Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak még olyanok akik azt...

Vannak még olyanok akik azt hiszik, hogy egy érettségi elég? Mára már egy alap dolog.

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 9. 16:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
19%

"De figyelembe kell venni az arányokat. Vajon miként könnyebb az elhelyezkedés? Vajon hol van nagyobb fizetés?"

Jelen pillanatban közmunkásként a legkönnyebb, ott pedig még az óvoda sem követelmény. A fizetés nem a végzettségtől, hanem a megteremtett, kitermelt haszontól függ, tehát leginkább a munkakörtől.

2011. okt. 9. 17:40
 12/36 anonim ***** válasza:
36%

"Az ember többre megy egy diplomával mint csak egy érettségivel."

Látom belőled sem ötven év élettapasztalata beszél. xD

2011. okt. 9. 17:42
 13/36 anonim ***** válasza:
26%

Ha mindenki diplomát szerez,akkor ki fogja őket eltartani!

Ha nem lesznek jó szakmunkások,sőt segédmunkások, akkor a diplomás fogja javítani a kocsiját,háztartási gépeit? Ő fog ruhát varrni,bútort gyártani stb?

A diploma önmagában nem ér semmit. Azért szorgalmazzák,mert amíg tanul egy fiatal,nem kell neki munkát biztosítani.

Ismerek egy takarítónőt,aki gazdag házakhoz jár,és csak 8 általánosa van. A fizetése duplája,mint egy kezdőorvosnak,vagy ápolónőnek. Pedig ők diplomát szereztek.

2011. okt. 9. 19:37
 14/36 anonim ***** válasza:
19%

"Ha nem lesznek jó szakmunkások,sőt segédmunkások, akkor a diplomás fogja javítani a kocsiját,háztartási gépeit? "

Nem fogja. Egy diplomás nem ért semmihez. Többségük a saját szakterületén is csak "elméleti" szakember.

2011. okt. 9. 21:04
 15/36 A kérdező kommentje:

"A diploma önmagában nem ér semmit."

És vajon mi lenne mérnökök nélkül? Hogy netteznél, vagy csak egyszerűen, hogyan használnád a gépet ami nem létezne informatikusok nélkül? Mit csinálsz ha perforált vakbeled van? Vagy netán le akarnak csukni gyilkosságért ki fog védeni? Mi lenne az atomerőművekben fizikusok nélkül? Ki fogja tanítani a gyerekeid?

Diplomások nélkül a fizikai réteg se tudna mit kezdeni. ez fordítva is igaz.

2011. okt. 9. 22:34
 16/36 anonim ***** válasza:
61%

Na igen, de pl egy mérnök kell a tervezéshez, két kőműves az irányításhoz és 15 segédmunkás a munkához.

Ehhez képest ott áll a kapuban 30 öltönyös építész, talán 1 öreg szaki kőműves és zéró ember, aki a téglákat felemelné...

2011. okt. 11. 07:17
 17/36 A kérdező kommentje:

"Ehhez képest ott áll a kapuban 30 öltönyös építész, talán 1 öreg szaki kőműves és zéró ember, aki a téglákat felemelné..."

Pl egy cégnél ami csak tervrajzokkal foglalkozna annál még hihető is. De a valóságban ha csak belenéznél egy építkezős ismeretterjesztő filmbe tudnád, hogy ez közel sincs így. A cég ezt nem is engedhetné meg magának.

2011. okt. 11. 15:38
 18/36 anonim ***** válasza:
19%

Milyen cégről beszélsz? Arról, ami az álmaidban szerepel?

Én jelenleg éppen építkezek. Első lépésben kerestem egy építőipari vállalkozót. Bementem az irodájukba, kijöttek terepszemlézni, megcsinálták a tervet, látványtervet, árajánlatot etc...foglalkozott vele 4 nagydumás öltönyös.

Lerendeltem az építőanyagot. Majd sok-sok késéssel nagy nehezen megérkezett egy nyugdíjas kőműves, zéró segéderővel. Az építőipari vállalkozók sajnálták, a munkálatokat nem tudták elkezdeni csak a határidőt tudták tologatni. (Miközben közeledett az ősz). Nincs segédmunkás.

Vártam egy darabig, majd a nagydumásokkal felbontottam a szerződést és az öreg kőműves mellé beszerveztem a szomszédokat, barátokat régi szamaras embereket segítségnek. Így talán megyünk valamire.

Ha a négy öltönyösből három hajlandó lett volna munkásruhát húzni, akkor kereshettek volna rajtam nem kevés pénzt. Így buktak. (A látványtervük, meg a tervrajzuk meg a közelében sem járt annak, amit én kértem tőlük és amit majd végül megcsinálunk...az engedélyeztetés folyamatban...)

Na erről ennyit.

2011. okt. 12. 06:37
 19/36 A kérdező kommentje:

"Én jelenleg éppen építkezek. Első lépésben kerestem egy építőipari vállalkozót. Bementem az irodájukba, kijöttek terepszemlézni, megcsinálták a tervet, látványtervet, árajánlatot etc...foglalkozott vele 4 nagydumás öltönyös. "

FEltételezem ha kelletek tervek akkor egy egész házat húznak fel. AZt nem tudom elképzelni, hogy csak egy kőműves megy ki egy ház felépítéséhez. Naponta 2 házépítés mellet megyek le és mind a kettőnél vagy 10-en dolgoznak. Lehet téged vertek át de nagyon.

A másik, meg akkor ki csinálja a látványterveket, árajánlatot, ha nem a szellemi munkások?

2011. okt. 12. 14:00
 20/36 anonim ***** válasza:

Még mindig nem fogtad föl. Az arányokról beszéltem. De ezek szerint te is mongol vagy.

Egyébként én magam sem a diplomámmal keresem a házamra valót, hanem olyan tudással, amit még gyerekként apámtól lestem el (ehhez sem kell semmi végzettség)...

2011. okt. 12. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!