A Népegészségügyi Intézet Laboratóriumában vizsgált székletmintákról meg tudják állapítani, h. kitől származnak?
szia!
Előkerestem az egyik jegyzetemet, hogy pontosan meg tudjam neked írni a választ!
Az van benne, hogy " a klinikai gyógyulás után a kórokozó ürítés néha hónapokig tarthat."
Szóval lehet, hogy pontos az a vizsgálat.
Ameddig a kórokozó ürül, addig a beteg fertőzőképes.
Nézd elviekben 3 tünetmentes székletet kell produkálni, mire közösségbe mehet a gyerek, így akár ki is próbálhatjátok, mert ha negatív akkor a következőre a fiadét adjátok le megint.
Viszont a baci néha tényleg sokáig ürülhet, mert az epehólyagban él és szaporodik tovább a baci. Ilyenkor a beteg tünetmentes viszont fertőzhet.
Egyébként nem bírom elképzelni, hogy a doki fejében ilyen megfordulhatott, furcsa.
Székletmintából elvileg lehetséges DNS kinyerése, és ha van összehasonlításra minta, akkor megmondható, hogy tőle származik-e a széklet. Abban biztos vagyok, hogy ezt ott a laborban nem végzik el, ugyanis drága.
A népegészségügyi laborban nem vagyok jártas, de nagy valószínűséggel meg sem őrzik a mintákat, csak az eredményig, utána kidobják, tehát már meg sincsenek a székletminták, hogy DNS-t vonjanak ki belőlük.
Tehát összegezve a leadott mintáról nem tudják megmondani, hogy kié.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!