Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért magyarkodnak a jellemtel...

Miért magyarkodnak a jellemtelen emberek? Ez divat?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy akik büszkeségre vágynak, de nem értek el semmit az életben, arra büszkék hogy ebbe az országba születtek. Ez mitől érdem?

Azért divatos magyarnak lenni mert Gyurcsányt utáljuk? Most a Fidesz mennyivel jobb?

2011. szept. 29. 07:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

11:15! 08:04 vagyok.

Nem arról van szó, hogy nem érdekel a dolog és beleszóltam, egyszerűen nem értem, hogy a magyar"kodás"-nak mi köze van ahhoz, hogy épp melyik pártállam uralkodik az országon. Fidesz vagy Gyurcsány? Kit érdekel? Miért lenne attól magyar valaki, hogy ezt szidja vagy azt szidja?

A pártpolitika egyetlen célja az 'oszd meg és uralkodj' elv. Amíg nem tudunk kibújni ebből a fura ördögi körforgásból, itt semmi sem fog változni.

Akkor élhetnénk újra magyarként, ha visszatalálnánk régi hitünkhöz. Most megint jönnek majd a negatívkodó kommentek (szoktak), de érdemes lenne elgondolkoznunk azon, hogy a kettős kereszt mit jelent a címerünkben. Kutatásaim szerint ez a rovásírás GY betűje lehet, ami az EGY-ből ered, Egy az Isten. A honfoglaláskori mellkeresztek sem arról tanúskodnak, hogy mi hú de nagyon pogányok lettünk volna akkortájt.

Hitem szerint Magyarország államformája Királyság (sosem helyezték hatályon kívül a Szent Korona-tant), területe megegyezik a régi Magyarország területével, akkor is, ha ezt nem mondja be a tévé. Arra hiába várunk. Ellenben élhetünk úgy, hogy barátokat gyűjtünk Erdélyben is, Felvidéken is és megannyi területen, amiket lecsatoltak rólunk, élhetünk úgy, hogy természetesnek vesszük: a politika nem befolyásolhatja magyarságunkat. A vonzás törvénye itt is érvényesülhet.

Csak kérnünk kell és megadatik. Ezzel egyetlenegy probléma van: nem kérünk, mert nem hiszünk. Pedig minden rajtunk múlik, a magyar nemzeten. Nagy felelősség.

Áldás, békesség!

2011. szept. 29. 20:18
 12/14 A kérdező kommentje:

20:18

Azt nem rád írtam, hogy beleszóltál, hanem azokra, akik magyarkodnak, de fogalmuk sincs a dolgokról.

Szerintem te nem is érted, mit magyaráztam, de mindegy.

Arról meg fölösleges beszélni, hogy ősvallás, ez is csak az unatkozó emberek fantáziája, a magyarság már akkor sem volt homogén se kulturálisan, se vallásilag, se genetikailag, mikor még nem alapítottak államot a Kárpát-medencében. Ha nem voltak "pogányok" akkor kiket üldöztek tűzzel vassal, kiknek a rovásait égették el? Én egyáltalán nem azt látom, hogy a táltos-tudórendek nagy keresztények lettek volna, sőt, nem igazán láttam még doboló táltosokat a budapesti vagy esztergomi bazilikában... És akkor ne is beszéljünk a zsidó, muszlim, manicheista, tengrista, és egyéb összetételről. NINCS ILYEN, HOGY EGYSÉGES, EGYFÉLE MAGYARSÁG!

"A vonzás törvénye itt is érvényesülhet.

Csak kérnünk kell és megadatik. Ezzel egyetlenegy probléma van: nem kérünk, mert nem hiszünk. Pedig minden rajtunk múlik, a magyar nemzeten. Nagy felelősség. "

Akkor vonzd be hogy sokan higgyenek a vonzásban, és vonzzátok be együtt a világbékét. De gondolom még egy jól fizető állást vagy az örök életet sem tudjátok bevonzani. Sőt, bizonyára egyes a magzatok bevonzzák, hogy végtagok nélkül, vagy halva szülessenek. Valószínűleg a magyarok akarták, hogy elcsatolják őket az ország közepétől, ezért vonzották be és teljesült. Igaz az Antantnak könnyű volt bevonzani a győzelmet akkora haderővel és anyagi háttérrel...

