Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez az ember normális?

Ez az ember normális?

Figyelt kérdés

[link]

Tulajdonképpen nem csak róla van szó, hanem a kollégáiról is. Az összes ilyen jellegű oldal ismeri egymást és ugyanaz a látogatók köre. Szóval az illető rögeszméje, hogy az olajhozam-csúcs után jön az összeomlás, de nem ám kicsit, hanem egészen vissza a vadászó életmódig. Az egyik renitens ottani válasza:

"Abban igaza van, hogy a mai állapot fenntarthatatlan, de rózsaszín jövőképe esélytelen. Nincs “fenntartható ipari társadalom”."

Mi az hogy nincs? Talán az agrár társadalom a csúcs, vissza a földekre?

Az ilyen ember miért nem költözik vidékre?

Unom már az ilyen destruktív embereket, ha nem peak-oil, akkor globális felmelegedés, aszteroida, bibliai végítélet és apokalipszis, eurábia, cigány Magyarország, stb...

De a prímet azok viszik akik szerint az emberi fajnak ki kellene pusztulnia.

Ti mit szóltok ehhez?

2011. márc. 28. 23:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%
Márpedig ha nem tudunk átállni megújuló erőforrásokra, akkor mind vissza kell mennünk a földekre.
2011. márc. 28. 23:22
 2/25 anonim ***** válasza:
68%
Ha át tudunk akkor is a társadalom jelentős részének vissza kell. Vagy szerinted lesz szükség ennyi műkörmösre?:)
2011. márc. 28. 23:27
 3/25 A kérdező kommentje:

Márpedig nemigen lennék hajlandó lemondani a technikai civilizációról. Most nem az autó, mikro, stb kényelmi dolgokról van szó. Mi lesz egy agrár társadalomban az eddig megszerzett tudással? El fog hervadni mindez, amit az emberiség kínkeservesen megtudott a világról. Újból jön a babona és az inkvizició?

Amúgy meg menjen a földekre az akinek hét anyja van! A sok pesti könnyen beszél, többnyire csak tv-ben láttak földet. A koszos levegő után másra sem vágynak jobban mint egy olyan világra, mint a Gyűrűk urában a megye. Boldog, gondtalan, együgyű és tudatlan élet.

Én viszont vidéki vagyok, pontosabban falusi és tudom milyen meló az. És nem mellesleg nem azért tanultam főiskolán mint az állat, hogy földet túrjak mint a nagyszüleim.

És amúgy miért van, hogy ez a doom-monger réteg minden országban a sikertelenek közül kerül ki?!

2011. márc. 28. 23:34
 4/25 anonim ***** válasza:
39%

"olajhozam-csúcs után jön az összeomlás" Há nem is tart az örökké. És ha egyszer omlik akkor nagyot. De már előtte is megérezzük a szelét, hogy pl qrva drága lesz.

"akkor globális felmelegedés, aszteroida, bibliai végítélet és apokalipszis, eurábia, cigány Magyarország, stb...

De a prímet azok viszik akik szerint az emberi fajnak ki kellene pusztulnia." Nem kéne ezekkel összemosni... de amúgy azok az én bioritmusomat is birizgálják akik szerint pusztuljon az emberiség.

