Miért hiszik sokan azt, hogy csak fizikai munkában lehet elfáradni? Szellemi munkában is eléggé el lehet fáradni.
Nekem már volt szerencsém mindkettőben elfáradni :D
Az az igazság, hogy nagyon utálom, amikor a fizikai dolgozók azt képzelik, hogy mi az irodában egész nap csak "vakarjuk" és kávézunk...
Persze meg kell érteni, hogy mindegyikünk munkája épp ugyanannyira fontos...
Természetesen hülyeség, hogy "nem lehet összehasonlítani" és "mindkettő ugyanolyan hasznos" meg a többi bullshit.
Egyszer régen már jól összefoglaltam egy hasonló kérdésnél, idézem:
"Hehe, dolgoztam már irodában és nem fáradtam el túlságosan. A kerti munka jobban elfáraszt. Sőt, programoztam is, az sem volt egy nehéz dolog. Főleg, ha a főnök nem érti, mit csinálsz. Akkor annyit lazsálhatsz, amennyit akarsz.
Szóval nem kell mártírkodnia az irodistáknak. Az informatikusok többsége is naplopó egy gyári munkáshoz képest.
De nem is azért tanulunk, hogy belehaljunk a munkába, hanem pont arra való a magas végzettség, hogy az ember ki tudja vonni magát a nehéz munkák alól, és egy légkondicionált irodában, kényelmes székben ülhessen a monitor előtt, időnként internetezéssel törve meg az unalmas munka monotóniáját. Közben arrogánsan leszólhatjuk a munkásokat is, amiért "kevesebb értéket termelnek" :))))
Mióta világ a világ, a tanulás arra szolgál, hogy ne kelljen dolgozni. Az első értelmiségi az az ősember volt, aki kitalálta, hogy ő nem megy mamutra vadászni a többiekkel, hanem otthon marad és inkább kifesti a barlangot (ami persze ahhoz a rituáléhoz kell, aminek köszönhetően a többieknk sikerül a mamutvadászat! hogyisne! mindig az értelmiségi végzi a legfontosabb munkát!). És ezzel nincs semmi probléma."
12:12
"Egyik rokonom múltkor tetőt csinált"
Minden nap, télen-nyáron, 35 éven át "csinált tetőt", vagy megcsinálta a nyaralója tetejét? Nem ugyanaz a műfaj.
"Sőt, programoztam is, az sem volt egy nehéz dolog. Főleg, ha a főnök nem érti, mit csinálsz. Akkor annyit lazsálhatsz, amennyit akarsz."
ezt a hülyeséget. Általában azok a cégek amik programozással (legtöbbször fejlesztéssel) foglalkoznak a főnök is ért ugyanúgy a programozáshoz. Ha nem is a vezérigazgató (ami elég vicces lenn ha nem értene) de a kis csoportvezetők igen.
16:12!
Az egy dolog, hogy Te dolgoztál mindkettőben, viszont ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az "irodai munkában" kell rendelkeznie egy bizonyos fokú intelligenciával, ami kevesebb embernek adatott meg, mint amennyi gondolja magáról. Az, aki komolyan dolgozik egy ilyen munkahelyen, és nem csak az időt tölti el, hidd csak el, legalább annyira el tud fáradni, mintha 12 órát kapált volna egész nap a földön.
És az, hogy "természetesen hülyeség, hogy \"nem lehet összehasonlítani\"..." na, ez az, ami hülyeség. Ez olyan, mintha az almát akarnád összehasonlítani az ananásszal. Mindkettő gyümölcs, mindkettő finom, de teljesen más. Na, ez pont ugyan olyan.
És az a magas értelmi színvonal, amiről most tanúbizonyságot tettél elárulja, hogy amellett, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi mellett érvelsz- már elnézést a kifejezésért-, amellett szánalmasan csekély tárgyi tudással rendelkezel azokban a témákban, amikkel példákat állítottál fel, ill. példákat próbáltál felállítani. Ki volt a történelemtanárod, aki ezt az eget verő marhaságot mondta Neked arról, hogy ki volt az értelmiségi ősember, és ki nem.
Ilyen mérhetetlenül magas intelligenciája nem sokunknak van, mint amivel Te vagy megáldva, de lehet, hogy azért fárasztott el jobban a kerti munka, mert ott tényleg látható eredménye volt a munkádnak, az irodában pedig csak örülhetnek, hogy látható eredménnyel megúszták az ott-tartózkodásodat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!