Szuperszámítógép = A Big Brother szeme! Milyen célból hozták létre 2011. áprilisában az új Magyar szuperszámítógép rendszert, amellyel az eddigi teljesítmény (számítási kapacitás) 70-szeresére, a tárolási kapacitás csaknem 100-szorosára növekedett?
Miféle plusz adatokat muszáj feldolgozni?
Most amikor 3 éve egyre mélyül a válság, egyre több a nyomorgó ember, vajon miért költik ilyenre a pénzt, amikor nyilván ilyen időszakban minden feldolgozandó adat is sokkal kevesebb?
Nyilvánvaló mindenkinek, hogy ilyen válságos időszakban, sokkal kevesebben ügyintéznek, bénult, halott a gazdaság, nem vásárolnak, nagyon kevesen bankolnak, kevesebbet telefonálnak, interneteznek, stb. stb.
Akkor tehát milyen adatok feldolgozására szükséges ilyen gigantikus kapacitás?
Milyen kutatások is folynak az egyetemeken, amikor köztudottan semmi jelentőset nem hoztak még létre?
Most értesültem arról - szerintetek is lehetséges lenne ez -, hogy a Nemzetbiztonsági szolgálat megbízásából áprilistól mindenki számítógépének, minden adatát (böngészett oldalak, hányszor hol, mit olvasott, mik érdeklik, kivel tart kapcsolatot, e-mail-ezés, Facebook, iwiw, stb., mobilok és okostelefonok beszélgetései, SMS-ei, az új GPS-ek minden adatát), személyre szólóan lementik.
Azért, hogy azokat realtime feldolgozhassák és ha szükséges azonnal lekapcsolhassák az igazságot elnyomó diktatúrára potenciális veszélyt jelentő személyeket. (A mobil, GPS, mobil még a tartózkodási hely is pontosan tudható).
"""Ha így lesz, akkor ez bizonyítja, hogy igazam van!
Ha nincs indokolt fontos kutatás, akkor biztosan van mindenkit lehallgató titkos rendszer."""
Te olvastad a többi válaszom, vagy direkt elkerülöd? Mint írtam, az egyetemi rendszereken észrevétlenül nem futhat ilyen folyamat.
"""Ha neked ez nem fejlődés és nem nagy lépték, akkor kételkedem a logikai készségedben. """
Én meg a te informatikai hozzáértésedben kételkedem.
Ennyi érv és ellenérv nagyjából elég volt, ebből majd az okos ember eldöntheti, hogy kinek lehet itt igaza és miért próbálja ezt mindenki ekkora vehemenciával cáfolni, amikor egy kézlegyintéssel is el lehetne intézni...
Jelszóra senki nem gondolt? Az azonnali azonosítást ad minden számítógép használóra? Én jelszavamat én használom, tehát tudják ki vagyok.
Minden informatikában jártas embert tudja, hogy ezek a titkosítások a titkosszolgálatoknak nem létező dolgok, ezeket csak a hülye, buta embereknek találták ki amin jól lehet csámcsogni, meg a buták elhiszik, hogy biztonságban vannak...
Ugyebár mindenki ismeri azt a mondást, hogy mindenre van kiskapu. Na hát éppen erre ne lenne? Nem kell hozzá nagy kreativitás, én is tudnék egy megoldást!
Maradjunk abban, hogy a legnyíltabb önvallomás, ha valaki internetezik, e-mailezik, telefonál. Minden adat rögzítésre és feldolgozásra kerül.
Ez - a fenti tiltakozások után - immár biztosra vehető!
De ezt nem kötelező elhinni.
Még egyszer én senkit nem meggyőzni járok ide, hanem csak elvetem az igazság magját, ami szépen kicsírázik...
Amúgy még mindig várom, hogy miféle társadalom számára rendkívül fontos kutatás az, ami mostantól (áprilistól) lényegesen több mint 70-szer nagyobb kapacitással kell számolni, mert ugye a memória is sokat gyorsít!? És miért kellett erre a szegények pénzéből ellopni?
Erre senki sem tud korrekt magyarázatot adni! Mert nincs, illetve...
Akkor pedig miért is csinálták kedves gondolkodó társaim!??
Ez egy költői kérdés volt az gondolkodó olvasókhoz. A vitatkozók további "érvei" feleslegesek, mert senki nem adott korrekt magyarázatot. Itt eddig csak feltételezésekkel és titokzatos tudományokkal próbálták esetlenül megmagyarázni legtöbben a megmagyarázhatatlant.
Köszönöm az újabb reklámot, az Ámen-es gerinctelennek, aki állandóan idézget innen-onnan.
Ennyire nincs fegyvered ellenem, hogy már csak ez jut eszedbe. Szegénységi bizonyítvány!
Ja és te honnan is tudod, hogy abban sincs igazam?
Ja, hogy már megint csak feltételezed, mert bizonyítékod biztos nincs... Akkor pedig inkább ne cáfold az igazságot, mert magadnak ártasz, hidd el!
Bizonyítsd be! Ha sikerült, akkor idézgetheted a kérdésem és válaszaimat, addig pedig mi közöd hozzá?
Te is csak ostoba feltételezésekre és mások félrevezetésre vagy képes.
