Ki a felelős a kibontakozó svájcifrankhitel-katasztrófáért?
Az állam, aki engedte, biztatta a frankban történő eladósodást?
A bankok, akik nyomták, reklámozták ezt a ma már egyértelműen rossz terméknek minősülő konstrukciót? (Talán a Nyuszómuszóék?)
Az emberek, akik nem gondolkoztak előre, bedőltek, és eszetlenül felvették a hitelt, nem számolva az iszonyatos kockázatokkal?
Nehezen fogom fel, hogy ahol ennyi sok okos értelmiségi, meg közgazdász van, miért nem akadt akár csak egy is, aki időben figyelmeztetett volna, hogy baj lesz?
13:54
"Csak,hogy a bankok,illetve a hiteleket intéző alkalmazottak,pénzintézetek jogászai,a közjegyzők pontossan tudták,hogy nem BANKÁROKNAK,PÉNZÜGYI ELEMZŐKNEK,KÖZGAZDÁSZ VÉGZETTSÉGŰ ügyfelekkel ülnek szemben az asztaloknál.Így azt írattak alá velük,amit akartak."
Pisztolyt is nyomtak az ügyfelek halántékához?
Te egyébként aláírsz egy olyan szerződést, amit NEM ÉRTESZ? Ha igen, akkor nemcsak a szerződést nem érted, hanem sok mást sem.
"Mégsem figyelmeztették a hitel felvételek elött az embereket, ők sem."
Már linkeltem egy példát, mely azt mutatja, hogy a PSZÁF már 2004-ben "figyelmeztette az embereket." Akkor még csak pár ezren vettek fel frankhitelt.
Csakhogy "az embereket" nem érdekelték ezek az uncsi, érthetetlen szövegek. Őket az érdekelte, hogy viríthassák a nagy lakást az ismerősi kör előtt.
02:07
"Én úgy tudom, hogy amikor JáraiZs MNB elnök volt,a Fidesz manipulálta úgy, hogy nem volt hajlandó lejjebb értékelni a forintot"
Járai, akit az év jegybankárává is választottak egyszer, azt csinálta, ami a dolga volt: küzdött az infláció ellen. Nehogy már fideszes összeesküvés legyen az, hogy a magyar alapkamat magasabb volt a svájcinál.
A kérdező kommentjére:
-Persze,hogy nem állapitható meg a törlesztőrészlet összege ez benne a csapda.A szerződésejkben oldalakon keresztűl értelmetlen szakszövegek vannak,amit csak is és kizárólag olyan ért,aki ezt tanulta.
22.12-nek
"A PSZÁF már 2004 ben figyelmeztette az embereket"
-És hol?Talán nyílvánosan a tévé csatornákon keresztül,vagy az újságok címlapján?Mert én ilyenről nem tudok.Ha a PSZÁF előre tudta,hogy ebből országos kataszrófa lehet,miért nem tett többet a figyelmeztetéseket illetően?
Egyébként nem csak luxus lakásra vettek fel emberek pénzt,nagyon sok ember az utcáról,koszos albérletekből,gyerekekkel,és "munkahellyel" költöztek be a lakásukba,egy élhető élet reményében.Nem kell a rosszindulatú megjegyzés,mert nem tudhatod kinek mennyire volt sürgös,és fontos.Tudod nem mindenkinek vannak gazdag szülei akik elinditják a "gyerekeiket"az életben.
Az adóbevallásokból a mindenkori kormány tudomást szerez,
hogy ki milyen anyagi helyzetben volt és VAN!!
Most főleg, hogy a számítógépes nyilvántartás korrekt!!
Ha aláírok egy szerződést ODAFIGYELEK!Be lehetett volna perelni a pénzintézeteket,-időben- de nem tette senki.
A svfrankhitel induláskor igen jó volt sokan nyerészkedtek! Most azok sírnak!Tessék a kormánynak jelezni,-ezért vannak a képviselők!Csak lógatják a lábukat és forgatják a vagyonukat; Kósa, Lázár ügyes politikus,jól csinálják...nesze semmi fog...
"sokan nyerészkedtek" "most azok sírnak"
-Itt nem a nyerészkedő hitelesekről van szó,hanem lakásukat elvesztő családokról, akik az utcára fognak kerülni.Arról nem beszélve,hogy tízezrek már milliókat befizettek,és azok a pénzek mind mind elvesztek.A bankok szépen benyelték.Tehát pénz is bejött,plussz az ingatlanokat is elveszik,plussz egy életen át törleszthetnek az albérletekből,vagy rosszabb esetben a sátrakból.
11:07
"Itt nem a nyerészkedő hitelesekről van szó,hanem lakásukat elvesztő családokról"
LakásUKat elvesztő családok?
Nem azért vettek fel frankhitelt, mert nem tudtak lakást vásárolni? Akkor az a lakás, amiben a hitel felvétele után laktak, gyakorlatilag nem is volt az övék.
Hányszor mondjuk még el, hogy nem volt kötelező frankban eladósodni?
Nem vettétek észre, hogy KAPITALIZMUs, piacgazdaság, demokrácia van???????
Az a barom a felelős, amelyik eladósodott. Tetszettek volna előbb kicsit tájékozódni.
Amikor még csak forinthitel volt és bevezették a frankost, teli pofával röhögtek, hogy csak a fele a törlesztő. Most már van annyi a törlesztő, mint forinthitellel lett volna???? Ha van, akkor meg nem nyertetek sokat 6 évig?
Ja.. és bocs, beleszarok abba, hogy más miből vett csilivili kocsit, új házat, lapostévét meg beszélő hűtőt. Érdekes, nekem jó a 20 éves kocsi és az 50 éves ház, amit 2001-ben vettem 3.5-ért?
Kedves frankhitelesek, nyaljátok ki. És NE az én adóbefizetésem kerüljön már a ti telhetetlen zsebetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!