Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt egyesek,...

Miért hiszik azt egyesek, hogy az ember csak azért megy egyetemre, mert nem akar dolgozni és még pár évig lébecolni akar?

Figyelt kérdés
Mi van akkor ha azért megy mert csak ott lehet az belőle ami akar. Már lassan az jön le, hogy aki nem akar középiskola után munkába állni azt máris utálják. Vannak még akik úgy gondolják, hogy aki továbbtanul az ne szórakozzon, ne igyon (persze mértéket tartva), hanem csak tanuljon, ha már nem dolgozik.
2011. júl. 10. 17:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Ezzel az lenne a gond, hogy akik kevesebbet keresnek fel fognak háborodni, hogy a diplomás miért kap többet, mikor én is lehetnék az csak az állam nem engedte."

Látom nem érted.

Egyszerűen szigorítani kell a felvételi szintet és kész.

Nem érted el a szintet?Nem oda való vagy.

Ennyi az egész és akkor nincs siránkozás.

Be kell látni,hogy nincs minden egyetemistának akkora agykapacitása,hogy egyetemen lenne a helye.

Tudod mennyi pénzt kapnak a felsőoktatási intézmények diplomásonként?

1 millió Forintot!!!!Ezért vesz fel mindenkit az egyetem,mert 3 hónap után úgy is kibukik a fele,de a pénz megmarad.

2011. júl. 11. 11:30
 22/29 anonim ***** válasza:

doboszoli

"Csak arra akartam rávilágítani, hogy senkitől nem várható el, hogy lojalitásból a lapátot válassza."

Ez egyértelmű is meg nem is,majd néhány sorral lejjebb válaszolok.

"Bár ott azért más volt a helyzet, azért álltam be az emberek közé pl. bikát kötni, mert szerettem csinálni, meg azért másképp néztek rám, mintha fedezékből osztottam volna az észt."

Ha ezt tartom szem előtt és ebből indulok ki,akkor a többi diplomásra is másként néznének az emberek.Nem de bár?

Akkor nem az lenne az általánosítás,hogy "ezek csak azért mennek egyetemre mert léhűtő munkát akar végezni".

Akkor azt mondanák az emberek,hogy "nézzétek már,diplomája van és elvállalja akár a kétkezi munkát is,le a kalappal".

Ennyi lenne az egész.Rögtön másként néznének az emberek.

"A közmunka programról a véleményem változatlan: nem old meg semmit, értéket nem termel, munkahelyet nem teremt, megélhetést nem biztosít, csupán egy népszerűség hajhászás, a kormány erőfitogtatása, sok-sok ember sorsának rovására."

Nagyrészt egyetértek.

Azt akartam csak kihozni,hogy flegmán visszadobták az egészet mondván,hogy én nem ezért végeztem egyetemet.

A közmunka programnak haszna is lehetne 1-2 faluban,községben.Lásd fűnyírás és hasonló tevékenységek.

Elég sok faluban a ház előtti zöld területet a tulajdonosnak kell rendben tartani,és nem egy olyan ház van,ahol idősek laknak akik bizony már nem képesek elvégezni ilyesféle megterhelő munkát,a gyerekeknek meg nem biztos,hogy van idejük ilyesmivel foglalkozni.

Ilyenkor kapnak egy szép csekket.Itt lehetne haszna a közmunkaprogramnak.

2011. júl. 11. 11:40
 23/29 doboszoli ***** válasza:
78%

Szerintem nem a felvételin kellene eldőlnie a dolognak.

Lehet egy rossz napod, bármi, és lehet hogy emiatt el lesz cseszve az életed.(persze szélsőséges esetben)

Visszagondolva azokra az évekre, volt amikor gyengébben felkészülve is sikeresebben vizsgáztam, pl. "belehúztam".

Kapjon mindenki a mainál akár könnyebben is egy lehetőséget, ám a féléves vizsgáknál olyan minőségű oktatás mellett legyenek kőkemény elvárások, úgyis kihull a lusta, a hülye, a lógós.

Csak gondolj bele, a FIDESZ "biankóra", program nélkül, dumára építve kapott bizalmat egy ország vezetésére.

Ennyi bizalom a leendő mérnököknek is jár. Ez lenne a minőségi oktatási reform, nem a nyári szünet hosszán való agyalgás!

2011. júl. 11. 11:45
 24/29 anonim ***** válasza:

"Én már nem egy flegma visszajelzést kaptam,miszerint "Tudod ki menjen szakmát tanulni,én nem fogok sz*rt lapátolni,meg nem leszek bolti eladó"

Kiegészíteném azzal a mondanivalómat,hogy nem csak,hogy büdös a kétkezi munka,de még szégyenlik is.

