Cigánykérdés. Miért nem így csinálják?
Már egy előző válaszomban is megírtam.
Röviden:
Megnövelném a rendőrök létszámát.-Így egyrészt munkalehetőség is lenne a fiataloknak,másrészt még több ember tudna járőrözni.-Mivel a járőrök számát is mind nappal,mind éjjel növelném.
Második lépésnek,lopásért,csendháborításért,gyilkosságért,és egyéb törvénybe ütköző cselekedetekért a bírságot többszörösére növelném.
Szóval: mondjuk lopásért jelenleg jár 10ezer ft bírság,akkor mostantól 70ezer lenne a bírság.
Csendháborítás jelenleg 5ezer,lenne 30ezer a bírság.
Aki nem fizet,többször egymás után,börtönbe záratnám.
Ha mindez megtörtént,minden cigánytelepet felszámoltatnék.A városban szétszórtan telepíteném őket.
Mivel folyamatos járőrözés lenne,és erős bírság nem lenne más megoldásuk,minthogy megpróbálnának beilleszkedni.
Tudom sok pénzbe kerülne,viszont ezért az Eu sem háboroghatna..
Szerintetek?
Az egyik sarkalatos kérdés az, hogy miképpen lehetne az átlag romákat higiénikusabb életvitelre nevelni. Mert - szerintem - ez az egyik legirritálóbb probléma velük, sok más mellett. Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy miért nincs meg bennük az igény a tisztaságra. Legalább a cigány nőkben kellene, hogy legyen igény arra, hogy tiszták, rendezettek legyenek! Ha egy háziasszony rendben tartja a lakást, akkor ez az igényesség az ott lakókra is hatással kell, hogy legyen.
Miért nem érdekli őket, ha úgy bűzlenek, hogy le kell szállni a buszról? Én éppen pénteken jártam így. Egy három tagú cigány família szállt fel a buszra, és annyira büdösek voltak, hogy hiába volt kereszthuzat, le kellett szállnom, mert annyira undorodtam, hogy levegőt se tudtam már venni. A többi utas is csak fintorgott, és többen zsebkendőt tettek az orruk elé, és röpködtek a csípős megjegyzések feléjük. Egy nagy üres tér alakult ki körülöttük, mert mindenki elhúzódott mellőlük. Miért ilyenek a romák? Vagy mosakodni sincs pénzük? Egy sima szappan akár 100,-forintért kapható, és a víz se kerül olyan sokba. Akkor miért nem mosakodnak?
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:46
Ott a pont, meg az első válaszolónál is egy kicsit.
"Neked akkor milyen terved lenne erre az egészre,ami költségkímélő,de hatásos is?"
Nekem nincs erre tervem, mivel nem ez a szakmám. Viszont úgy gondolom, hogy Magyarországon sok olyan ember van, aki ért ehhez. Remélem, hogy az, hogy mostanában dicsérik Magyarország romapolitikáját Európában annak a jele, hogy tényleg jó irányba indultunk el, már ami a cigányok társadalmi integrációját illeti.
De bármi lenne is a tervem, mindenképpen hosszútávú lenne, és nem erőfitogtatással próbálnám helyre ütni a dolgokat.
A legfontosabb a társadalmi beidegződések megváltoztatása: egyrészt a cigányok oktatásba történő integrációja, és egy cigány éretelmiségi elit létrehozása, másrészt annak a többségi szemléletnek a megváltoztatása, amely szerint "minden cigány tolvaj".
„Ha mindez megtörtént,minden cigánytelepet felszámoltatnék.A városban szétszórtan telepíteném őket.”
Nálunk ez pont így van. Azért nem olyan k.jó megoldás ez sem.
Mondjuk igényesebbek mint az országos átlag, van pénzük is (hogy honnan azt ne firtassuk), viszont minden sarokra jut belőlük.
"Második lépésnek,lopásért,csendháborításért,gyilkosságért,és egyéb törvénybe ütköző cselekedetekért a bírságot többszörösére növelném. "
Tehát a gyilkosság nagyjából egyenértékű a csendháborításért és bírságot kell érte kiszabni?
"Második lépésnek,lopásért,csendháborításért,gyilkosságért,és egyéb törvénybe ütköző cselekedetekért a bírságot többszörösére növelném. "
Tehát a gyilkosság nagyjából egyenértékű a csendháborítással és bírságot kell érte kiszabni?
1. Nem a rendőrök létszámát kellene növelni hanem a jogkörüket, és érdekeltté kellene tenni őket a munkájukban akár prémiummal is.
Mert így csak a seggüket meresztik a traffipax mögött, az a kevés aki tenne is valamit az meg nem tehet az idióta bűnözővédő törvények miatt.
2. A lopásért pénzbüntetést el kell felejteni, mert úgysem fizeti ki sose.
Inkább az első esetben 1 éjszaka a fogdában, második esetben deresre húzni, a harmadik esettől "tent city" pl. a recski bányában
3. Segély helyett Tsz-be tenném őket természetesen a szétosztott és az utóbbi időben 5 évből mondjuk 3-ban nem művelt (és ezért újraállamosított) földeken. És a megtermelt értéken lehetne osztozni.
4. Említetted a csendháborítást, ez esetben sokkal egyszerűbb és olcsóbb ha a helyszínen végigvág rajta a rendőr vagy kettőt a gumibottal és kész.
Talán ha a polgárőrök, akik helyi szinten jobban ismerik a viszonyokat, nagyobb jogkört kapnának, ez megoldana egy csomó bosszantó problémát.
Például: Rézműves Rikárdó ellop egy kiló cseresznyét Vas Jánosné kertjéből. Rajtakapja a lopáson a Polgárőrség. Vas Jánosnénak lenne lehetősége választani, hogy mi legyen a bünti. A lehetőségek: Rézműves Rikárdó kaphat két-három jó nagy pofont, vagy egy giga-mega fenéken billentést személyesen Vas JÁnosnétól. Ezeket a polgárőrség is ellenőrizhetné, illetve felvállalhatná a pofozást, fenékberúgást, ha Vas Jánosné erre nem elég tökös.
Ezzel a kisstílű tolvajlások a falvakban biztos csökkennének.
Na, mit szóltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!