Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Cigánykérdés. Miért nem így...

Cigánykérdés. Miért nem így csinálják?

Figyelt kérdés

Már egy előző válaszomban is megírtam.

Röviden:

Megnövelném a rendőrök létszámát.-Így egyrészt munkalehetőség is lenne a fiataloknak,másrészt még több ember tudna járőrözni.-Mivel a járőrök számát is mind nappal,mind éjjel növelném.

Második lépésnek,lopásért,csendháborításért,gyilkosságért,és egyéb törvénybe ütköző cselekedetekért a bírságot többszörösére növelném.

Szóval: mondjuk lopásért jelenleg jár 10ezer ft bírság,akkor mostantól 70ezer lenne a bírság.

Csendháborítás jelenleg 5ezer,lenne 30ezer a bírság.

Aki nem fizet,többször egymás után,börtönbe záratnám.

Ha mindez megtörtént,minden cigánytelepet felszámoltatnék.A városban szétszórtan telepíteném őket.

Mivel folyamatos járőrözés lenne,és erős bírság nem lenne más megoldásuk,minthogy megpróbálnának beilleszkedni.

Tudom sok pénzbe kerülne,viszont ezért az Eu sem háboroghatna..

Szerintetek?

2011. máj. 29. 21:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

Ha ezek a törvények minden magyar állampolgárra ugyanúgy vonatkoznának, akkor még támogatom is.

Csak a széttelepítéssel vannak problémáim. Az alapelvvel egyet értek, de ez így sérti a személyiségi jogokat. Milyen alapon mondod te meg valakinek, hogy hol lakjon? Illetve ehhez meg kéne határozni, hogy ki a cigány, ami elég kényes kérdés. Mert ha az alapján jársz el, hogy ki vallja magát cigánynak, akkor nem feltétlenül érsz el eredményt, ha viszont származás alapján, az már diszkrimináció.

2011. máj. 29. 21:44
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem:

Miből fizetnéd a megnövelt rendőrségi létszámot? Mert az nem elég, hogy csak vannak... Nekik kell felszerelés, kiképzés, támogatás, központ, rádió, stb-stb.

Másodszor: a magyar börtönök így is tele vannak. Most hiába szabsz ki több büntetést, ha nem férnek be a rabok.

Harmadszor: akinek nincs tulajdona és vagyona, az eddig sem fizetti ki a bírságot, ha megnöveled, akkor sem fogja. Tehát? Lecsukod? Na bumm, nekik az olyan, mint egy vidám rokoni összejövetel. Nekünk meg napi 4000 Ft. Súlyos büntetés...

Cigánytelep meg nem kijelölt hely, hanem egyszerűen ők vonzódnak oda, a többiek meg elköltöznek: és általában a cigányok melett csak cigányok veszik (vagy még inkább kapják meg) a lakást. Nem fogod tudni szétszórni őket...

2011. máj. 29. 21:46
 3/23 anonim ***** válasza:
94%
Biztos mindenki nagy örömmel várná, hogy betelepíts mellé egy cigány családot.
2011. máj. 29. 21:47
 4/23 A kérdező kommentje:

Egyértelműen mindenkire vonatkozna,aki Magyarország területén tartózkodik.

Ezt nem tudom a költöztetős részt..Talán,egy törvénnyel,hogy azok az emberek,akiknek a környezete láthatólag egészségügyi elvárásoknak nem tesz eleget,annak felajánlunk egy új területet a városban,hogy átköltözik,vagy pedig vállalja,hogy x hónapon belül rendbe rakja..

Nem pontosan így,de hasonló gondolkodásmóddal.

Nem értek őszintén ehhez,csak egy 18 éves vagyok..

2011. máj. 29. 21:48
 5/23 A kérdező kommentje:

Rendben,értem ez sem egy tökéletes megoldás,és nem is mondtam,de egy hasonló irányelven miért nem lehet elindulni.

A mol részvények árából,egy jó ideig a rendőröket ellehetett volna látni.Elvégre nem örökké kell járőröztetni őket,és ekkora létszámot tartani.5-6-7 év múlva csökkenteni a tagfelvételt..

2011. máj. 29. 21:50
 6/23 anonim ***** válasza:
64%

"Talán,egy törvénnyel,hogy azok az emberek,akiknek a környezete láthatólag egészségügyi elvárásoknak nem tesz eleget,annak felajánlunk egy új területet a városban,hogy átköltözik,vagy pedig vállalja,hogy x hónapon belül rendbe rakja.. "

Ez még vállalható.

2011. máj. 29. 21:51
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

Látszik, hogy fingod nincs a közigazgatásról és a kisebbségpolitikáról. De a megérzéseid jók: túl sokba kerülne. Az államkassza nem úgy működik, mint a saját zsebpénzed: hogy lemondasz a Nike csukáról, és cserébe veszel még egy zárat az ajtódra. Az államkasszánál úgy kell forrást találni az új zárra, hogy a Nike cipőről nem lehet lemondani.

Egyébként a mostani kormány próbálja növelni a rendőrök létszámát, ezért gyorsítottak fel egy tiszthelyettes-avatási menetet. De egy rendőr kiképzése hosszú évekbe telik, nem megy a létszámnövelés egyik napról a másikra.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a büntetés növelése bármilyen hatással van a fa-, vezeték- és síntolvajokra. A halálbüntetés sem csökkenti az erőszakos gyilkosságok számát, ezt már számtalanszor kimutatták. Ha pedig több embert csuknának le, az még sokkal, sokkal több állami kiadást jelentene, ráadásul el sem férnének a már most is túlzsúfolt börtönökben.

Hogy számolnád fel a cigánytelepeket, és honnan szereznél a városban (melyik városban) szétszórva lakásokat?

Az EU már ott háborogna, hogy rendőrállamot akarsz létrehozni, nem is beszélve arról, hogy telepítgetni akarod a cigányokat az ő beleegyezésük nélkül.

2011. máj. 29. 21:53
 8/23 anonim ***** válasza:

Én most belegondoltam hogy ha cigány lennék mi tartana vissza a lopástól a börtönön kívül de nem jut eszembe ilyen, ezeket tényleg nem érdekli semmi.

Elvenni nem lehet tőle mit mert nincs semmije max a segélyt megvonni ha bűncselekményt követ el de visszatartó e reje ennek sincs mert mikor lopni indul úgyse gondol ilyenekre.

Elkülönítés lenne talán az egyetlen megoldás de azt meg nem engedik.

2011. máj. 29. 22:00
 9/23 anonim ***** válasza:
Én a rendőrlétszám-növeléssel sem értek egyet, a rendőrállomány 80%-a semmivel nem jobb, mint a cigányok. Egy tipikus találkozóhely fölött lakom, minden éjjel beáll a rendőrfókusz meg a cigánymerci, és seftelnek. A rendőr nem értünk van, hanem ellenünk. Gyöngyöspatán is nem a cigányokra ügyelt a sok odavezényelt sün, hanem a békés ottlakókat bírságolták koholt indokokkal (ismerősömet is).
2011. máj. 29. 22:02
 10/23 A kérdező kommentje:

ma 21:53

Neked akkor milyen terved lenne erre az egészre,ami költségkímélő,de hatásos is?

2011. máj. 29. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!