Miért utálják a magyarok a szlovákokat és fordítva?
Külön kell választani a szlovák népet és a szlovák politikai vezetést.
Az egyszerű szlovák embereket én nagyon tisztelem, mert szorgalmasak, szerények, és általában becsületesek. A legtöbb kérdésben teljesen egyet értünk, mert ők tényleg testvérnemzet (nincsenek köztünk olyan szakadékok, mint pl. a német, román, szerb, vagy francia mentalitás.
Szóval, azt tapasztaltam, hogy egészen eddig nincs baj a szlovékokkal, amíg a magyar kérdés szóba nem kerül. Annyira átmosták az agyukat, hogy képtelenek ebben a kérdésben normálisak maradni.
A politikai vezetés részéről meg "érthető" a magyargyűlölet: egyrészt nagyon jól tudják, hogy valamit elloptak, másrészt meg könnyű ezzel a kérdéssel leterelni a nép figyelmét a nagyobb problémákról.
Jah.. Fura eza z általánositás..
Én nem utálom se a szlovákot sem pedig a magyart, vannak itt is ott is rossz emberek, na őket utálom.De ha engem kérdezel a politikusok miatt van ez az egész dolog, őke utálom :D
Én nem útálom a szlovákokat, de azt tapasztaltam hogy ők egyenesen gyűlölködve néztek ránk, szlovákiába, annak ellenére hogy nem is ismertük egymást.
Az utcán, a boltokba is valami elenszenvet éreztem szlovákiában.
Pedig nekem igazán semmi bajom,a szlovákokkal, meg a határ huzigálás sem érdekel túlságosan.
Szerintem az elenszenv egyoldalú: csak a szlovákok bizalmatlanok, meg gyűlölködőek a magyarokkal szembe.
A magyarok töbségét nem igazán izgatja az hogy ki szlovák, ki tót, meg egyébb tisztes nációhoz tartozók.
Azt hiszem hogy ellehet mondani hogy Magyarországon toleránsabb, józanabb légkör van mint Szlovákiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!