Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerinted jogos, hogy a...

Szerinted jogos, hogy a rezidensek nem fogadják el az ösztöndíjat?

Figyelt kérdés

600 hely van, de 100-an jelentkeztek....

Szerintem inkább menjenek külföldre!!!

2011. aug. 22. 18:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. Az sem biztos,hogy 5 evig kapjak. Utana pedig 1o evet dolgozhatnak minimalberert.
2011. aug. 22. 18:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. Ez mutatja, hogy mekkora a baj. Már havi 100 ezer Ft-tal sem lehet kiszúrni az orvosok szemét. Ezért 10 évet kell vállalnia, és azt, hogy nem fogad el hálapénzt. Ja, és ezt pár évig kapja, utána marad a zéró fizetése. Ha meg kimegy külföldre nettó 1 milla körül indul, és nem kell vállalnia semmilyen röghöz kötést. Akkor most te mit választanál?
2011. aug. 22. 18:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a törvény nem kötelezi őket, hogy elfogadják, ezért teljesen jogos az, hogy nem élnek vele. Mert amit nem tilt a törvény, az jogos.

Amúgy nem tudom, hogy melyik munkavállaló menne bele abba (most függetlenül attól, hogy mit dolgozik), hogy a főnöke azt mondaná: "Na Jóska, most 5 évig adok neked egy elfogadható bért, cserébe utána még 5 évig a rabszolgám leszel és akkor annyit adok, amennyit akarok".

Amúgy nem kell fosni, kimennek azok anélkül is külföldre, hogy te itt háborogsz. De nemcsak ők, hanem az ápolók, mérnökök és informatikusok is, sőt sok bölcsész is, csak ők au pair-nek, vendéglátósnak. De a hegesztők is villanyszerelők is mennek Németországba. 10 év múlva már csak a nyugdíjasok és cigányok maradnak itt, mert aki teheti az menekül...

Amúgy hol hallottad, hogy 100-an jelentkeztek? (Mert én csak 12-ről hallottam, még pár hete.)

2011. aug. 22. 18:41
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nem sok hiányzik már, hogy rezidens legyek. Teljesen megértem őket, én már a rezidensi éveimet sem itthon fogom tölteni.
2011. aug. 22. 18:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Hírekben:)
2011. aug. 22. 18:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Túl sokat kér és keveset ad az ösztöndíj. Nem beszélve arról, mekkora bérfeszültséget generálna a dolgozók között is. Nincs ez kellőképpen átgondolva, az orvosok helyzetét ezzel nem segítik ki, még inkább hátráltatják. A megoldás nem ez. De ahhoz nem a s*ggükkel kellene gondolkozni az illetékeseknek.
2011. aug. 22. 18:57
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

külföldön nettó egy milla?

ti hol éltek? ennél sokkal, de sokkal többet kapnak a magyar orvosok külföldön, a svédeknél, németeknél, norvégoknál ennél a sokszorosát kapják... és nem verhetik meg őket a cigányok minden ok nélkül, stb.

2011. aug. 22. 19:06
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"600 hely van, de 100-an jelentkeztek.... "

Javítom nem 100-an hanem 10-en. És azok csak érdeklődtek. Amúgy megértem őket. HA orvos lennék akkor már a rezidens képzést se itt kezdeném el. Mint azt sokan teszik.

2011. aug. 22. 19:38
 9/13 anonim ***** válasza:
110-en jelentkeztek be, most hallottam a hírekben, de ebben már a szakgyógyszerészek is benne vannak. A Kormány új pályázat kiírásával fog próbálkozni hamarosan, mert ennek lejárt a határideje.
2011. aug. 22. 19:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Az ATV-n még 100at mondtak 18:00 előtt:) A lényeg, hogy nagyon a kutyát se érdekli ez... GOndolom valami hazafi orvosok jelentkezhettek, vagy akik amúgy is jómódúak....
2011. aug. 22. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!