Baj ha én szeretem a zsidókat?
Bajnak nem baj, bár ez épp olyan általánosítás, mint kollektíven nem szeretni őket. Mondjuk szerintem nincs olyan ember, akinek ne lennének épp úgy negatív, mint pozitív előítéletei, más kérdés, hogy kinek mennyire befolyásolja ez a mindennapjait.
Bár amit te mondasz, azzal bizonyos mértékben egyet tudok érteni, csak én nem így fogalmaznék. Nálam ez úgy volt, hogy mindig volt bennem egyfajta érdeklődés a zsidó kultúra iránt (ami persze kicsit sem nevezhető egységesnek, tekintve, hogy szinte minden országban vannak eltérések a szokásokat illetően). Később, olyan 18-19 éves korom körül tudtam meg, hogy apai ágon voltak zsidók a felmenőim között, azóta egyre jobban foglalkoztat a dolog, hol jobban, hol kevésbé, de az érdeklődés mindig fennállt. Amikor kicsit idősebb lettem, elkezdett a dolog vallási része is érdekelni, aztán úgy fél éve elhatároztam, hogy áttérek a zsidó vallásra. Na nem azonnal, nem is lehet ezt csak úgy, elég hosszadalmas folyamat, meg amúgy is, még nem állok rá teljesen készen, de az elhatározás megvan.
Na mondjuk én eleve olyan környezetben nőttem fel, hogy nem alakult ki bennem negatív előítélet, bár az egész családomban mindenki keresztyén, de mégis sose volt nálunk olyan, hogy embereket származás vagy vallás alapján ítéltünk volna meg. Valószínűleg ha olyan családban nőttem volna fel, ahol zsidónak lenni egy megvetendő dolog lenne, vagy legalább is valamiféle negatívum, akkor talán én sem így gondolkodnék. De hát ez ilyen "mi lett volna, ha..." játék :)
"Attól mondjuk, hogy ismerek egy darab portugált akit utálok, nem fogom az összes portugált utálni..."
Ez hasonlat sántít.
Tudod-e kérdező, hogy kedves zsidó barátaid úgy tekintenek rád, még akkor is ha mosolyognak rád és ha nagyon, de nagyon kedvesek, hogy
1. nem embernek, hanem állatnak tartanak téged
2. minden vagyonod az övéké, amit bármikor elvehetnek tőled ( pl.kölcsön v.devizahitel közbeiktatásával),
3. bármikor hazudhatnak neked, mert minden év elején előre feloldozzák őket a nem zsidóknak adott bármilyen eskü vagy ígéret alól.
4. ha netán beleesnél a folyóba, nem hogy nem lenne szabad kimenteniük téged, hanem még rúgniuk is kell rajtad, hogy fulladj meg.
Ezeket nem én találtam ki, így írja elő a zsidó vallás.
5. 300 évvel ezelőtt a afrikai rabszolgákat Amerikába szállító hajók tulajdonosainak nagy része zsidó volt, gondolod hogy egy nép lelkülete megváltozhat több száz vagy 1-2 ezer év alatt ?
A helyedben én is kedves lennék velük, de nagyon óvatos.
Bár elképzelhető, lehet közöttük is rendes ember.
13:26
15:47
Az ilyeneket ketrecben kellene mutogatni. Vagy addig verni őket, amíg vagy feladják a zsidózást, vagy belehalnak a sérüléseikbe.
"Az ilyeneket ketrecben kellene mutogatni. Vagy addig verni őket, amíg vagy feladják a zsidózást, vagy belehalnak a sérüléseikbe."
Látod kérdező, erről beszéltem, ellentétes véleménynyilvánítás vagy óvatosságra intés jutalma : halál.
Saját magát minősíti ez a válaszadó,az ember eltűnődik, milyen nevelést kaphatott ez erőszakra buzdító valaki.
Általánosítottál. Nem tagadom, hogy léteznek "jó zsidók" is, mert ők is emberek (már amennyire egy ember jó lehet). De honnan a varacskosfarkú fityfenéből vetted, hogy az összes zsidó ilyen?
Az egyik unokatestvérem apja zsidó. Jó fejnek tűnt, meg minden. Csak miután válást kényszerített a nagynénémtől, és a 30 milles lakást is magával vitte, na akkor aztán...
08:55
Az hozza ki belőlem az erőszakot, a dühöt, hogy kollektíve utáltok embereket. Mindenféle ok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!