2011. márc. 28. 23:36
 5/25 anonim ***** válasza:
47%
Biztos ennek a csoportnak a tagja a Gőzgép-Zseni aki tavaly nyáron írt mindig az oldalra XDDDD
2011. márc. 28. 23:47
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
Nos nagyjából a következőket tudom megállíapítani. Ő egy olyan világra akarna felkészülni, ahol összeomlik az infrastruktúra és azt újra kell szervezni. Mindezt azért hozzáteszem, eléggé ügyetlenül írta le. Miért? 1. Nem azokat írta le, ami ilyen helyzetben ténylegesen nagyon fontos. 2. A problémát felveti, megoldást nem ír. Meg mi az, hogy ilyeneket írkál a szűkségletek közé, mint szem romlásra, lyukasfogra megoldás, mikor az élelemszerzést, szállást, egyéb létfontosságú dolgokat meg sem említi. Hobby-ból én is összeírtam azokat a dolgokat, amiket mindenképp magammal vinnék, illetve gyűjtöm a túléléssel kapcsolatos dolgokat, és elhihetitek nagyon nem így néz ki ez, ahogy ő leírja. Túl ezen nem csak abból áll ez az egész, hogy mire van szűkség, hanem, hogy ha valami nincs azt honnann tudod beszerezni. Ezeket is tudni kell és szintén nem ír róla semmit. Nem ő lenne a túlélők királya az biztos. Szintén nem ír semmit az infrastruktúra újraszervezéséről, ami szintén elengedhetetlen. Több sebből vérzik ez a dolog. Láthatóan nem ért jól a túléléssel kapcsolatos dolgokhoz, de ami nagyobb baj, az az, hogy nem is próbál következetesen utánajárni ezeknek a dolgoknak, hanem csak úgy írja ami jön neki a nélkül, hogy bármi tapasztalata, vagy ismerete lenne a témakörrel kapcsolatban.
2011. márc. 29. 00:15
 7/25 anonim ***** válasza:
57%

a pazarlás, a kényelem tönkreteszi Földet, elvérzik - nem lesz más, mind takrékoskodni, és sok kézimunkát visszahozni.

[link]

2011. márc. 29. 00:15
 8/25 A kérdező kommentje:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:15

Azért nem ír ilyenekről, mert szerinte nincs is megoldás. Szerintük a technológiai civilizáció az emberiség egyik kitérője volt és az ember természetes állapota az nagyjából kimerül a gyűjtögető-vadászó életmóddal.

2011. márc. 29. 00:24
 9/25 anonim ***** válasza:

"Azért nem ír ilyenekről, mert szerinte nincs is megoldás."

Hmm. Nem szeretem az ilyen alakokat. Mint a realisták. Kritizálni azt tudnak, megoldás az semmi. Szerencsére az élet kiselejtezi az ilyeneket. Ha már kritizálok valamit, akkor azt minimum azért teszem, mert nyújtok alternatívát, ami mindíg van. Sosem bírtam az ilyen örök panaszkodókat.

2011. márc. 29. 01:37
 10/25 doboszoli ***** válasza:
81%

Agrármérnök vagyok, 15 éves gyakorlati(nem irodai, hanem valódi gumicsizmás) gyakorlattal a hátam mögött.

90-ben, amikor ideológiai alapon szétverték a mezőgazdaságot, senki nem kérdezte meg, hogy mi lesz az addig megszerzett tudással, ill. mi lesz az azt magas szinten művelő, de máshoz nem értő szakemberekkel. A szakemberekbe term. beleértem a fejőslegényt, és a traktorost is. Mindegy, túléltem(tük).

Ha ismét elkezdődne a mg. fejlesztése, ugye nem gondolod kedves Kérdező, hogy mindenki kaszát, kapát, vasvillát, faekét ragadna, és hajnaltól késő estig túrná a földet, mint apáink.

Tájékoztatlak, hogy a mai modern mg. nem így működik.

Nagyon komoly műszaki hátteret, fenntartható technikát igényel, igenis szükségesek a jó műszaki felkészültségű szakemberek. Addig, amíg a plazma tévé nem fog tejet adni, a laptop tojást tojni, szükség lesz rá. (vagy hozzuk a külföldi szemetet)

Előbb-utóbb majdcsak rájövünk, hogy a mezőgazdaságban rengeteg lehetőség rejlik, és tele hassal politizálni is könnyebb, mint éhesen.

50 éves vagyok, remélem megérem még, hogy ez a szakma újra az őt megillető helyre kerüljön(vissza).

2011. márc. 29. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!