Megadnád a lehetőséget az öngyilkosságra egy életfogytiglanra ítélt embernek?
A kérdés arra irányul, hogy támogatnád-e egy olyan rendszer létrejöttét, hogy az életfogytiglanra ítélt ember mondjuk 3 hónappal az ítélet meghozatala után bármikor (a 3 hónap azért kell, hogy kicsit már fel tudja dolgozni a helyzetet) kérhet egy méregtablettát, ami fájdalommentesen végez vele?
Ugye állami szempontból ez költségkímélés, az elítélt pedig megkíméli magát 30-40 év ürességtől.
Támogatnád ezt?
Illetve támogatnád mondjuk 20-30 éves börtönbüntetések esetén?
Tegyük fel valakit 20 évesen elítélnek, és kijöhet a börtönből 50 év múlva. Hogy talál így munkát, hogy lesz nyugdíja, tulajdonképpen majdnem az egész élete kimarad.
Van értelme egy ilyen életnek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én támogatnám csak az attól függ, hogy mit tett, hogy életfogytoss lett, mert hogyha például:Megölne 12 családot és utána kirabolja őket (tudom nagyon hülye vagyok hogy ilyenre gondolok) akkor nem adnám meg neki a lehetőséget csak akkor ha látszik rajta hogy megbűnhődött körülbelül
30-35 év múlva felajánlanám neki de csak egyszer mert azzal nem jöhetne hogy "megteszi azt ait élete végén akart pl.:megöli egy cellatársát aki kitolt vele", mert az nem helyes ha ezt megtenné akkor had bünhődjön élete végéig de ha például 1 ganúsítottat azért ültetnének
le, mert például 1 embert megölt és életfogyiglan kapott ezért akkor ilyen 20 év múlva felajánlanám nekimert az azért a elöbbi bűnhöz nem olyan nagy(tudom ez is bűn)
de akkor felajánlanám neki attól függ hány éves lenne ha például 20 éves akkor ilyen 40 évesen megkérdezném tőle de csak egyszer mint a másiknál! Egyszóval támogatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!