Vár az égi büntetésed! Nem lesz kellemes, biztos lehetsz benne!
Én korrekt magyarázatot adtam mindenre, viszont te úgy teszel, mintha nem is válaszoltam volna. Csak a hülyeséget válaszolókat hülyézed le, majd vállat vonsz és azt mondod nem válaszolt senki semmi értelmeset.
Ha azt akarod, hogy komolyan vegyelek, légy szíves reágálj minden egyes érvemre. Vagy legalább ne tegyél úgy, mint ha el sem olvastad volna.
Az, hogy egy egyetemen mi titkos és mi (publikus) az nem kompetenciája senkinek sem eldönteni.
Válaszom a jogosultság. Te nem tudhatod, hogy ki mire kap jogosultságot, mit láthat és mit nem...
Azt sem tudhatod, hogy ki milyen szervezetnek tagja, függetlenül attól, hogy egyetemista.
Ennyire egyszerű...
Nem kell mindent szándékosan túlbonyolítani!
"Minden informatikában jártas embert tudja, hogy ezek a titkosítások a titkosszolgálatoknak nem létező dolgok, ezeket csak a hülye, buta embereknek találták ki amin jól lehet csámcsogni, meg a buták elhiszik, hogy biztonságban vannak... "
Úgy-e? Barátom. Akkor ha megkérhetlek(NSA számítógép igénybevételével akár) törj fel nekem egy 256bites kulcsú AES algoritmust, ami ABC eltolással van lefedve.(hogy korrekt legyek, mondjuk 1000 éved van rá, akár ezzel a Magyar csodamasinával is.)
Eláruljak egy titkot? Még az adatgyűjtésre és megfigyelésre létrehozott Amerikában most is működő NSA sem tud mindenkit megfigyelni. Sokkal könnyebb mondjuk bombagyártásról szóló weboldalak látogatóit követni, és ugyan ott vagyunk. Mi szüksége lenne a kormánynak az én SMS-eimre? Semmi, de ha találnak is ellem valamit, akkor az nem annyi lesz, hogy "drágám csirkét vigyek vagy jó lesz ami otthon van" tartalmú üzenet. Valakinek tehát rendszereznie kell az adatokat, hogy a fontos dolgok maradjanak csak meg. Hogy ekkora, hihetetlen menyiségű adatot átvizsgáljanak, körülbelül fél Magyarországnak ott kellene dolgoznia. Pedro pedig jót írt, pontosan logolják az ilyen gépeknél még azt is, hogy szorulása van-e a kezelőnek.
"""Az, hogy egy egyetemen mi titkos és mi (publikus) az nem kompetenciája senkinek sem eldönteni. """
Mindenkinek a jogosultságai szerint van joga ellenőrizni mások tevékenységét. Ezeket a gépeket éjjel-nappal felügyelik rendszergazdák, és ők minden tevékenységet meg tudnak figyelni. De az olyan egyszerű dolgokat, mint a rendszer terheltségi szintje, még Gipsz Jakab kezdő számítógép felhasználó is képes észlelni.
"""Válaszom a jogosultság. Te nem tudhatod, hogy ki mire kap jogosultságot, mit láthat és mit nem... """
Az egyetemi rendszereket az egyetemek megbízottjai felügyelik. Ja bocs, kiment a fejemből hogy annyira szétlopták már az országot, hogy a titkosszolgálat az egyetemi infrastruktúra használatára kényszerül...
"""Azt sem tudhatod, hogy ki milyen szervezetnek tagja, függetlenül attól, hogy egyetemista. """
Jajj ezt inkább meg sem hallottam. Egy jobbos agyament is ugyanolyan programokat képes futtatni mint egy drogos szabadművész. Az, hogy ki milyen szervezethez tartozik, irreleváns. Egyébként meg az egyetemi szuperszámítógépeket többnyire nem az egyetemisták használják, hanem az egyetem kutató csoportjai illetve más függetlenek :) Gondolom nem jártál informatikai képzésre semmilyen egyetemen.
"""Ennyire egyszerű...
Nem kell mindent szándékosan túlbonyolítani!"""
Ezt hogy érted, mit bonyolítottam túl? Azt, hogy nem vettem be minden marhaságot, az túlbonyolítás?
54%-os szerintem a lényeges kérdéseidet megválaszoltam.
72%-os butaságára?
Te most ennyire oktondi vagy, vagy engem nézel annak?
Én nem a Nasa-ról beszéltem, hanem kis jóskáról, aki azt hiszi biztonságban van, közben mindent elolvasnak a gépén...
A pedró pedig elhiszem, hogy nagy haverod, de hót hülyeséget mondott azzal, hogy egy nem kétszer és nem is háromszor, hanem több tizszer (százszor) nagyobb kapacitású gép nem nagy léptékű
- és szokványos szinten nem is indokolható -
előre lépés. Innen elásta magát és hiteltelen nem csak nekem, hanem minden ép elméjű embernek is...
De Te miért is véded az egyiket a sok közül? Azt aki ugyanazt a követ fújja, mint mindenki más... Egy pedróval több vagy kevesebb, nem számít...
Hidd el nekem!
Na jócakát! Néhány nap múlva leszek újra! Talán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!