségi elég? Mára már egy alap dolog.
"De figyelembe kell venni az arányokat. Vajon miként könnyebb az elhelyezkedés? Vajon hol van nagyobb fizetés?"
Jelen pillanatban közmunkásként a legkönnyebb, ott pedig még az óvoda sem követelmény. A fizetés nem a végzettségtől, hanem a megteremtett, kitermelt haszontól függ, tehát leginkább a munkakörtől.
"Az ember többre megy egy diplomával mint csak egy érettségivel."
Látom belőled sem ötven év élettapasztalata beszél. xD
Ha mindenki diplomát szerez,akkor ki fogja őket eltartani!
Ha nem lesznek jó szakmunkások,sőt segédmunkások, akkor a diplomás fogja javítani a kocsiját,háztartási gépeit? Ő fog ruhát varrni,bútort gyártani stb?
A diploma önmagában nem ér semmit. Azért szorgalmazzák,mert amíg tanul egy fiatal,nem kell neki munkát biztosítani.
Ismerek egy takarítónőt,aki gazdag házakhoz jár,és csak 8 általánosa van. A fizetése duplája,mint egy kezdőorvosnak,vagy ápolónőnek. Pedig ők diplomát szereztek.
"Ha nem lesznek jó szakmunkások,sőt segédmunkások, akkor a diplomás fogja javítani a kocsiját,háztartási gépeit? "
Nem fogja. Egy diplomás nem ért semmihez. Többségük a saját szakterületén is csak "elméleti" szakember.
"A diploma önmagában nem ér semmit."
És vajon mi lenne mérnökök nélkül? Hogy netteznél, vagy csak egyszerűen, hogyan használnád a gépet ami nem létezne informatikusok nélkül? Mit csinálsz ha perforált vakbeled van? Vagy netán le akarnak csukni gyilkosságért ki fog védeni? Mi lenne az atomerőművekben fizikusok nélkül? Ki fogja tanítani a gyerekeid?
Diplomások nélkül a fizikai réteg se tudna mit kezdeni. ez fordítva is igaz.
Na igen, de pl egy mérnök kell a tervezéshez, két kőműves az irányításhoz és 15 segédmunkás a munkához.
Ehhez képest ott áll a kapuban 30 öltönyös építész, talán 1 öreg szaki kőműves és zéró ember, aki a téglákat felemelné...
"Ehhez képest ott áll a kapuban 30 öltönyös építész, talán 1 öreg szaki kőműves és zéró ember, aki a téglákat felemelné..."
Pl egy cégnél ami csak tervrajzokkal foglalkozna annál még hihető is. De a valóságban ha csak belenéznél egy építkezős ismeretterjesztő filmbe tudnád, hogy ez közel sincs így. A cég ezt nem is engedhetné meg magának.
Milyen cégről beszélsz? Arról, ami az álmaidban szerepel?
Én jelenleg éppen építkezek. Első lépésben kerestem egy építőipari vállalkozót. Bementem az irodájukba, kijöttek terepszemlézni, megcsinálták a tervet, látványtervet, árajánlatot etc...foglalkozott vele 4 nagydumás öltönyös.
Lerendeltem az építőanyagot. Majd sok-sok késéssel nagy nehezen megérkezett egy nyugdíjas kőműves, zéró segéderővel. Az építőipari vállalkozók sajnálták, a munkálatokat nem tudták elkezdeni csak a határidőt tudták tologatni. (Miközben közeledett az ősz). Nincs segédmunkás.
Vártam egy darabig, majd a nagydumásokkal felbontottam a szerződést és az öreg kőműves mellé beszerveztem a szomszédokat, barátokat régi szamaras embereket segítségnek. Így talán megyünk valamire.
Ha a négy öltönyösből három hajlandó lett volna munkásruhát húzni, akkor kereshettek volna rajtam nem kevés pénzt. Így buktak. (A látványtervük, meg a tervrajzuk meg a közelében sem járt annak, amit én kértem tőlük és amit majd végül megcsinálunk...az engedélyeztetés folyamatban...)
Na erről ennyit.
"Én jelenleg éppen építkezek. Első lépésben kerestem egy építőipari vállalkozót. Bementem az irodájukba, kijöttek terepszemlézni, megcsinálták a tervet, látványtervet, árajánlatot etc...foglalkozott vele 4 nagydumás öltönyös. "
FEltételezem ha kelletek tervek akkor egy egész házat húznak fel. AZt nem tudom elképzelni, hogy csak egy kőműves megy ki egy ház felépítéséhez. Naponta 2 házépítés mellet megyek le és mind a kettőnél vagy 10-en dolgoznak. Lehet téged vertek át de nagyon.
A másik, meg akkor ki csinálja a látványterveket, árajánlatot, ha nem a szellemi munkások?
Még mindig nem fogtad föl. Az arányokról beszéltem. De ezek szerint te is mongol vagy.
Egyébként én magam sem a diplomámmal keresem a házamra valót, hanem olyan tudással, amit még gyerekként apámtól lestem el (ehhez sem kell semmi végzettség)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!