Szuperszámítógép = A Big Brother szeme! Milyen célból hozták létre 2011. áprilisában az új Magyar szuperszámítógép rendszert, amellyel az eddigi teljesítmény (számítási kapacitás) 70-szeresére, a tárolási kapacitás csaknem 100-szorosára növekedett?
Miféle plusz adatokat muszáj feldolgozni?
Most amikor 3 éve egyre mélyül a válság, egyre több a nyomorgó ember, vajon miért költik ilyenre a pénzt, amikor nyilván ilyen időszakban minden feldolgozandó adat is sokkal kevesebb?
Nyilvánvaló mindenkinek, hogy ilyen válságos időszakban, sokkal kevesebben ügyintéznek, bénult, halott a gazdaság, nem vásárolnak, nagyon kevesen bankolnak, kevesebbet telefonálnak, interneteznek, stb. stb.
Akkor tehát milyen adatok feldolgozására szükséges ilyen gigantikus kapacitás?
Milyen kutatások is folynak az egyetemeken, amikor köztudottan semmi jelentőset nem hoztak még létre?
Most értesültem arról - szerintetek is lehetséges lenne ez -, hogy a Nemzetbiztonsági szolgálat megbízásából áprilistól mindenki számítógépének, minden adatát (böngészett oldalak, hányszor hol, mit olvasott, mik érdeklik, kivel tart kapcsolatot, e-mail-ezés, Facebook, iwiw, stb., mobilok és okostelefonok beszélgetései, SMS-ei, az új GPS-ek minden adatát), személyre szólóan lementik.
Azért, hogy azokat realtime feldolgozhassák és ha szükséges azonnal lekapcsolhassák az igazságot elnyomó diktatúrára potenciális veszélyt jelentő személyeket. (A mobil, GPS, mobil még a tartózkodási hely is pontosan tudható).
Kedves részletesen válaszoló(k)!
Köszönöm, hogy igyekezetél kitérni minden részletre. Becsületedre váljon!
Engem nem győztél meg, na nem azért, mert nem voltál elég ügyes, hanem pl. azért, mert
vagyok aki vagyok, és tudom amit tudok...:)
...bízom benne, hogy minden jóindulatod ellenére is maradnak még gyanakvó és éber emberek, akik a lényegesebb dolgokra is figyelmesebbek lesznek ezután.
Nekem nem célom másokkal hadakozni, mert vannak fontosabb dolgok is mostanában az életemben.
A célom csak mások szemének felnyitása az Igazságra, ez pedig megtörténik akkor is, ha nagyon próbáltok megcáfolni, illetve némelyek lehülyézni.
Igen, és végül még annyit, hogy a minden Magyarországon engedéllyel forgalomba hozott új Notebook, táblagép, GPS-ek, okos telefonok, új mobilok, (Pc-k) mind mind el vannak látva hardveresen egy olyan "adattovábbítóval" (jelszótovábbító), amelyek biztosítják a teljesen szabad, akadálymenetes információtovábbítást, megfigyelést.
Én itt nem bizonyítgatok, hanem figyelmeztetek!
A lelkiismeretes reagálóknak üzenem, hogy részletekkel sajnos nincs időm foglalkozni, de nem is célom.
Köszönöm a megértést!
"minden Magyarországon engedéllyel forgalomba hozott új Notebook, táblagép, GPS-ek, okos telefonok, új mobilok, (Pc-k) mind mind el vannak látva hardveresen egy olyan "adattovábbítóval" (jelszótovábbító), amelyek biztosítják a teljesen szabad, akadálymenetes információtovábbítást, megfigyelést."
Vajon hol??? Én 30 éve foglalkozom hivatásszerűen számítógépekkel, és még egyikben sem találtam ilyen modult. De egy ilyen modul LÉTEZÉSE is hatalmas dolog lenne, ugyanis a hardware (a processzor) baromira nincs tisztában azzal, hogy vajon milyen programot hajt végre éppen... Főleg egy multitaszkos, virtuális operációs rendszer alatt...
Ilyen marhaságot csak az állíthat, akinek halvány lila szellentése sincs a számítástechnikáról.
"Én itt nem bizonyítgatok, hanem figyelmeztetek! "
Pedig nagyon jó lenne, ha BIZONYÍTHATÓ dolgokat állítanál. Különben pontosan annyit ér a szavad, mintha azt mondanád, hogy a kínai számítógépekben kicsi rózsaszín elefántok tárolják az adatokat.
"részletekkel sajnos nincs időm foglalkozni, de nem is célom."
Igen, ezt megértem. Ez a legkényelmesebb álláspont. Meg persze mindenki más hülye, ugye? :-D
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!