"

"Erről az a véleményem, hogy a fiatalok látták, hogy mennyit keresnek szakmunkások (van kivétel, de az kevés) vagy aki gyárban melózik. Meg semmi megbecsülés. És úgy van vele, hogy ezt ne. És inkább elmegy továbbtanulni. Diplomával se fog milliókat keresni, de még mindig többet mint szakmunkásként."

Erről meg nekem az a véleményem, hogy látok diplomásokat akik velem együtt dolgoznak a gyárban kevesebb pénzért mint én. És én szívesebben tanulnék egy szakmát minthogy szerezzek egy diplomát. Egyrészt azért, mert ismerek olyan szakmunkásokat akik többet keresnek a szakmájukkal mint egy diplomás. Másrészt pedig mindenki kényelmes irodai munkát akar magának, és a végén tényleg az lesz ebben az országban hogy egy szakmunkás sem lesz, csak diplomás... Mert az épeszű szakmunkások itt hagyják ezt az országot. És különben is, én jobban szeretem a kétkezű munkát amit megcsinálok ha megbecsülik azt. Jah és legtöbbször nem diplomásokat látok új autókkal mászkálni, házat építeni, hanem szakmunkásokat, sikeres vállalkozókat. Nálunk a vezetőség agyilag egy 0. Pl. volt egy eset. A termelés vezető a zsúrkocsi nevét nem tudta, azt mondta hogy az a "gurulós izé", mi meg csak néztünk hülyén hogy mire gondol. És amúgy is az egész termelésről a diplomás sorvezetőnek fogalma sincs.

2011. júl. 11. 11:51
 25/29 doboszoli ***** válasza:

Olyan is volt, hogy nem volt választásom, ill. volt, de az amit leírtam.(vagy "lapát", vagy nem eszel).

Nem mondom, hogy jól esett, de novemberben kimentem a prérire, két település közé munkagépeket őrizni,éjszaka úgy, hogy kocsiban laktam, mert semmi épület nem volt.Egész télen ezt csináltam. Meg volt a lelki békém, nem panaszkodtam, mert szükség volt a kis pénzre.

Megéltem már ezt-azt, ezért nem veszi be a gyomrom, amikor egyesek apuka árnyékából, vagy örökségéből, esetleg a szerencse folytán (ide sorolom a tehetséget is)

meggazdagodva osztják az észt a kevésbé szerencséseknek.

2011. júl. 11. 11:56
 26/29 doboszoli ***** válasza:

Nem feltétlen jelent a diploma irodai munkát.

A saját példámból kiindulva, ugyanúgy tapostam a tehénszart gumicsizmában, pufajkában, mint a legrészegesebb fejősöm.

De számtalan mérnöki munka van még, ami nem íróasztalhoz kötött, sőt.

2011. júl. 11. 11:59
 27/29 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem a felvételin kellene eldőlnie a dolognak.

Lehet egy rossz napod, bármi, és lehet hogy emiatt el lesz cseszve az életed.(persze szélsőséges esetben)"

Ebben igazad van,lehet rossz napja,aminek elég kicsi a valószínűsége,de ha nem sikerül és úgy érzi,hogy odavaló és nem adja fel akkor legfeljebb vár egy évet és újra jelentkezik.

Közben meg megpróbál valamilyen munkát keríteni.

Van egy ismerősöm ,aki így csinálta néhány éve,ő pincérként dolgozott.

"Kapjon mindenki a mainál akár könnyebben is egy lehetőséget, ám a féléves vizsgáknál olyan minőségű oktatás mellett legyenek kőkemény elvárások, úgyis kihull a lusta, a hülye, a lógós."

Rendben is van,hogy megadjuk az esélyt,de gondolj bele ez mekkora pénzkidobás,diplomásonként egymillió forint,ha meg kibuknak akkor kidobott pénz.

Az egyetlen lehetőség az lenne,hogy visszafizettetjük,na de miből?

"Csak gondolj bele, a FIDESZ "biankóra", program nélkül, dumára építve kapott bizalmat egy ország vezetésére."

Tudod jól,hogy tőlem nem kaptak bizalmat :))).

2011. júl. 11. 12:03
 28/29 doboszoli ***** válasza:
Tudom mi a pártállásod, nem rád céloztam.
2011. júl. 11. 12:42
 29/29 A kérdező kommentje:

"Egyrészt azért, mert ismerek olyan szakmunkásokat akik többet keresnek a szakmájukkal mint egy diplomás."

Mint mondtam van ilyen, de nem ez a többség. Ha így lenne akkor mindenki szakmunkásnak akarna menni. Én is ismerek szakmunkás. megkeres 100E-t. A másik diplomás ismerősöm az 5X-ét. Munkatársa 7X-ét.

És az se mindegy milyen diploma. Bölcsész diplomával elmehetek max mekibe. Míg egy jó mérnökivel, infóval jól fizető állásba.

2011. júl. 11. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!