Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Baj ha én szeretem a zsidókat?

Baj ha én szeretem a zsidókat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok zsidó de nagyon sok zsidó barátom és ismerősöm van és mind nagyon kedves emberek, nem is értem, hogy miért utálja őket ennyire mindenki
2011. jún. 21. 12:32
1 2 3
 21/28 Christina A. válasza:

Minden vallású/származású emberek között vannak kedvesek/nem kedvesek...

Ez így van a magyarokkal/a zsidókkal....mindenkivel!!!!

Mindenhol vannak jófejek és borzasztóak!!!

Ja, szerintem is ez a magánügyed!!!

2011. jún. 23. 09:53
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

"15:47 - Forrás?"

"A Zsidók aktív szerepet játszottak a Holland gyarmati rabszolgakereskedelemben; a Recife és Mauricia tanácskozáson (1648) olyan rendeletet hoztak, amely tartalmazott egy kivetett vámot (Zsidó adót) öt soldot, miden egyes a Nyugat Indiai társaságtól megvásárolt Néger rabszolga után köteles volt a Brazíl Zsidó rabszolgatartó megfizetni. A rabszolga vásárokat elhalasztották, ha Zsidó ünnepnapra estek. Curacaoban a tizenhetedik században, valamint a Britt gyarmatokon: Barbadosban és Jamaikában a tizennyolcadik században, Zsidó kereskedők főszerepet játszottak a rabszolgakereskedelemben. Valójában az összes Amerikai, a Francia (Martinique), Britt, vagy Holland gyarmatokon Zsidó kereskedők gyakran uralták (a rabszolgakereskedelmet)."

Rabbi Marc Lee Raphael

Feketék és Zsidók, 1. Kötet

2011. jún. 25. 15:32
 23/28 anonim ***** válasza:

A forrást nem a rabszolga-kereskedelemre értettem, hanem a korábbi pontokra:

"1. nem embernek, hanem állatnak tartanak téged

2. minden vagyonod az övéké, amit bármikor elvehetnek tőled ( pl.kölcsön v.devizahitel közbeiktatásával),

3. bármikor hazudhatnak neked, mert minden év elején előre feloldozzák őket a nem zsidóknak adott bármilyen eskü vagy ígéret alól.

4. ha netán beleesnél a folyóba, nem hogy nem lenne szabad kimenteniük téged, hanem még rúgniuk is kell rajtad, hogy fulladj meg.

Ezeket nem én találtam ki, így írja elő a zsidó vallás. "

Ennek a (hiteles) forrása érdekelne.

2011. jún. 25. 16:07
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

16:07 te most jöttél le a falvédőről ?

Ha egyszer azt írtam, hogy zsidó vallás, akkor egyértelmű, hogy a Talmudot és annak végrehajtási utasítását, a Tórát kell tanulmányozni, esetleg a Sulchán Áruch nevű törvénygyűjteményt is, ha már ilyen hitetlen Tamás vagy.

Szerencsére nem kell héberül tudjunk ehhez, a múlt században Luzsénszky Alfonz magyarra fordította nekünk magyaroknak, hogy megértsük mit gondolnak rólunk a derék Galíciából érkezett vendégeink, akik valamennyien

kedves és szeretetreméltó emberek :

[link]

[link]

A fordítás hitelességének megállapítása:

[link]

2011. jún. 25. 20:36
 25/28 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó:

Rengeteg félrefordított Talmud kering az interneten. Kerítek valami angol fordítást, az biztosan hiteles lesz.

És ne valami szélsőjobboldali szervezettel hitelesítesd le.

2011. jún. 25. 21:49
 26/28 anonim ***** válasza:

A királyi törvényszék szélsőjobboldali szervezet ?

És a szélsőbaloldaliak hogyan nyilatkoznának az ügyben ?

A legjobb lesz ha eredetiben olvasod :-)

""A királyi törvényszék megállapította, hogy a Luzsénszky Alfonz fordításában található ocsmányságok kivétel nélkül benne vannak a Talmudban. Fordítása pontos, minthogy a Talmudban előforduló mondatokat valóságos értelmüknek megfelelően adja vissza."

2011. jún. 25. 22:01
 27/28 anonim ***** válasza:

"Szerencsére nem kell héberül tudjunk ehhez, a múlt században Luzsénszky Alfonz magyarra fordította nekünk magyaroknak"

Na pont erről beszélek, hogy HITELES forrásra lennék kíváncsi. A Luzsénszky-féle fordítás ugyanis nem az.

2011. jún. 26. 08:11
 28/28 anonim ***** válasza:
Mellesleg hogy lehetne már hiteles, amikor ő maga sem az eredetiről fordította magyarra, sőt, amiről fordította, már az sem az eredeti szövegről készült.
2011. jún. 26. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!