Még élnek náci háborus bünösök! Szerintetek idöben elitélik öket, mert már a töbségük 90 felett?
15:58, pont erre céloztam én is, csak lehet félreérthetően. Lehet, hogy ma bűnnek tekintjük, amit tettek, de elég nehéz lenne ezt bebizonyítani... Hogy maguktól csinálták.
Ti mit tennétek, ha a gyerekeitek vagy feleségetek életével zsarolnának? Elkövetnétek ugyanazt, mint ők.
Ahogy Szabó Magda megírta az Abigélben: "én is csak ember vagyok, aki félti az ivadékát".
Rendben, de akkor ítéljenek el minden háborús bűnöst, a szövetségeseket is.
Ítéljék el a szocializmus bűnözőit is, akik szabadon flangálnak kiemelt nyugdíjjal.
Sőt, tulajdonképp minket sem köt már semmilyen békediktátum Szlovákiához, Szerbiához, Ukrajnához, azok a Szovjetunióra, Jugoszláviára, Csehszlovákiára vonatkoztak. Vegyük el ami hiányzik.
Ja persze! Felejteni, megbocsátani csak nekünk kötelező.
Azért azokra, akiket háborús bűnökkel vádolnak, nem lehet az mondani, hogy nem számít, mert "parancsra cselekedtek". Nem hallottam még olyan esetről, hogy a parancsra cselekvő egyszerű honvédet(tehát nem hivatásost), aki nem szegett meg semmilyen utasítást háborús bűnök miatt bíróság elé állítsák...
Ezek az emberek(feltéve hogy nem ártatlanok) a katonai vezetéshez tartoztak, vagy pedig olyan bűnt követtek el, amire nem kaptak utasítást. Nem mondom, hogy ezeket a 90 éves embereket börtönbe zárják, de a tisztesség úgy kívánja, hogy bűnösségüket beismerjék! Emellett pedig haláluk után vagyonukat elkobozhatná az állam, amit esetleg fel lehetne használni a háborús menekültek megsegítésére vagy valamilyen háború vagy természeti katasztrófa miatt nehéz helyzetbe került emberek kártalanítására.
"A válasz megírásának időpontja: ma 16:13
Azért azokra, akiket háborús bűnökkel vádolnak, nem lehet az mondani, hogy nem számít, mert "parancsra cselekedtek". Nem hallottam még olyan esetről, hogy a parancsra cselekvő egyszerű honvédet(tehát nem hivatásost), aki nem szegett meg semmilyen utasítást háborús bűnök miatt bíróság elé állítsák... "
Kezded túlragozni. Nem honvédekről van szó. A tisztek sem háborús bűnösök. Mért hiszed, hogy őket nem lőtték volna főbe ha megtagadják a parancsot? Voltál már háborúban?
Ez a lista egy vicc...
1. John (Ivan) Demjanjuk: az ukrán származású 89 éves férfi a müncheni ügyészség hivatalos vádirata szerint 27 900 zsidó fogoly megölésében segédkezett a II. világháború idején, 1943 márciusa és szeptembere között a sobibóri (Lengyelország) náci haláltábor őreként.
Szerinted őrnek tábornokokat állítanak fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!