Kinek fáj az igazság?
Ezt a kérdést tettem fel, de nyilván annyira a lényegre tapintott, hogy hamar ki is törölték. Valakit zavar az igazság?
Helmet kérdése:
Vajon más országban is hasonlóan működik a rendszer?
Állami, vagy uniós pénzhez, komolyabb lehetőséghez csak a kormányközeli "holdudvar" jut, és a nyertes pályázat alá be kell csúsztatni a 10%ot?
Illetve ha valaki nem tartozik a "holdudvarhoz", és(vagy) nem "oszt vissza", akkor azt már "csakazértis" muszály tönkretenni?
Mik derlühetnének itt ki, hogyha nem lenne az összesnek vaj a füle mögött, és valaki kinyitná a száját?
Ez a hozzáállás magyar sajátosság lehet, vagy esetleg ez így "természetes"?
(Gondolom ez is eltűnik hamar, nehogy valaki felfigyeljen a lényegre) ;-)
NAGYTESTVÉR FIGYELJ.
Én szívesen megválasztanám a svéd kormányt is Magyarország vezetésére, de kénytelen vagyok a "felhozatalból" választani.
Sajnos a "cinkosok" közül kell választani még a bírót is.
Ez van...
Jó a kérdés!
Csak sajnos mi magyarok nem tudjuk a helyes választ, illeve tudjuk, de mégse alkalmazzuk helyesen.
Na, én is megválasztanám mondjuk, az már 2.
Más? :) Szokatlan, de legalább újszerű.
Pontosan ez az, megszokásból élünk, szavazunk.
Ígér, elhisszük, kiderül, szidjuk (de azért hagyjuk 4 évig), szavazunk, ígér, elhisszük, de azért hagyjuk, kiderül, semmi..stb.
Egyszerűen nem számít, hogy ki mit tesz.
"Tőlünk" nem tanul lelkiismeretességet egy kormány sem és egyáltalán a választási rendszer sem.
Kitől tanulna??
"Ezt a kérdést tettem fel, de nyilván annyira a lényegre tapintott, hogy hamar ki is törölték."
Egész biztosan ez történt.
Menekülj, Helmet, te nagy leleplező, mert már az egész kormány a nyomodban van.
"Ez a hozzáállás magyar sajátosság lehet, vagy esetleg ez így "természetes"?"
Szerinted kizárólag Magyarországon létezik korrupció? Normális vagy?
Korrupció mindenütt van, de nem tudom, hogy hol, menniyre folytja meg a normális életlehetőségeket.
Nálunk lehet, hogy megfolytja.
Menekülök. Belemenekülök a munkába, de ezzel sokra nem lehet menni. Nálunk nincsen "csúszópénz"...
Sehol sem "folytja", legfeljebb fojtja.
Magyarország a világ kevésbé korrupt országai közé tartozik. Európán belül pl. lényegesen korruptabb Olaszország, Görögország, a balkáni országok stb. És akkor Dél-Amerikát, Ázsiát és Afrikát nem is említettük.
Tudom, a standard válasz erre az, hogy "de nekünk nem Afrika vagy a Balkán a mérce". De nem is Svédország, érthető? Magyarország nem skandináv ország, ezért nem a skandináv térség országaihoz kell mérni.
Nagyon unalmas ez az állandó rinyálás. Mintha fizetnének neked azért, hogy naponta idebőgj valamit arról, hogy milyen szörnyű hely Magyarország. A "mentális egészség" rovatban is szétnézhetnél, mert a te hozzáállásoddal elég nehéz lehet élni.
Pedig Helmet jó fej:)
Most inkább az a kérdés, hogy másik országban is akkor-e a korrupció, hogy kinyírják saját magukat:P
ma 10:50
Olaszországban pl. szerinted mekkora a korrupció? Pl. a "maffia" szóról hallottál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!