A magyarok és az európaiak szerint a magyarok nem a hunoktól származnak, míg a kínaik és ázsiai országok szerint a magyarok a hunoktól származnak. Szerinted kitől származnak a magyarok?
"A szkítáktól, a szarmatákig a hunoktól a szabirokig mind egy nép." Hát ezt ők is kikérnék maguknak.
a szláv szó nem a rabszolgából jön, mégis melyik nép nevezné így magát? Az önelnevezés változik a legkevésbé egy nép esetében.
Ezt a tipikus turulbetyáros fröcsögés szót meg haggyuk már. Én nem fröcsögök. Ha valaki fröcsög az te vagy. És erre a földre csak Szent István óta van jogunk legfeljebb. És előttünk igenis a morvák éltek itt. nem érdekel, hogy nem hiszed el, de ez van, ezt régészeti bizonyítékok is alátámasztják.
Először is gratulálok a személyeskedő, ideges hangnemhez. Saját magatokat minősítitek azzal hogy nem vagytok képesek önuralmat gyakorolni. :D
1. Hogy a finnek mit tanítanak meg mit nem tanítanak? A belinket könyv általánosan használt könyv az oktatásban? És a kiadója az állami tankönyvkiadó? Ez nem olyan egyszerű kérdés. Attól hogy egy finn könyvben benn van hogy a magyarok a rokonaink, attól még nem biztos hogy ezt mindenhol tanítják.
2.A hunok nem sikertelen nép. Attila király lényegében egész Európát elfoglalta illetve rettegésben tartotta. A mai napig ha megkérdezel egy nyugat-európait tudni fogja hogy kik voltak a hunok és Attila.
3.A néphagyomány lehet hogy nem mindig hiteles. De könyörgöm ha tényleg a finnek nyelvrokonai vagyunk akkor hogyan van az hogy még említés sem esik róluk? Semmi!
4.Nem ciki a finnek nyelvrokonainak lenni. Egyszerűen nem igaz.
"4.Nem ciki a finnek nyelvrokonainak lenni. Egyszerűen nem igaz."
A magyar nyelv finnugor nyelv. Ez egyértelműen bizonyított tény. Kész. Kivéve a kurucinfós, szittyahunos szubkultúrában. Az meg semmit sem számít.
"A hunok nem sikertelen nép." Mutass nekem egy hunt, valaha sikeresek voltak de ma nem azok, vagyis sikertelenek.
"De könyörgöm ha tényleg a finnek nyelvrokonai vagyunk akkor hogyan van az hogy még említés sem esik róluk? "
Az angolok sem tesznek említést a görögökről, mégis rokon nép. Kissé távoli, de az. Abból a korból, amikor még ez a rokonság kialakult semmi sem maradt meg a mondákban meg a néphagyományban, de csak azért mert az jó pár ezer éve volt. És belinkelek mégegyszer egy videót, mert ezzel kapcsolatban valahogy senki sem ír, hanem csak szajkózza a turulbetyáros marhaságot: http://www.youtube.com/watch?v=CCQflgv6rg8 előbb nézd meg, csak azután írd, hogy nem vagyunk rokonok.
"Attól hogy egy finn könyvben benn van hogy a magyarok a rokonaink, attól még nem biztos hogy ezt mindenhol tanítják."
Te elolvastad egyáltalán a cikket? Legalább 5 könyvet említ, mindegyiket használják a közoktatásban.
"Attól hogy egy finn könyvben benn van hogy a magyarok a rokonaink, attól még nem biztos hogy ezt mindenhol tanítják."
A hunok sikertelen nép! Kész, pont. Miért lenne sikeres egy olyan nép, amelyik már nem létezik? Az, hogy lerohanták Európát, az mit jelent? Semmit! Barbárok voltak! A romaiak elfoglalták Európát, nem lerohanták, egyesítették és majdnem 1000 évig uralták, a kultúrája ma az összes nyugati állam örökségét képezi! A hunok még csak le sem telepedtek!!!
"A néphagyomány lehet hogy nem mindig hiteles. De könyörgöm ha tényleg a finnek nyelvrokonai vagyunk akkor hogyan van az hogy még említés sem esik róluk? Semmi!"
Én nem vagyok nyelvész, de az meg sem fordult a fejedben, hogy amikor a két nép, nyelvrokon együtt élt, akkor nem volt még írásbeliség?!
"Nem ciki a finnek nyelvrokonainak lenni. Egyszerűen nem igaz."
Ki szerint? Ugyan már! Te meg a kis szittttyaturul haverjaid szerint? Én azt hallottam, hogy az ilyen hülyeségeket a külföldön (USA, Kanada) élő honfitársaink találták ki, úgy, hogy nem voltak szakmabeliek csak amatőrök! Egy vicc ez az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!