Mindegy, szerintem a magyarok ősvallása nem egy 21.századi pénzvadász hitegetés volt, nem bevonzották az ételt, hanem megtermelték, nem bevonzották a békét, hanem karddal és vérrel védték meg a területeiket.

Ebből látszik, hogy te is olyan dolgokról beszélsz, amiről fogalmad sincs, ilyen vallással, nem csoda hogy nem érted, amit mondok. Szerintem vonzz be pár könyvet, és nézz utána a magyarság történelmének, nyisd ki a szemed, és lád a világot, ne hiedelmeket kövess.

2011. szept. 30. 08:32
 13/14 anonim ***** válasza:
Vonzás törvénye ? Úgy látom, csak saját helyzetedben tudsz gondolkodni. Ott ahol háború dúl, ha mindenki abban hinne és vonzaná be, hogy ne legyen háború, akkor csak azt érnék el, hogy kapitulálnának harc nélkül.Éhínség övezet: Bevonzaná a jó ételt, a termőföldet, meg is dolgozna érte, de sajnos olyan területen él, ahol aszály és terméketlen föld van. Ő mit tudna bevonzani? Látszik hogy szemellenzővel jársz te is
2011. okt. 4. 08:10
 14/14 anonim ***** válasza:

Szép a magyar nyelv és nagyon f@sza, hogy tudunk toldalékokkal új szavakat létrehozni, de ez, ami pár éve ,,értelmiségi" körökben megy, már nevetséges.

Csak hogy érzékeltessem a probléma lényegét:

Az erjesztett halat szerető norvég norvégkodik, az Oszmán Birodalomra büszke török törökködik, miközben görögözik és bolgározik. Az örmény töröközik örményholokausztozás és szmirnázás közben, román dákózik, a szlovák ezerévesmagyarelnyomásozik. A csigát evő francia franciázik, miközben olaszozza a provanszálokat, a cseh katona ,,vigyázz!" parancsra csehül áll, a baszk ha az önállóságáért tüntet, baszkodik.

Nálunk az egyik réteg egyfolytában szidja azt, aki magyarkodik, cigányozik, zsidózik, közben pedig nem veszi észre, hogy ő maga egyfolytában magyarozik, nácizik, holokausztozik, ausviccelődik.

Lehet, ide is kéne egy jó(!) nyelvtörvény, ami megakadályozza, hogy ilyen kártékony kifejezések szülessenek. Ritka nagy elmebeteg állat lehetett, aki elterjesztette a ,,magyarkodás" szót, a hideg kiráz tőle, ha hallom. Ha viszont direkt csinálta, akkor sajnos azt kell mondjam, valóban sikerült elérnie, hogy egyetlen szóval szánalmas idiótáknak állítsa be a nemzeti érzelmű embereket (magyarKODIK = nem magyar, de nagyon erőlködik, hogy az legyen).

A kérdező megfogalmazásáról is lerí, hogy hasonlóan vélekedik a ,,nemzetiekről" (ezt a szót is utálom, de sajnos nincs jobb). Én büszke vagyok, hogy ebbe az országba születtem és örülök is neki. Az viszont egyszerűen nem igaz, hogy nem értem el semmit az életben és a hasonló kaliberű barátaim sem ,,büszkeségre vágynak", a hazájukon kívül legtöbbjüknek igenis van mire büszkének lenniük. Tudod, ez egy olyan dolog, ami belülről jön, függetlenül attól, hogy mit értél el az életedben. A Fidesz meg Gyurcsány meg végképp nem értem, hogy jön a képletbe.

Próbálj meg kicsit kevésbé sablonosan gondolkodni.

2012. jún. 11. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!