Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van több joga a külföldi...

Miért van több joga a külföldinek egy magyarral szemben itthon? Ezen kiakadtam!

Figyelt kérdés
A minap sajnos az anyakönyvvezetőhöz kellett mennem haláleset anyakönyvezéséhez.Az egyébként kedves anyakönyvvezető hölgy közölte,hogy jó,hagyjuk ott a papírokat,mert neki a honosítások miatt,nincs ideje most ezzel foglalkozni, majd postázza ha készen lesz.De nekünk ez kellene a további ügyintézéshez,mire egy papírt lepecsételve visszaadott, hogy ezzel a temetést már tudjuk intézni a többi meg ráér. Hogy is van ez? A magyar állampolgár ügyintézése ráér a honosítással szemben?
2011. aug. 3. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező, én téged is megértelek egy bizonyos szinten és van igazság abban, amit írsz. De ez az idióta itt több témába beleugat csak hogy rágalmazza a másikat.
2011. aug. 3. 22:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, halotti anyakönyvi kivonatot akartál csináltatni?
2011. aug. 4. 11:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocs, látom, hogy igen. Nos, akkor csodálkozok, hogy nem csinálták meg, nálunk soron kívül mindig azonnal csinálják, mert általában csak 6-8 nap távlatában van temetéshez időpont, és ha 8 napon belül nem temetik el az elhunytat, (nálunk legalábbis) kötbért kell minden további nap után fizetni. Addig pedig a temetkezési vállatnál nem foglalkoznak érdemben az emberrel, amíg nincs halotti akvi kivonat.
2011. aug. 4. 12:13
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsónak:nem tudom,hogy szokás,mert szerencsére ez az első ilyen ügyintézésem.Igen,nekem is ez volt a bajom, hogy a kórházban azt mondták, ezt meg kell csináltatni és utána mehetünk tovább a temetkezéshez.Kötbérről eddig nem beszéltek, remélem nem is lesz,mert nem kis összeget mondtak tegnap a temetésre. Amint írtam is, amit a kórházban adtak ki papírt,azt lepecsételte végül az anyakönyvvezető, és ezt csodálkozva de elfogadta a temetkezés, de ők is mondták, hogy az anyakönyvet kellett volna vinni magammal és vigyem be majd utólag,de azt sem tudom mikor lesz meg.
2011. aug. 4. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Sajnalom kerdezo, hogy igy alakult, de egyebkent az ugyintezonek volt igaza ebben a helyzetben. Nem az o hibaja es egyaltalan nincs tobb joga a kulfoldinek a magyarokkal szemben. Nem latom, hogy hol van ebben a tobb jog.
2011. aug. 6. 08:47
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásod! Nem is az anyakönyvvezetőt hibáztattam,hisz neki is van főnöke. A több jogot ott éreztem,hogy külön nap van erre,amikor csak a honosítandókkal foglalkoznak-én már ezt sem tartom egészen normálisnak-, akkor legalább a többi ügyfélfogadási idő,ne rájuk menjek el, a többieket háttérbe szorítva!
2011. aug. 6. 10:29
 17/17 anonim ***** válasza:
En kulfoldon elek es mikor nekem volt a honositasi ugyem, en ugy gondoltam, hogy ez ugyanugy fontos...mindenki mas szemszogbol nezi a dolgokat, mivel mas helyzetben vagyunk. Nem arrol van szo, hogy raer az ugyed, hanem van egy megadott idokeret, amin belul meg kell csinalni. Nem igazsagos, ha azt veszik elore, aki kesobb erkezett. Nem ugy kellene gondolkodnod, hogy ki magyar, hanem ugy, hogy mindannyian emberek es egyebkent is nagyon dicseretes, ha valaki egy orszag allampolgara akar lenni. Eleget kell varni ilyenre, nem napokat, szoval ne hidd, hogy csak ugy megy...csak kulso szemlelokent konnyu itelkezni, mindenkinek a sajat ugye a legfontosabb.
2011. aug. 6. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!