Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek mi magyarok is...

Szerintetek mi magyarok is ünnepelhetünk?

Figyelt kérdés
Most mutatták a TV-ben, hogy megölték Bin Laden-t és az USA-ban több ezres tömeg lengette nemzete zászlaját. Lényeg, büszkék voltak származásukra. (ha lehet így mondani, főleg az amerikaiaknál) Nekünk is van mire büszkének lenni, főleg hogy 1000éve már itt vagyunk. Nem sok nemzet mondhatja el magáról. És miért van az, hogy teljesen máshogy tanítják a történelmet, mint ahogy megtörtént? Úgy értve, hogy eléggé el vannak ferdítve a dolgok. A győzelmeket lekicsinyítik, a veszteségeket felnagyítják. Ez igen szomorú.
2011. máj. 2. 19:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
Mesélj, mi történt másként, mint ahogy tanítják...? Egyébként én büszke vagyok a történelmünkre, és nagyjainkra, mivel van mire büszkének lenni. És nem a "mi tanítottuk késsel-villával enni, inni, nadrágban járni, beszélni és számolni Európa népeit, mert mielőtt idejöttünk volna, még fahusánggal vadásztak" című műhazafias kocsmamonológok stílusában élem meg a hazafiasságot ;)
2011. máj. 2. 19:20
 2/13 anonim válasza:
100%
Szerintem nem kéne azt ünnepelni, hogy egy ember meghalt. Azt igen, hogy befejezte tevékenységét, de nem jó dolog egy ember halálát ünnepelni. Szerintem.
2011. máj. 2. 19:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Az ünneplés tárgya lényegtelen. Én arra akartam kilyukadni, hogy egy több ezres tömeg ment ki az utcákra és büszkék voltak nemzetükre.
2011. máj. 2. 19:36
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
nekik van okuk rá, mivel az ő ikertornyaikba repültek bele a terroristák és az ő áldozataikért álltak bosszút, és valamilyen szinten büszkék erre
2011. máj. 2. 20:06
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Elfelejted, hogy nekünk nem lehet ünnepelni, mert mi mindannyian potenciális nácik vagyunk.

Hát milyen csúnya dolog lenne már az, ha a magyarokban ismét fellángolna a nemzeti érzés?

2011. máj. 2. 20:44
 6/13 anonim ***** válasza:
Inkább szégyenleni kéne, hogy belementünk, egy ilyen kétes háborúba, és gyászolni az elesett magyarokat, meg sajnálni a ráköltött pénzt.
2011. máj. 2. 21:48
 7/13 A kérdező kommentje:

Például nyáron a Pozsonyi csata emléknapján kimenne több ezres magyar tömeg magyar zászlókkal és büszke lenne származására. Szerintem ilyen nem lesz sajnos.

Azt sem értem, hogy Trianonról sem lehet megemlékezni. Nekünk töri órán a holokauszt minden órán ment, mikor a II. vh-t tanultuk, de pl. Délvidéki vérengzéseket meg sem említették! Milyen dolog ez?

2011. máj. 3. 09:28
 8/13 anonim válasza:
100%

Légy üdvözölve nálunk,

A szép új világban

A rettegés, a kapzsiság

És a széthúzás korában

Ahol az ördög mohó lett

És tornyokat emelt

New York csak azt kapta,

Amit megérdemelt

2011. máj. 4. 17:11
 9/13 anonim ***** válasza:
46%

Irtad: "És miért van az, hogy teljesen máshogy tanítják a történelmet, mint ahogy megtörtént?"

1. Semmi sem változik oylangyorsan mint a történelem.

2. Azért ezt a mondatot te sem gondolod komolyan.

3. Ott voltál akkor amikor megtörtént? MInden csak interpretáció, rekonstruálás.

2011. máj. 4. 17:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Miért is büszkék az amerikaiak?

Éppen most sikeredett hátsón durrantaniuk egyik ellenségüket. Elhatározták és megvalósították.

Nekünk mi sikeredett éppen. Nem valamikor régen hanem a mi életünkben.

1. 20 év alatt sikeresen újrateremtettük minazon problémákat amik miatt megbukott a Kádárista rendszer. --> Hát erre nem lehetünk büszkék.

2. Nagy dirrel durrel elintéztük, hogy a Dunát a szlovákok hasznositsák

3. Szlovákok feltörölték velünk a nemzetközi szervezeteket a botrányos nyelvtörvényükkel is.

4. Sikeresen eladósodott az ország

5. Sikeresen eladósodott a háztartások nagyrésze. --> Ez pedig nem nagypolitika hanem saját balf..szságunk

6. Sehol egy igazán átütö magyar innováció alapuló igazi magyar cég.

Lehetne folytatni. Nagy elödeinkre lehetünk büszkék de ettöl saját szánalmas vergödésünk nem lesz szebb.

Szánalmas az egész ország amelyik csak a nagy elödeikre tud büszkén nézni de a jelenben képtelen letenni bármit is. Jó döntés volt majd 20 évvel ezelöt hátatforditani neki.

2011. máj. 4. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!