Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A skinheadek általában azzal...

A skinheadek általában azzal az ürüggyel ütik a punkokat mert kommunisták. Ezt a hülyeséget ki találta ki?

Figyelt kérdés
sosem értettem ezt...
2011. júl. 19. 23:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
86%
Persze vannak divatpunkok, akiknek fingjuk nincs a stílusról, csak úgy, ahogy divatskinheadek vannak, akik szintúgy csak minimális tudással rendelkeznek a skinhead stílusról, de a punk eredetileg anarchista nézetű kultúra.
2011. júl. 20. 00:29
 12/38 A kérdező kommentje:

kedves utolsó előtti. ilyen téren szerintem ne vitatkozzunk. anarchizmusnak rengetek vállfaja van, pl zöld anarchizmus, pacifista-anarchizmus, syndicalista-anarchizmus stb... egyik sem szélső ball, rendszer ellenes. nem tudom hogy kommunizmusban mikor volt utoljára olyan állaomforma ahol nem volt felsőbb hatalom, szabályozás. az anarchia nem szélső ball, lehet hogy tartalmas ballos elemeket pl a tőke döntése és a munkásmozgalom kiemelése, de köze nincs a sarlókalapácshoz.

az hogy a fűző ezt meg azt jelent az sem igaz... csak rá lett húzva. maximum van néhány ami zászlót szimbolizál, (piros fekete, fehér fekete, zöld fekete) de a többi hülyeség, területenként változó.

2011. júl. 20. 00:51
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

Az én válaszomon kívül mindegyik off topic volt. Nem értem, ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal, akkor miért kérdezed?

A punkok anarchisták. Tény

Az anarchia bal oldali nézet. Tény. Nézd meg bárhol, wikipédia, google, akárhol. Lehet nem szélsőbal, de bal. A skinhead pedig szélsőjobb, ez bőven elég ahhoz, hogy utálják őket. Ráadásul a nácizmusban eléggé érvényesül az "aki nem velünk van, az ellenünk" nézet.

Felesleges az anarchia válfajait idekeverni, köze nincs a dolgokhoz. Punkok anarchisták, anarchia baloldali, ennyi.

2011. júl. 20. 01:33
 14/38 A kérdező kommentje:
nem a wikipédiárol kell tanulni. az anarchia rendszerellenes, se jobb, se bal... amúgy is a kommunizmust azért találták ki hogy a népet átvághassák, kizsákmányolhassák. vannak felszínre hozott levelek, fejesek között, és ebből kiderül hogy az egész eszme csak egy boríték, amivel elhitetik az emberekkel hogy 'ez jó' de közbe titokban pont az ellenkezőjét teszik mint amit hirdetnek. bár ez manapság mindennel így van. "kapitalizmus, szeretem"... vörösökhöz visszatérve nézzük csak meg Sztálint aki elhatározta hogy nem látja el élelemmel a népet, és milliók haltak éhen... már pedig elvileg pont hogy a népet kéne előre helyezni... legalábbis ők ezt mondták... mind1, a kérdésem annyi volt hogy hogyan terjedt el ennyire hogy a punkok szintiszta vérvörös kommunisták a nácik, NS-ek közt.
2011. júl. 20. 01:55
 15/38 anonim ***** válasza:
64%

kedves kérdező ismersz olyan punkot,zsidót,cigányt,rasztást...stb

akit megvertek a skinheadek?

mer én nem! olyat már halottam hogy cigányok vertek meg valakit de olyat hogy skinheadek NEM!

2011. júl. 20. 02:31
 16/38 anonim ***** válasza:
52%

Aki látott a 90-es években punkokat pl. a Moszkva tér környékén, annak nem hiszem, hogy különösebb ideológiára lett volna szüksége ahoz, hogy telibe verjen egypárat közűlük. A cheguevarrás sz4rok, higitó, kannás bor, szutyok és az állandó tarhálás nekem elég volt, hogy nekik menjek. De nem csak a punkokat vertük, kapott akkoriban a graffitis, a cigány, a b.zik, a szipusok és úgy általában minden kártékony majom.

Ezt viszont hiányonyolom a mai tizenévesektől. Legalább a saját életterüket védenék meg a selejtesektől.

Visszatérve kakasékra. Nem azért ütöttük őket, mert komcsik lettek volna, hanem azért mert a társadalom legalja, az utca szégyenei voltak, akik estére veszélyessé váltak a nitrótól és szégyent hoztak a saját fajukra.

A mai divatpunkokon csak nevetek, ugyanolyan ratyinak tartom őket, mint az emos kis nyomikat.

2011. júl. 20. 08:55
 17/38 anonim ***** válasza:
Covenant, ne hazudj! Mi sosem istenítettük azt a patkány sztálint.
2011. júl. 20. 08:59
 18/38 szamóca.. válasza:

"olyat már halottam hogy cigányok vertek meg valakit de olyat hogy skinheadek NEM!"

cöh, ez egy olyan merész, és olyan tartalom nélküli kijelentés volt hogy az fáj. a skinheadek kultúrájában van ez, ne mondjuk hogy nem agresszívak.

egyéként azért vannak itt fogalomzavarok úgy látom... nem feltétlen tudok én se mindent, de azért keveresések voltaak. a punk még csak nem is feltétlen anarchizmusra épül. politikai nézetektől alapvetően "független", kezdetektől akár szélső jobbos is lehet valaki. Az tény hogy mára már radikalizálódott, és tényleg nagy része bal vagy anarchista lett. de az nem kommunista.

egyébként úgy általában amelyik ember ennyire tisztán egy ilyen "bukott rendszer" elveit vallja, az ellenségeskedést vált ki, és nem is jó. az okosabb nép csak kiemeli a jó vonásokat, és azokat hangoztatja.

2011. júl. 20. 10:11
 19/38 A kérdező kommentje:

kedves kérdező ismersz olyan punkot,zsidót,cigányt,rasztást...stb

akit megvertek a skinheadek?

igen, például magamat és sok haveromat.

másik válaszolónak meg: nem a legalja punkokra gondoltam hanem az értelmesebb fajtára, amiböl igaz hogy kevés van, de azért akad

2011. júl. 20. 10:34
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy történetem. Két haverommal mentünk haza egy koncertről. Én metálos voltam, egyik haverom csaj, szintén metálos, másik pedig punk, tarajjal. Mentünk haza a városban, erre piros-fehér-zöld sálas, csuklyás skinhead-ek rontottak ránk. Szemüveges punk haveromat, aki amúgy jófej, csak szereti a zenét, nem vall semmilyen nézetet, cipóra verték, még a földön is rugdosták, pedig MEG SE SZÓLALT! És képzeljétek, még egy LÁNYT is megütöttek! Én is kaptam egyet, de nem éreztem meg, nagyobb darab is voltam, ellöktem az egyiket, utána meg húztak el. Nekem meg bűntudatom volt, hogy nem bírtam rendesen megvédeni társaimat.

Figyeljetek. Lehet szerretni a hazát és a múltunkat, én is azt teszem, de ideáig nem kéne lesüllyedni!

2011. júl. 20. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!